Da li netko ima iskustva sa popravljanjem "mrtvih" pixela na LCD monitorima?
Koji je najbolji program?
Trenutno koristim UndeadPixel 2.1 pa pa cemo vidjet sto ce se dogoditi ...
:thumbup:
Printable View
Da li netko ima iskustva sa popravljanjem "mrtvih" pixela na LCD monitorima?
Koji je najbolji program?
Trenutno koristim UndeadPixel 2.1 pa pa cemo vidjet sto ce se dogoditi ...
:thumbup:
Zar to nije hardverski problem???:-/
= Citat =:
Izvorno postao Vuki
to i ja gledam.. kako program može popraviti pixele?
Prije bi rekao da ovdje ima više info http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-P...an-LCD-Monitor= Citat =:
Izvorno postao melody
ali mi se to čini rizik pritiskanjem ekrana
da nebi nastala oštečenja na okolnim dijelovima mrtvoga pixela!!!
A opet je ti hardversko riješenje ako se ne varam!!
U autu kod auto-radija kada rikne tekuči kristali na displeju samo pritiskanjem se pogoršava problem!!
pikseli koji se mogu ispravit su "stuck" znači zaglavljeni bi bilo u prijevodu a mrtvi piksel se jednostavno nemogu "vratit u život"...no več se i o tome raspravljalo
Bas promatram program... Je li ti ispravio ijedan pixel?= Citat =:
Izvorno postao melody
Bas citam, mrtav pixel je crni pixel... Ja imam dva komada, svijetle zuto od dana kada kupio laptop... i ono sto me vise muci, jedan velki pixel, jedan mali... :bunny:
Sodom, mozes malo bolje objasnit ove "stuck" piksele?
Inace imam XEROX 17" i imam jednu sitnu svijetlu tockicu u donjem dijelu po sredini ekrana.
Sto se tice ovog pritiskanja, ne mogu jer Xerox ima ispred samog monitora staklo koje je slijepljeno pa se ne moze odvojit ...:-/
pa stuck pixelima se nazivaju pikseli koji se mogu "popravit" ništa više od toga no prema mojim iskustvima ja nisam uspio nikad ništa napravit
na pspu imam 3 komada,na monitoru imam jedan plave boje...pokušavo sam ga stiskat ,stimulirat da proradi :) i u međuvremenu odusto iako imam monitor sa garancijom na 0 mrtvih pixela ;D
Nadam se da mi necete ovo izbrisat jer smatram da je vazno za ovaj post, mada je to rezultat onog "COPY-PASTE":
" "Odglavite" piksele
Ponekad se pikseli na LCD ekranu zakoče, pa ih morate malo protresti da bi se ponovo pokrenuli. Ukoliko neki piksel i dalje prikazuje samo jednu boju, nežno ga prodrmajte (10 do 15 sekundi) vrhom prsta umotanim u meku i čistu krpu.
Ako ni to ne pomogne, preuzmite besplatan video zapis Stuck Pixel Fixer s lokacije PSP-Vault i koristite ga nekoliko sati (find.pcworld.com/55280). Boje iz tog zapisa, koje se brzo smenjuju, uspele su da pokrenu nekoliko zaglavljenih piksela na mom ekranu. Da biste aktivirali video zapis, izvorno namenjen uređajima Sony PlatStation Portable, trebaće vam aplikacija QuickTime (www.quicktime.com) ili neki drugi medijski plejer s podrškom za MPEG-4 datoteke. Naglašavam da ova tehnika daje rezultate samo kada je reč o zaglavljenim pikselima, a ne i o mrtvim, koji su po pravilu crni. "
...kao što reko meni ovo nije pomoglo niti na monitoru a niti na dva psp-a.
Mozda nisi imao srece ...:rolleyes:
Samo vi čačkajte kad god naletite na neki tekst na webu ;D
Ovako, mrtvi pixeli se NE MOGU više povratiti jer je kod njih otišao bar jedan od tranzistora koji je zadužen za prikaz određene boje kod pojedinog pixela.
E sad, da bi vi to skužili potpuno morali bi se bar donekle razumjeti u osnove elektronike.
Ove "stuck" pixele neću još komentirati već ću prvo potražiti neki pravi tehnički text u kojem je to fino u detalje raspisano od strane nekoga tko direktno radi na tome, a ne sa nekih rekla-kazala stranica.
Jedno je sigurno, a to je da se "MRTVI" pixeli (dakle zna se iz kojeg razloga oni ne rade) se ne mogu oporaviti jer naravno ne možete iz integriranog kruga izvući van pojedine tranzistore i zamjeniti ih ;D
Eto...objašnjeno da i djete razumije :)
Za početak evo text ovdje i ovdje, mada se vidi i ovdje da je dosta muljaže u textu :), nešto što fizički ode od poluvodičkih elemenata se nikako ne može oporaviti hehe, a još manje srediti sa nekim software-skim rješenjem :rolleyes:
Kao što je i Sodom rekao, već je bilo o tome rasprava, al šta ćeš, uvijek se nađe netko novi koji ne razumije sam način rada nečega pa bubne tu temu :-/
ako su stuck pixeli..ja sam to riješavao držanjem screen saver-a preko noci eventualno dvije.. dakle kod Viste meni odglavljuje pixele Aurora screen saver a kod xp-a onaj obicni xp logo kaj šajba po ekranu..kod mene se radi o cijelom redu zaglavljenih pixela.nešto tipa ovako
http://i43.tinypic.com/2z6tetv.jpg i s paljenjem ss-a mi se to "ocisti"