U potrazi za boljim smartphoneom od HTC Tytn-a sam nabasao na Asus P535. Zanima me vaše mišljenje o istome, te gdje ga ima za kupiti u Hrv.
Printable View
U potrazi za boljim smartphoneom od HTC Tytn-a sam nabasao na Asus P535. Zanima me vaše mišljenje o istome, te gdje ga ima za kupiti u Hrv.
Simpatican uredaj sa GPS-om.
Nije (jos) u prodaji, barem ne kod nas.
Usporedivati ga sa Mr. TyTN-om nije bas OK.
Nema- HSCSD
Nema- EDGE
Nema- 3G
Moje je misljenje da BT-GPS kupis za 500,00 kn i navigacija radi gdje god da se nalazis (ako ti treba), ali pristup mrezi GPRS brzinom na takvom uredaju je veliki -
http://i.gsmarena.com/ii/pics/asus/asus-p535-00.jpg
EDIT:
Moguca konkurencija TyTN-u (tekst iz BUG-a):
Asus Mars II
Asus je napravio smartphone uređaj pod nazivom Mars II, izgledom vrlo sličnog HTC TyTN.
Ovaj tri-band uređaj pokreće procesor Intel PXA270 takta 520 megaherca, 128MB ROM i 64MB RAM memorije te Windows Mobile 5 operativni sustav. Mars II podržava i UMTS te 802.11b/g WiFi, Bluetooth v2.0 bežično povezivanje.
QWERTY tipkovnica je na izvlačenje, isto kao na HTC-ovom uređaju, a od ostalih karakteristika tu su 2-megapikselna kamera te 2,8-inčni QVGA ekran u 65 tisuća boja.
http://www.bug.hr/foto/slika.asp?sli...-39116.160x200
http://www.bug.hr/foto/slika.asp?sli...-39117.160x200
dobar! Jel poznato kad dolazi na tržište, te u kom obliku (i gdje) će se moći nabaviti kod nas?
i volio bih mu vidjet kvalitetu fotića. Na Tytan-u mi se ne sviđa, boje su nekako razmazane...
@kokibj: kao da je bitno što nema HSCSD. To se kod nas ni ne koristi.
Sve kamere integrirane u Windows Mobile PPC-ove su teški crap ;D
Slazem se za HSCSD (potkralo se u opisu), ali nikakav pristup mrezi osim GPRS-a (ne racunam Wlan) ???= Citat =:
Izvorno postao T-Maca
Kamere jesu relativno lose, ali istina je da je TOP model kamere ona koju imas uza sebe, a ne neki SLR model kod kuce. :thumbup:
= Citat =:
Izvorno postao gesaugen
Slažem se sa T-Macom, kamere na tim uređajima bez obzira na definiranu rezoluciju su ispod svakog prosjeka.= Citat =:
Izvorno postao T-Maca
Gledao sam fotografije rađene sa raznim smartphone-ima i ppc-ima i zaista su loše.
U čemu je problem ne znam, ali mogli bi si dati proizvođači malo truda i na tome području.
Dobar je ovaj Mars II.. Bas me zanima kolika ce mu cijena biti..
Sumnjam da ce taj Mars uopce doci do nas.
Uskoro jos jedan zgodan stroj:
http://www.mobile-review.com/uploads/IMG_0353.jpg
http://www.mobile-review.com/uploads/IMG_03671.jpg
In the Internet you can come across a more detailed info on Xda Atom Life communicator to be released by O2 operator. Earlier the device had the codename Apollo. It was developed by the Taiwanese maker Quanta. The info appeared after the communicator had been approved by the FCC. But at that time there was no info on the main peculiarity – the communicator turned to have 1 GB flash ROM onboard.
Other advantages include not big size, FM-tuner, 2-megapixel camera, GSM networking (EDGE) and 3G, Wi-Fi and Bluetooth.
Preuzeto sa: http://www.mobile-review.com/news.ph...e=en#news11877
Taj uređaj je već dugo u prodaji samo tko zna dali će ikad doći kod nas... :-/
http://www.gsmarena.com/o2_xda_atom_exec-1625.php
Ali ne sa giga ROM-a.......:nono:= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
ok, sad mi nije jasno: ako je Tytan izazvao veliko oduševljenje među smartphone ljubiteljima, po čemu je on bolje od ovog O2 XDA Atom-a? Mislim iskreno, svima većinom je bitno da ima dobru vezu s internetom, no za slanje tekstualnih mejlova i GPRS je više neg dovoljno...
dakle, meni osobno je bitno da je smartphone moćan kao sam uređaj a ne prema povezanosti s internetom, te išta ispod 400mhz i 128mb rama mi ne predstavlja ikakvu zanimaciju pa makar imalo i gigabitnu vezu prema internetu...
to je kao da imaš nabrijani kompjuter sa 56k vezom na internet.
ako ti internet netreba onda se nebudeš niti služio tom 56k vezom,ako ti treba onda vidiš zašto se smatra tytan boljim..
Tocno tako :thumbup: :thumbup: :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao sodom
Inače samo da napomenem kada se već naveliko piše o tome da se negdje kroz vrijeme očito izgubilo pravo značenje "ROM-a".= Citat =:
Izvorno postao kokibj
Baš gledam recenzije i općenito tu informatiku...ROM je oznaka za read only memory koja se koristila na elektroničkim čipovima u koje kad su jednom bili zapisani podatci više se nisu mogli mjenjati (onda tu još imate EPROM i PROM).
