zna li se koliko je precizan kompas na ovom mobu i kako uopće radi ?
Čuo sam da uz odgovorajuću masku ovaj mob može služiti i kao GPRS !?!?! Je li to istina i ima li tko kakvih iskustava s tim ?
THX
Printable View
zna li se koliko je precizan kompas na ovom mobu i kako uopće radi ?
Čuo sam da uz odgovorajuću masku ovaj mob može služiti i kao GPRS !?!?! Je li to istina i ima li tko kakvih iskustava s tim ?
THX
mislim da se radi o Nokiji 5140,a ne 5410.vjerojatno si mislio da služi kao GPS,GPRS ti je nešto drugo. ne znam baš za tu mogućnost,pošto dotični mob nema ugrađen niti GPS čipset (kao npr SirfStar III) niti Bluetooth kojim bi se mogao spojiti vanjski GPS prijemnik. Takve mogućnosti imaš na Symbian telefonima,kao npr 5500 ili N95 koji će imati ugrađen GPS prijemnik i vjerojatno predinstaliran navigacijski softver
ma da , sorry... :)
nokia 5140 i da GPS ... (******, dešava se i onom ko zna :) )
ali ovo drugo se nisam prevario... ima na sebi kompas... i postoji maskica sa nekom dodatnom antenom....
nažalost ne bih znao,možda da potražiš na eBay-u takvo nešto? ako nema tamo,onda stvarno nema nigdje ;D
moj frend ima 5140i, budem provjeri koliko je precizan kompas...
ajde molim te, baš me zanima...
kompas je potrebno "kalibrirati" prije upotrebe, TJ treba ga okretati oko svoje osi u horizontalnom položaju dok on ne "prepozna" strane svijeta...
Znači nije jedna od onih APP koje se instaliraju, pa te pita koliko je sati i gdje se nalazi sunce... Več je aktivni kompas koji pokazuje strane svijeta kako ga ti okrećeš... čak postoje neke opcije memoriranja smijera kretanja gdje te strelica upozorava na promjenu smjera...
postoji gps kuiste za 5140, dolazi s njim par java aplikacija, ali ne ocekuj nista previse od toga, nikakva navigacija, karte i slicno...
Kad smo kod ovoga kompasa, postoji li poseban program za staviti u drugu Nokiju? Mislim da sam pročitao da je taj program na 5140i napravljen u javi i jako slabo zaštićen za hack.
ima li kakvih novosti ?
vrlo zanimljivo... nije to ni tako loše...
THX
pa s obzirom na cijenu od 100€ ..
može li se uopće kupiti neki GPS za te novce ?
ako imas symbian za manje od 100€ mozes kupiti bluetooth gps adapter, ali neko drugo kompletno rjesenje zaboravi za te novce
pa zato i kažem da je to sasvim OK za te novce...
za nekoga (mene) kome recimo ne treba GPS sa korekcijom manjom od 2 metra je ovo i više nego dovoljno..