Imam par Dvd-a OMEGA, snimio na njih par divix filmica, DVD-rom i DVD pržilica mi ih ne čitaju, kao da nema DVD-a.
Iso buster kaže da je dvd prazan.
Jel postoji koji program s kojim bi mogao skopirat podatke s takvog dvd-a?
Printable View
Imam par Dvd-a OMEGA, snimio na njih par divix filmica, DVD-rom i DVD pržilica mi ih ne čitaju, kao da nema DVD-a.
Iso buster kaže da je dvd prazan.
Jel postoji koji program s kojim bi mogao skopirat podatke s takvog dvd-a?
Imam slični problem: naime dobio sam 3 igre za playstation 2 na omega dvd-ima i ne rade mi. samo što meni čita na kompu i pokaže što ima na dvd-u.:thumbdown
i meni se zna to desavat ali uglavnom je problem u mediju. neke dvd medije moja prza jednostavno ne voli.
probaj ocitat dvd na nekom drugom racunalu tj. na drugom dvd uredjaju.
Meni przilica neki dan nije htjela ocitat dvd-e, tj. bili su "prazni"(bila je tema ovdje). Samo sam ocistio lecu sa alkoholom i sad sve cita.
hoče se to dešavat kod jeftinijih medija
Nemoj te se valjati od smjeha ali možda je banalan problem kao kod mene što se dogodio!
Možda nisi finalizirao DVD nakon snimanja!!!!
Naime meni kod snimanja na DVD recorderu Sony RDR-HX910
kod pregledavanja snimke na njemu samome sve bilo OK,
ali kada sam drugi dan odnio prijatelju da pogleda film na DVD-u nije bilo ništa!!
Stavimo mi u komp da vidimo a ono nikakvoga zapisa-prazan,
a opet recorder snimao normalno i vidi se na DVD-u zapis bez oštečenja.
Tek nakon par sati dileme da se može snimani zapis čitati samo na Sony-u
pregledajuči izbornik aparata naletim na opciju automatsko finaliziranje medija,
koje je bilo na off zbog mogučega više serijskoga nasnimavanja sadržaja!
Finaliziram DVD u Sony-u i sve bilo picikato!!
Nemoj te se smijati mojoj gluposti!! :fried: :notooth: ;D
ne, to i nije glupost, nego je moguće, a opet postoji mogučnost i da medij nije baš najbolji. no bilo kako bilo, ako koristiš neru, svakako stavi kvačicu na finaliziranje, pa probaj vidjet dal će se javljat isti problem.
Finaliziram svaki dvd. Problem je u Dvd mediju, ti omega oččito nevaljaju ni lipe.
A jel postoji način da ikak spasim materijale s diska?
Probat ću još kod frendova na pržilicama dal čitaju, ali sumnjam.
A baš sam se zaje, kad sam kupovao, mogao sam birati između kvarka i tih omega, ali pošto imam par kvarkovih medija sa greškama nekim (data cilidric-> tak nekak) rekoh da uzmem ove omega možda su bolji pošto su malo skuplji, očito sam se zaje.
Inače uvijek koristim Fortis DVD medije, i još nikad nikakvih problema s njima.
ja imam pitanje oko finaliziranje dvd-a!
Ne znam odakle da krenem... ?!
Snimao sam na DVD-R na kameri i ne mogu napraviti finaliziranje dvd-a... jednostavno ta opcija mi je vidljiva, ali nije ju moguce pokrenuti na kameri.... Sto da napravim... jel postoji neki program ili nesto na cemu bi mogao finalizirati taj dvd... pokusao sam u neri.. ali se ne snalazim bas naj naj naj bolje!!! pa ako moze tutorial!!! Unaprijed hvala!
Resetirao sam kameru i problem mi je rjesen... uspio sam preko kamere finalizirati DVD-e
Postoje i drugi programi za finaliziranje,ali je najbolje to učiniti na onom uređaju s kojim snimaš.