Pošto imam taj mobitel već skoro mjesec dana, odlučio sam se za mali review.
Dakle, mobitel dolazi sa sljedećom opremom
-baterija BL-6C (1150mAh)
-mono slušalise (HS-5)
-instalacijski CD
-mini SD kartica 64MB
-USB kabel
-brzi punjač ACP-12
-uputstva
Dakle, E70, kako je još nazivaju "pisaća mašina" ne ostavlja baš bez daha kad je prvi put uzmete u ruke. Mob je na prvu loptu neugledan, možda malo "čudan". Razlog je upravo ta tipkovnica koja je možda najnespretnije nego na prijašnjim modelima (6800, 6822) uklopljena u samu strukturu tijela mobitela. Tipkovnica nema nikakav mehanizam za otvaranje niti "klik" koji bi korisniku stvarno dao do znanja da je mob rasklopljen ili zaklopljen. Također, ne postoji nijedan "zub" koji bi spriječio lagano klizanje dijela tipkovnice kad je mobitel zatvoren. Sve to rezultira škripanjem i krckanjem pojedinih dijelova mobitela. Osobno sam na neke dijelove nalijepio selotejpa pa sam tu škripu otklonio.
Idem na softver. Uključite mobitel i dizanje sustava traje manje-više koliko na svim Symbianima (10-ak sekundi). Odmah nakon ukucavanja PIN-a uslijedilo je lagano razočaranje-zvuk iz zvučnika nije jak kao na N70 ili N73, prije je osporediv s onim sa 6680 (govorim o početnoj melodiji).Ne znam zašto je Nokia išla korak natrag kod ove Nokije. Slično je i s punjačem koji je ostao potpuno isti kao na modelima prije 6101, dakle onaj "deblji" punjač.
Zaslon je nešto što stvarno ostavlja bez daha. Prvi mobitel u kojem imate pregled čitavog zaslona s bilo koje strane da ga gledate, dakle nema one refleksije da pod određenim kutom vidite "negativ" prikaza na ekranu.
Još jedan korak natrag-u Active stand by-ju i dalje na ovom mobitelu imaju samo 5 ikona iako ima mjesta i za onu "šestu". Razlog je, pretpostavljam, kad se mob zakrene, odn kad otklopim tipkovnicu, prikaz ekrana se zarotira za 90 stupnjeva, pa se s lijeve strane prikaže sat, a onih 5 ikona se slože jedna do druge, i zbilja nema mjesta za još jednu.
Kamera pravi relativno dobre fotke s obzirom da je ne-autofokusna i bez blica, osobito po danu dok je u zatvorenom prisutan nekakav šum koji ovisi o tome gdje je umjetno svjetlo u odnosu na kameru.
Što još kazati, WIFI radi jako dobro, forumske stranice se učitaju za 2,3 sekunde. Baterija će uz 40-ak minuta dnevno izdržati do 2 dana, uz malo manje razgovora pošlo mi je za rukom jednom 3 dana, jednom 2 i pol što je za Symbian stvarno super stvar.
E, da, MP3 player radi jako dobro i usuđujem se kazati da je trenutno onaj Nokijin default-najbolji. Svi ostali third-part programi su pretihi, a Viking još nisam našao.
Toliko za sada, ako imate nešto za pitati, pitajte.