Kupio novi printer HP i nisu mi dali kabel za spojit ga na komp,samo adapter za struju i čuo sam da nisam ja jedini nego im je to neka nova politika,pa nemogu vjerovat da na tome štede
Printable View
Kupio novi printer HP i nisu mi dali kabel za spojit ga na komp,samo adapter za struju i čuo sam da nisam ja jedini nego im je to neka nova politika,pa nemogu vjerovat da na tome štede
a to ti je tako, tako i canon radi da ti printer bez usb kabla= Citat =:
Izvorno postao M A R I N
I moj Canon je došao bez kabla... I ja sam ostao ono, wtf?! kad sam raspakirao kutiju. I onda se vraćam u trgovinu po kabel... A prošli koji sam imao (stariji model) je bi s kablom ja mislim... Smiješno, ali to je očito nova politika kod većine iako mi nije jasno zašto dovraga?... Šta oni misle da netko još koristi COM port za printer pa ono, ajd da budu dobri neće te forsirat sa USB-om.... OMFG... :wstupid: Nije kabel skup, ali to i je smiješno u svemu tome...= Citat =:
Izvorno postao M A R I N
da...i ja sam kad sam kupovala canonov printer dobila bez kabla, ali sam vec negdje to bila prije procitala,pa sam znala...tako da kad sam kupovala, pitala sam frajera, on je pogledo u kutiju i rekao je da nema...tako da sam iskoristila onaj stari kabel :)
ali da je glupo, glupo je... :wstupid:
Ja sam kupio Lexmark printer i, istresao kutiju, tražio po sobi da nisam posijao negdje USB kabel, ali ga nigdje nije bilo. Poslije sam si ga morao extra kupiti.
A, rade što ih je volja.
Da, prije par godina se je redovito dobivo usb kabel uz printer,zamisliš kupiš printer dodješ doma i nemožeš ga spojit :wall: :rifle:
Neznam baš svaki printer koji je preko 600 kn u bundleu ide i kabal... :thumbup:
nije istina...canon pixma ip4200 je bio prek 600kn pa nije dosao usb kabal...
= Citat =:
Izvorno postao tutlek
pa da, ja ga kupio i tražio kabel po kutiji, ono nema, na kutiji piše samo da se dobije adapter, cd, i oni papiri za slike... mislim mogli bi bar prodavači upozorit, meni ne smeta jer ih ionako imam previše, ali netko tko kupuje prvi put...
Neznam, ja sam prije 2 god kupil prineter Hp-ov i dobil sam sve s njim.
Prije par mjeseci je frend kupil Canona i isto tak nie dobil USB kabl.
Ja sad tocno neznam, al moguce su dvije teorije, jedna je da ovisno gdi kupis dobis usb kabel, npr ak kupis u HG Spotu dobis kabel, a ak kupis isti printer u tipa Merkatoru il Pevecu ne dobis, naravno tam su i ti printeri jeftiniji za par kuna.
Sem toga pogledajte u popisu stvari koje ste trebali dobiti uz printer (to obicno uvijek pise u onim papirima kaj dobite uz printer, te ak je tam na popisu USB kabel, a vi ga niste dobili, trk u trgovinu di ste kupili printer i zalite se...
ja sam kupio u iq-centru i nisam dobio, a kasnije sam kupio drugi printer u chipoteci i odbio sam usb i još puno nekih kablova koji mi ne trebaju, to ti je sve razlika od proizvođača do prizviođača čak ovisi o modelu. Većinom uz skuplje dobivaš a uz jeftinije ne.
Je, ovisi i o modelu.
Ako se ne varam ja sam za svoj pljunio 1500 kn, dobio sam kabal.
Ali sam sada kupovao dragoj neki Canon ip 1300 ili tako nešto...jeftinjak...kablu niti traga.
Zašto, u čemu je problem...tko će ga znati :)
= Citat =:
Izvorno postao Smrt
pa kako, što u pevecu ili mercatoru sami pakiraju printere u kutije na kojima ne piše da se dobije kabel...:)
Uzeo sam ja za firmu Printer Canon A3 format printer doso je 4500kn i nije bilo kabela to sve zavisi kako do kojeg modela izgleda.
Mene su na to upozorili u Kvarku. Kupovao sam HP i rekli su da više nitko ne isporučuje kabele s printerima...
Mislim to je pljačka, ti dakle ne možeš nainstalirat printer koji si kupio. To je kao da kupiš procesor bez pinova i njih posebno ...
Taj primjer baš nije najbolji, jer pinove nemožeš kupit zasebno, dio su procesora, a USB kablove imaš za kupiti.= Citat =:
Izvorno postao mortal
Tvoj primjer bi bio dobar da je s printerom nije dobio elektromotor koji pokreće glavu. ali dobro da neidemo Off topic:spin: .
Ja sam se isto začudio kad je frend kupio canona, ne kužim koja im je to politika! Umjesto kabla dobije se hrpa beskorisnog softvera, kojeg prosječni korisnik neće koristiti, još malo pa će isporučivat printere bez drivera!
Nije samo takva stvar samo sa printerima... Mnoge su tvrtke počele provoditi takvu politiku upravo da uštede koji dolar... Primjerice, ja sa svojim mp3 playerom Creative Zen Vission:M koji je koštao preko 2.200 kuna nisam dobio punjač, već ga možeš samo puniti preko USB kabela, a za klasični punjač bi treba pljunuti posebnu lovu... Tu tek onda oni zarađuju...