jednostavno pitanje: s kojim programom mogu smanjiti sliku na točno željenu veličinu
Printable View
jednostavno pitanje: s kojim programom mogu smanjiti sliku na točno željenu veličinu
http://www.irfanview.com/ Tako nesto?
ne , s njime se može samo sliku smanjiti na određenu veličinu . meni treba program koji može pretvorit sliku npr u 640*480 i 640*500= Citat =:
Izvorno postao SEGA
Od Photoshopa pa prema slabijima... Moja ti je preporuka od ovih jednostavnijih XnView... Program je stvarno odličan, po meni najbolji od tih viewera/editora, podržava masu formata i dopušta osnovne korekcije slika... :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao T O M O T
Da, free je, naravno. ;) www.xnview.com :thumbup:
ne to nije to . da pojasnim : htio bi da bilo koju sliku mogu pretvorit u 176*220 . tj da mi bude wallpaper na mobu= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Pa da... Zar to ne možeš s time?... Ti samo ne znaš kako. ;D Moraš cropirati sliku na te dimenzije... Prvo odeš na resize da ti bude manja stranica odgovarajuće veličine... Znači imaš sliku koju kada smanjiš na 176 px širine ostaje ti npr. malo više u dužini 230 recimo... (tako da jedna stranica bude točna, a na drugoj imaš viška za odrezati...) Onda uzmeš crop.. Ili canavas resize i resizaš na 220 visine... To će odrezati višak slike... I eto...= Citat =:
Izvorno postao T O M O T
A možeš i jednostavno ići na image resize bez proporcija ali to će ti zgnječiti sliku...
Pa kako DeVelox i rece, ne ide to samo sa opcijom resize.= Citat =:
Izvorno postao T O M O T
Morati ces prije cropati sliku u omjer. Jer ako sliku koja je npr. 640x480 samo resize - as da njena rezolucija odgovara velicini displaya mobilnoga telefona, slika ce ti izgubiti proporcije. Dakle, kednostavno receno jedna ce od dimenzija ispasti neprirodno.
Inace cisti resize moze naciniti bilo koji jednostavniji program za obradu fotografija, samo kod otvoris opciju resize moras ukloniti onu markiranu opciju constrain proportions.
photoshop bejbe radi čuda :spin: :thumbup:
ako već imaš ambicija i radiš sam wallpapere za mobitel onda ti stvarno preporučujem ps. nije kompliciran kako se čini. osnovne stvari češ vrlo brzo pohvatati a ostale đuđe-miđe ti zapravo ni ne trebaju :)