Sve ostalo bi trebalo biti RAM random access memory.
Znači da bi i storage memory trebala biti označena kao RAM ako bismo ispravno gledali.
Neka me ispravi netko ako griješim...tako smo mi označavali poluvodičke elemente koje smo stavljali na pločice.
Tocno tako.. ROM je PROM, EPROM i EEPROM.. I nikako se ne koristi za pohrajnivanje podataka koji se mogu mijanjati, brisati itd.. Dakle storage nikako nemoze biti ROM ( read only memory ), kad te podatke mozemo izmjenjivati.. Tak da po meni bi se to trebalo zvati flash storage memory, a ne ROM.. Nekuzim zast to ljudi zovu ROM..= Citat =:
Izvorno postao observer
U PPC svijetu se to zove tako, no ne znam zasto je takav naziv za to nastao i zasto. Zapravo se radi o obicnoj flash memoriji...
Bas me zanima zasto je to tako :)
Sve je to krenulo od nekog informatički polupismenog novinara garant ;D= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Dobro sad smo otišli u off poprilično, ali sam samo htio napomenuti to da ljudi koji ovakve stvari čitaju ne bi blebetali okolo gluposti koje su pročitali.
To nije ROM već kao što je rospaya napisao klasična flash memorija (nešto sličnije EEPROM-u ali nije to to), zato budimo bar ovdje malo pismeniji kad već nisu na gsmareni i pazimo što pišemo :thumbup:
Dakle TO NIJE "ROM" memorija!
Ako sam dobro skuzio to je onda ovako za npr. Xda Atom Life:= Citat =:
Izvorno postao observer
On ima 64 MB memorije za upravljanje pokrenutim programima i sustavom, te 1024 MB flash memorije za pohranu (kao memo kartica)
hehe, to je točnije :)= Citat =:
Izvorno postao kokibj
Zapravo cijela memorija u WM5 uređajima je sastavljena od flash modula ako se ne varam.
Zato se često i vidi u recenzijama da kažu da su noviji WM5 uređaji nešto sporiji.
Eh šta ćeš, jeftinija je al je sporija...al bar čuva podatke kada nestane napona :)
OT: nije tako samo na gsmareni nego i kod proizvodaca... Moram to malo istraziti :)
dobro sad ste malo pretjerali
nečemo kod svakog posta pisat offtopic i zatim počinjat novu diskusiju, molim ljepo.:nono:
ok, to razumijem.= Citat =:
Izvorno postao sodom
Ali ne razumijem zašto je među smartphone ljubiteljima bitnija brzina veze prema internetu nego snaga samog smartphone-a?
Naime, funkcije smartphone-a su vezane njegovom hardverskom snagom, koja za surfanje baš i nije bitna.
Stoga mi je logičnije da ako je nekome brzina spajanja na net bitnija od hardverske snage, da se taj može sasvim fino zadovoljiti današnjim standardnim high-end mobitelima koji više-manje svi imaju odličnu brzinu prema internetu
Stoga, opet velim, nije mi jasno zašto je Tytn digao toliko prašine kad hardverski gledano nije ništa posebno, a brzinom vezanja prema netu tek parira high-end mobitelima...
Za mene je smartphone kompjuter koji je još i mobitel, a ne mobitel koji može biti i kompjuter...
Joj a jeste gluposti napisali da je to nevjerojatno.
Flash ROM se zove zato što nasljeđuje elektroničke karakteristike ROM čipova i bez obzira što se po ROM memoriji ne može selektivno zapisivati i brisati podatke, Flash ROM tip može. Nazivati Storage memoriju kao RAM je u najmanju ruku glupo, jer zbog same ideje RAM-a kao medija koji treba konstantno puniti podatcima da bi zadržao svoja svojstva, nije moguće niti će biti moguće realizirati Storage memoriju u RAM-u kakvog ga danas znamo.
MRAM (iliti Magnetski RAM) koristi potpuno drugačiji način rada, s obzirom da su pojedini elementi rađeni od stabilnih čipova, ali taj princip, unatoč sličnosti rada sa podatcima imaju više veze sa ROM nego sa RAM čipovima.
Zato što je smartphone koliko god da je napredan bio još uvijek potrošački uređaj, a ne osobno računalo. Smartphone uredno može surfati Internetom i na nižim frekvencijama, a niža frekvencija rada isključivo služi za povećanje autonomije, koja je osnovni faktor izrade svakog prenosivog uređaja. E sad, kako je smartphone spravica za poslovne ljude, totalno je nebitna brzina rada ukoliko će se taj rad obaviti u zadanom periodu, a dulji vijek baterije može značiti jedan obavljeni posao više, što je nešto što svakoj poslovnoj osobi treba.= Citat =:
Izvorno postao gesaugen
Netočno. Većina današnjih mobitela ne može iskoristiti UMTS brzinu uređaja, a još ponajmanje HSDPA.= Citat =:
Izvorno postao gesaugen
TyTN može iskoristiti svoju brzinu, a zbog činjenice da se radi o PDA-u (tj. PocketPC telefonu), čini iskustvo surfanja odličnim ukoliko smo u pokrivenosti UMTS/HSDPA signala. Drugi razlog jest što iz perspektive korisnika, TyTN u sprezi sa HSDPA može bez problema konkurirati jednom prijenosnom računalu, a svi znamo koliko je prijenosnik "praktičniji" kako za nošenje, tako i za korištenje.
@T-Maca...gle raspravu smo preselili ovdje pa ću ti tamo i odgovoriti ;D