Molim Vas za savjet dvoumim se između ova dva aparata ,a fotografija mi baš nije jača strana ali me zanima.Vidim da ima par stručnjaka za te stvari pa molim lijepo da mi kažete vaša mišljenja. Unaprijed hvala!!:thumbup:
Printable View
Molim Vas za savjet dvoumim se između ova dva aparata ,a fotografija mi baš nije jača strana ali me zanima.Vidim da ima par stručnjaka za te stvari pa molim lijepo da mi kažete vaša mišljenja. Unaprijed hvala!!:thumbup:
Pa moram priznati da sam rijetko vidio da ljudi u dvojbama u ultra zoom klasi spominju Nikona uopce a pogotovo model 8800.
E pa sad da ne mudrujemo previse, probati cu u kratko (obicno mi ne uspije) ;D!
Naravno da su karakteristike u ova dva modela vrlo, vrlo slicne, oni uostalom, priradaju i istoj grupi digitalnih foto aparata, kako ih segmentiramo na trzistu. Ultra zoom klasa danas podrazumjeva odredjene mogucnosti i one se kod ozbiljnijih proizvodjaca podrazumijevaju. Cisto komparacije radi Fuji ima sitnu prednost po specifikacijama u optici, dakle ima objektiv nesto vece zarisne duljine i bolje svjetlosne vrijednosti, takodjer ima i nesto veci raspon ISO vrijednosti koje moze podrzati. Ovo treba uzeti sa rezervom jer vecina testova pokazuje da se bez obzira na navedeno sa Nikonom cisto fotografski gledano dobivaju isti ako ne i bolji fotografski rezultati. Fuji ima takodjer i nesto veci display (2,0 incha naspram 1,8 incha kod Nikona), ali je Nikonov display flip out and twist, sto je po meni definitivno prednost. Sve ostalo je gotovo identicno ili toliko slicno da se ne isplati navoditi.
E sad dolazimo do kvake...cijena.
Naime Nikon je tu, ja bih rekao, bezobrazno preskup, i tu zavrsava svaka njegova tendencija da konkurira. Za model 8800 potrebno je izdvojiti cca 6500 kuna. Za taj novac se moze kupiti DSLE model sa dva losije objektiva u kitu ili sa jednim boljim, i to jos mozes i birati proizvodjaca. Za taj novac, ako ne zelis SLR model mozes dobiti Sony R1 model kojemu 8800 ne moze parirati niti po jednome od parametara (osim zarisnoj duljini objektiva), takodjer za puno manje novaca mozes birati izmedju ogormne ponude aparata koji su svojim performansama i fotografiskim rezultatima vrlo, vrlo blizu, ako ne i na istoj razini navedenomu Nikonu: Canon S3 IS, Sony H5, Panasonic FZ50, Fuji S9600 koji si spomenuo...
Eto nadam se da je jasnije...:thumbup:
Puno hvala SLR su mi financijski nedostupni tako da sam se odlučio za fuji s9600 pa kaj bude bude za početnika mislim da je odabir u redu s obzirom da ga dobim novoga sa karticom xd1gb za 3500kn.
Fuji je super aparat, jedino mu je velika mana manjak stabilizacije. Prije nego kupite aparat, pogledajte ima li koji sa stabilizacijom za sličnu količinu para. Ona je i više nego potreban dodatak pri tako velikom zoom faktoru. Ja sam prije sadašnjeg Panasonica imao Olympusa Sp500. Imao sam 10x zooma i sve je bilo super po danu, kada je bilo svjetla. Ali kada bi došlo bilo što tamnije zoom mi je bio beskoristan.
Namjeravam kupiti s6500fd ili s9600. Gledao sam cijene na netu (hrvatska ponuda) i S9600 nisam našao jeftinije od 4200 kuna (info-gama). Može link gdje kupuješ?
linkhttp://www.fotoaparati.net/
Tu ti Fujifilm FinePix S6500FD košta 3.450,00 kn
a na LINK
Fuji FinePix S9600 4.470,69 kn
Fuji FinePix S6500FD 3.478,71 kn
Mislim da si se malo zaribao u nazivu aparata, nema šanse da kod nas nađeš model S9600 sa 1GB xD karticom za tu cifru.= Citat =:
Izvorno postao Nick
Inače najbolje ćete proći ako njihove aparate kupujete u Info Gami
http://www.megapixel.cz/fuji-finepix-s9600
Tu kupujem imam frenda koji radi u Pragu pa bi mi dofural to me košta dakle 3560kn ja mislim da je cijena veiše nego dobra u odnosu na naše.
Ako ti je navedeni aparat dostupan za taj iznos novca...ne razmisljaj puno...taj model vrijedi i vise.= Citat =:
Izvorno postao Nick
:thumbup: za link...zanimljivo mi je malo baciti oko na cijene u Ceskoj...mi smo obicno, cak i ako se odlucimo na kupnju u inozemstvu, orijentirani na Austriju ili Njemacku, rijedje Italiju...a da je netko nesto ovakvo kupio u Ceskoj...nisam jos imao prilike cuti. Jos neobicnija su neka druga trzista...iako je prijatelj nedavno sa puta iz Makedonije donio Sony H5, kupljen po doista povoljnoj cijeni.
Pa Austriju normalno kao i Italju to nam je blizu ,a ako nemaš nikog vani malo je problem sad da idem u Češku po aparat. Inače znaju imati jako dobre akcije kaj se tiče svega. Taj fuji bi me s tom karticom došao kod nas 1000kn više.
Ima još jedan dobar link http://www.fotoskoda.cz/fotoskodasho...34&fnc=skupina
Tečaj češke krune vam je 0.265 pa računajte kakve su kod njih cijene u odnosu na naše.
Koristite povrat PDV-a kada kupujete ovakve stvari. Isplati se. Ja sam iz Sarajeva, svoj H2 sam kupio u Metkoviću i onda povratio 22% PDV-a...
u srbiji su takodjer puno jeftiniji, a nije daleko za otic po nj. :thumbup:
- http://www.bmfoto.co.yu/
Hvala na linkovima:thumbup: . Ova ponuda na bmfoto je sasvim u redu. trenutna cijena za S6500 fd je 380€. Pretpostavljam da će s vremenom još pasti.