Pomozite ljudi. Znade li tko ovđe na Forumu za kakav program pomocu kojeg se moze slat s kompa na mob putem Infracrvene veze?
Printable View
Pomozite ljudi. Znade li tko ovđe na Forumu za kakav program pomocu kojeg se moze slat s kompa na mob putem Infracrvene veze?
odgovor imaš po svuda, al evo ti ga opet...
u principu ne treba ti program, dovoljni su windowsi. Ovako: klikni na temu/sličicu/melodiju koju želiš poslati na mob DESNIM gumbom miša - otvore se opcije i ti odi na 'sedn to', a zatim izaberi i klikni na 'infrared recipient'. Naravno, na t610 mora biti uključen IrDA i moraju se komp i telefon gledati prije nego sve ovo izvedeš... (IrDA na kompu bi trebao biti stalno upaljen po defaultu (tako je meni), pa će odmah prepoznati telefon čim mu ga približiš s upaljeni IrDA-om).
Hvala ti Whiteboy na svim postovima. Idem sad probat to napravit.
Evo pokušavam to napravit, ali nemogu nikako. Ukljucio sam infru na mob-u i otvorio sliku na kompu. Kliknuo desnim na misu i na Send to: ali nema prave naredbe (samo one standardne) Mislim da ipak treba program. Ali koji?
pa jesi uopće instalirao IrDA na komp??
Instaliraj prvo drivere za IrDA. Tek onda ćeš moći slati neke podatke s kompa.
Nemoj samo zaboraviti da ti IrDA sučelje na mobu gleda direktno u IrDA sučelje na kompu!
A gdje se uopće nalazi taj IrDa na PC-ju? Da li svaki PC ima IrDa?
stolni nemaju,a prijenosni svi imaju.za stolni možeš nabavit onaj koji se spaja direktno na matičnu ploču i onda se ubaci u onaj 5.25" utor na prednjoj strani kučišta(nekih 150 kn) ili neki vanjski model(većina se danas spaja na usb port i košta nekih 200-300 kn.cijene sam ti rekao otprilike.
Ubiti je bolje nabaviti BT jer je cijene isto oko 200-300kn a domet je puno veći od IrDA= Citat =:
Poslao: gIK
stolni nemaju,a prijenosni svi imaju.za stolni možeš nabavit onaj koji se spaja direktno na matičnu ploču i onda se ubaci u onaj 5.25" utor na prednjoj strani kučišta(nekih 150 kn) ili neki vanjski model(većina se danas spaja na usb port i košta nekih 200-300 kn.cijene sam ti rekao otprilike.
točno.BT nisam naveo jer je on pitao sam za infru.cijena je ista a praktičniji je.istina,prenos podataka preko infre je nešto brži...
kaj SE nema program kao npr. nokia pc suite??!
Ima i SE pc suite!
Whiteboy je htio reći da je komunikacija između moba i kompa moguća i bez nekih dodatnih programa.
Da. kod mene je problem valjda u tome sto mi je zabranjena ta funkcija na kompu jer se koristim racunalima na Fax-u. Ali postoji li nekakav specifican program koji bi mogao skinut za slanje? To bi mi bilo bolje jer ovako moram dusit moderatora i sve po redu.
IrDa je cist OK. Radi bez beda kad saljem s moba na komp. Bluetoth je isto OK, ali nije mi to neka tehnologija bas. Zraci i boli glava od njega!
Zabranjeno???= Citat =:
Poslao: R@ko
Da. kod mene je problem valjda u tome sto mi je zabranjena ta funkcija na kompu jer se koristim racunalima na Fax-u. Ali postoji li nekakav specifican program koji bi mogao skinut za slanje? To bi mi bilo bolje jer ovako moram dusit moderatora i sve po redu.
Ako ti je to zabranjeno onda ti je sigurno i zabranjeno da instaliraš neke stvari bez administratorskih prava!
Pa da i to, ali mogu ako bi zicao likove.
Čekaj malo, kako misliš 'zrači'? Zrači i obična stolna lampa - i infracrvena svijetlost isto tako 'zrači' jer je isto elektromagnetski val kao i npr ultra-ljubičasta svjetlost ili kozmičko zračenje, samo što svaka od njih ima drugu frekvenciju i s time druga svojstva na ljudski organizam. A BT zrači ko kad slušaš radio. To je obična radio veza. Jel te boli glava kad slušaš radio? Ni BT ni IrDA ne spadaju pod ionizirajuča zračenja - a to su ona kojih se treba bojati (rentgen i sl.).= Citat =:
Poslao: R@ko
IrDa je cist OK. Radi bez beda kad saljem s moba na komp. Bluetoth je isto OK, ali nije mi to neka tehnologija bas. Zraci i boli glava od njega!
Više od Irde i BT-a ti zrači telefon kad na njega pričaš ili šalješ poruku ispod klupe u razini jajca.
U pravu si ´bijeli´, ali mene boli glavica i od mobitela i od Bluetoth-a. Sve to zraci. Sto smo htjeli to smo i dobili!
To si umišljaš da te boli. :)
Pa ak sve zrači prodaj nekom sve električno i odi na pusti otok sa batinom, tamo će manje zračit.Mi živimo u ozračenom svijetu ali ovo je ipak malo previše
= Citat =:
Poslao: Fanj
U pravu si ´bijeli´, ali mene boli glavica i od mobitela i od Bluetoth-a. Sve to zraci. Sto smo htjeli to smo i dobili!
postoji termin koji se zove autosugestija.
pitanje: jel te boli glava kad se šećeš po gradu ?
Kada se napiješ isto boli glava ali sumnjam da boca zrači :D