Kao što naslov kaže tražim neki antivirus besplatan za komercijalnu upotrebu...
Printable View
Kao što naslov kaže tražim neki antivirus besplatan za komercijalnu upotrebu...
www.avast.com ....home edition
uoči ono "KOMERCIJALNU"= Citat =:
Izvorno postao kockaboy
hvala na prijedlozima ali nijedan od navedenih nije besplatan za komercijalnu upotrebu :-/= Citat =:
Izvorno postao stigmata
Evo našao sam nešto... Winpooch Watchdog i ClamWin
ti bi besplatan antivirus da mores zaradivat, pa jesi ti lud to nepostoji;D
Briem da nist sto je besplatno nie za komercijalnu upotrebu, jer se smatra da cim imas biznis neki, mozes placat i software.
Mislim da je svojevremeno Bitdefender kostao cca 400 kn za komercijalnu upotrebu, sto je po meni sasvim okk cijena.
Hm, mislim da bi jedino open source mogao biti potpuno slobodan za bilo kakvu upotrebu jer plaćena verzija ni ne postoji... Dakle nitko ti ne može zabraniti da u firmi koristiš linux npr... A pošto ima dosta open source programa i za Win vjerujem da vrijedi isto i za njih...= Citat =:
Izvorno postao Smrt
@jay, probaj si naći neki baš opensource AV, vidim da je ovaj Watchdoog sa sourceforgea što će reći da je opensource i prouči ono LICENCE pa vidi što smiješ što ne i koristi ga ako ti paše... Ovi freeware, ali closed source programi nisu za komercijalnu upotrebu...
Da u tim licencama i je caka, lako je naći besplatni npr. AV za osobnu upotrebu, al za poslovnu su potrebni oni s GNU GPL licencama. Ova dva koja sam naveo (Winpooch Watchdog i ClamWin) imaju navedenu licencu.
Nepreporučujem korištenje Winpooch Watchdoga
Svi su oni komercijalni 30 dana
Mislim, al sorry, ak imas firmu, te ti treba kvalitetan komercijalni antivirusni software, onda ti faktat nebi trebalo biti bed izdvojiti cca 500 kn za njega...
Evo ti primjer:
http://anti-virus-software-review.to...oftware+review
http://www.bitdefender.com.hr/sol_hu.aspx?menu_id=5
E vidiš, situacija je takva da se radi o prisili za korištenjem kompjutera u poslovanju (što će usput budi rečeno pogoršati kvalitetu usluge). Troškovi koji nastaju time su već previsoki da bi se ulagalo apsolutno ikakva dodatna sredstva.= Citat =:
Izvorno postao Smrt
To kaj ti oces je isto kao da pitas programera da ti napise program da ga ti kasnije mozes prodavat
u ovom slučaju je riječ komercijalan istoznačnica poslovnom korisniku, nek te to ne buni= Citat =:
Izvorno postao Crash&Burn
Uostalom nije potrebno da idete offtopic, pronašao sam ClamWin, a ako znate još neke napišite.