-
firmware i gašenje CX70
Pozdrav forumu,
ja sam ljetos uspio bez problema ubaciti novu verziju firmwae-a .56 na CX70 serijskim kablom. Ne mogu se sjetit koji sam program korisito jer sam to radio sa tudjeg kompa tako da je sve izbrisano. Dok sam tragao za zadnjom verzijom firmware-a sjecam se da sa na nekoj stranici vido nesluzbenu ali noviju verziju frimware-a. Sada ne uspjevam naci tu stranicu jer vjerovatno i ne postoji.
Zanima me da li ste uspjeli naici na takvo sto i da li je moguce napraviti preimenovanje sa cx70 na cx75 i onda upload svega za cx75 kao sto su neki uspjeli sa cx65 na cx70 i navodno im je radilo (to sam citao ljetos..)
Imam jos jedan problem. Mobitel se zna ugasiti sam od sebe. Ljetos se znalo događati da se ugasi 5-10 puta na dan. Drugi dan samo 2 puta. Sumnjajuci u starost original baterije kupujem novu (zamjensku) i sada se gasi samo ponekad, jednom u 10 dana. Ljetos sam stavio zadnji sluzbeni frimware.
Da, meni se to isto vrlo cesto dogadalo, sve dok se jednom vise nije htio upaliti, no jedan posjet servisu je to sve rijesio. Rekli su mi da su mijenjali procesor (?), no na srecu mi je jos trajala garancija pa mi je sve to proslo poprilicno bezbolno.
-
Idemo otpočetka, prvo nemoj odgovarati sam sebi koristi EDIT.
Posljednja verzija za CX70 je upravo v.56 tako da nikakav update nije moguć. Neslužbene verzije, a da su stabilne nisam vidio. Osim samog updatea postoji imogućnost dodavanja patcheva koji mijenjaju funkcije ili dodaju neke nove.
Preimenovanje CX70 u CX75 nije moguće jer se ne radi o istim mobitelima kako je to bio slučaj sa CX65 i CX70 koji su hardverski potpuno isti mobiteli.
Za gašenje je teško govoriti, osim mogućeg hardverskog kvara isto se može događati ako nije ispravno flashan mobitel.
Na www.siemensmania.cz imaš firmware za CX70 sa hrvatskim. Skini winswup veziju i ponovo ga flashaj. Ako trebaš upute, javi. Ako se i nakon toga ponovo bude gasio, onda je u pitanju hardverska greška i jedino servis može pomoći.
I za kraj, drugi put u naslovu napiši o kojem se mobitelu radi.
-
eto i mene zanima to u vezi sa gasenjem,al mob je isti kao i kad sam ga kupio... (nista od softvera nije mijenjano na bilo koji nacin)
najgore je to kaj je 3put bio na servisu i od toga su mi 2 put dali novi aparat... meni odgovara,al kaj je najgore i ovaj se poceo gasit a vise garancija ne vrijedi...
zanima me mogu li sam nekako ukloniti taj problem i koliko je vjerojatno da je problem mozda baterija...
hvala
-
Za početak daj više informacija.
*#06# pa info i tamo pročitaš koja je verzija firmwarea unutra, koji je Variant i koji je FFS-init. Nakon tih unformacija možemo dalje.