Zanima me dal bi taj stari crno-bijeli monitor radio da ga prikljucim na komp, tocnije zanima me dal bi on trebao davati sliku al samo crno-bijelu? Naime kad ga priljucim on prikazuje snijeg.
Printable View
Zanima me dal bi taj stari crno-bijeli monitor radio da ga prikljucim na komp, tocnije zanima me dal bi on trebao davati sliku al samo crno-bijelu? Naime kad ga priljucim on prikazuje snijeg.
Ja mislim da je crko...
probaj pa ćeš vidjet. nemaš kaj izgubit
ja mislim da bi trebao, ali čini se da ne radi monitor...
Pa probao sam i na monitoru je nekakav snijeg, nekakve crtice idu ukoso po ekranu. Zanima me sad dal mozda nije monitor dobar? Ja mislim da bi on trebao dati sliku al samo crno-bijelu, kaj nije mozda tak?= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
= Citat =:
Izvorno postao Sam Fisher
kao što rekoh mislim da bi trebao, poigraj se s driverima od grafičke...
Dal ti monitor radi kod samog startanja kompa, il si ga uštekao kad su windowsi več bili dignuti?
Ustekao sam ga kad su bili vec dignuti win. Kaj to ima nekakve razlike?= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
Pa pošto ti je monitor c/b, logično je da je napravljen prije neg su današnje rezoluije bile u planu. Smanji rezu na 640x480 pa ga onda uštekaj.
E ovak, skuzio sam da monitor zapravo radi al sve do trenutka kad dode u win. Znaci kad se boota vidi se sve citko, sve je citljivo i kak treba no kad dode u win pocne se onak cudno ponasat, idu one crtice ukoso. Probao sam i sa manjom rezolucijom, stavio sa 800*600 (to je najmanje kaj mogu), al opet je isti efekt. Ima ko jos kakvo rjesenje mozda?= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
udji u safe mode... i onda ces morati u safe modu namjestit 640 x 480 rezoluciju... i tad ces moci namjestat i nize rezolucije
a color quality smanjit na 16 bit
640x480
uđi u meni (F8 (nisam siguran) kod bootanja windowsa ( tam di je safe mode itd). Odaberi "enable VGA mode".
Kaj nije Delete?= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
Ne nije delete nego je F8, i da, monitor je proradil. Trebalo je samo smanjiti rezoluciju. TNX.= Citat =:
Izvorno postao Peky
E sad imam jos jedan problem pa ak mi moze mozda ko pomoci ili me uputiti na kakav drugi forum, Ovak radi se o tome da bi taj monitor trebal ic na jedan stroj (konkretno na CNC glodalicu) jer je onaj koji je bil u njemu riknul a takav novi dode ohoho puno. Znaci taj CNC stroj koristi samo video izlaz, horizontalni i vertikalni izlaz za monitor, pa me zanimadal je moguce kako namjestiti u monitoru da je rezolucije stalna. Spojil sam ga i sa tom CNC masinom i javlja ju se isto te crtice kaj idu ukoso. Moj je zakljucak iz sveg toga da bi samo trebalo nekak namjestit da rezolucija monitora bude tih 640*480. Dal je to kak moguce napraviti u samom monitoru?
Ajd pliz help, svaka pomoc je dobro dosla.
Pardon, kod mene je...= Citat =:
Edit: pardon, nije, del je za bios :creep:
onda je i na CNC mašini prevelika reza...e sad, kak je to sve složeno na mašini, to je več drugi par kobasa (ak ju kontrolira obični komp vulgaris, onda super). Inače, monitor "novije" proizvodnje koji podržava "velike" reze možeš nači za 50kn.
Sam, odvoji 100 kuna i kupi 14" monitor u boji koji podržava 800x600
E to cu i probat sutra. Probat cu sa ovim svojim kaj imam doma pa ak to sljaka nabaviti neki takav slicni. Nista decki puno vam hvala, nezna kaj da vam drugo kazem, moram vas ocito pocastit pivom.= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
što će ti crno-bijeli monitor na CNC mašini...
Pa treba ti za to da ti prikaze x, y, z koordinate, trebati ti da mozes upisati program, da vidis kad nesto ne sljaka di je problem. Mislim glupo pitanje, to je koda je tebe pitam sto ce ti monitor kod kompa. . :wstupid:
I da vam samo kazem, danas sam isprobao onaj drugi monitor i opet se javlja isti problem. Sad pocinjem sumnjati da je rezolucija kriva.
= Citat =:
znan ja što je CNC stroj i vidim ga par 5 puta mjesečno:thumbup: , ali sve koje san ja vidio su u boji...:)
OK, al ovo je stariji tip masine pa nemas kaj vidjet u boji. Ima sucelje ko bios, boje su stvarno nebitne= Citat =:
Izvorno postao gLemon