što je važnije kod mobitela ,izgled ili njegove funkcije
Printable View
što je važnije kod mobitela ,izgled ili njegove funkcije
to je apsolutno stvar tvojih zahtjeva i želja
nokia ima prosječne funkcije , urazini jedne motorole , ali izgledom katastrofalno zaostaje
Ovo je subjektivno sve... Većina ljudi koje ja znam bira mobitel po izgledu... Oni sretnici ne paze ni na cijenu, a ostali gledaju omjer izgled/cijena... Rijetki su koji uzimaju mob po funkcijama... Ja recimo više gledam na funkcije ili neki tip mobitela, možda bolje da kažem, koji meni odgovara... Recimo sad sam si uzeo ovog Walkmana... Zasad mi odgovara... Izgled je subjektivan kao i funkcije za nekoga... Funkcije koje nekome jedva pokrivaju osnovno korištenje moba su nekome maximalni doseg korištenja moba... U svakom slučaju uvijek treba naći dobar omjer ili jednostavno uzmi ono što ti se svidi na prvi pogled (bilo po dizajnu ili funkcijama).= Citat =:
Izvorno postao ante
Dizajn mi je bitniji, ali pazim i na funkcije...zato za šminku imam LG Čokoladu, a za ostalo imam K800i :thumbup:
S ovim se potpuno slažem... :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao sodom
Najbolje bi bilo kad bi se oboje moglo uklopiti u jedan mob... Obično ako je mob lijepo dizajniran onda mu funkcionalnost nemora biti najača strana (recimo KG 800), ili je pak funkcionalan ali dizajnom i nije nešto (recimo Nokia 3230)...
Ja biram kako kad... Biram ono što mislim da će mi biti dovoljno od mobitela što mi je u tom trenutku potrebno... Sad kad me malo fax stisno, nemam previše vremena pa sam sa symba prešao na dummy...
@ Phyto ;)
a k800 nadopunjava sve te funkcije i izobilje mogučnosti koje fale na čokoladi ;D
Pa ja baš nebi rekao da je 3230 nešto funkcionalna...istina, mob ima Symbian, ali je dosta spor, blokira se, a ni hardverski mob nije nešto brz, tak da je po meni taj mobitel promašaj...
Od mobitela koji spajaju koliko-toliko funkcionalnost i dizajn su ove Nokije 8800 Sirocco (2MPix kamera, 128mb memorije, mp3, radio, bla, bla), zatim Nokije 7373 i 7390, Samsung D900...
Ja uvijek trazim neki kompromis... Nisu mi bitne neke ultra funkcije nego da li ima profile zvonjenja, kakav je za pisanje poruka ( ukljucujuci da li treba pritisnuti 73 tipke da bi se poruka konacno poslala nakon sto napisem), kvaliteta ekrana, baterija itd ali i dizajn ima veliku ulogu. Uglavnom jos uvijek nisam nasao mob za koji bi rekao to je to sta zelim... Recimo nokia N80 u kucistu kg800, onda bi platio koliko god treba!
Što se tiče funkcionalnosti, LG se ne može mjeriti sa K800, ako uzmemo dummy telefone...počevši od kamere (trenutno mob s najboljom kamerom na tržištu), utor za mem.kartice, radio, bolji mp3 player, mogućnost stvaranja foldera, infrared...= Citat =:
Izvorno postao sodom
Inače, imao sam hrpu Symbiana i UIQ i sve, ali kad mi tak nekaj nije potrebno...više volim multimedijalne mogućnosti (kamera, mp3 i sl.), nego nekakve programe za ovo, ono... :thumbup:
Ma dobro... 3230 sam uzeo kao primjer jer je symb i ima dosta programa, dok me je dizajn malo razočarao... nije mi nikako sjeo...= Citat =:
Izvorno postao El Niño
A ovo za 8800 Sirocco potpisujem... još samo da ima utor za memo kartice, i da je jeftiniji... :rolleyes: :rolleyes:
Funkcije, funkcije, i opet funkcije.
= Citat =:
Izvorno postao El Niño
a znači sad imamo i kategoriju dummy vs power dummy ;D ,a za 3230 čemo reč da baš nije funkcionalna aka bogata funkcijama, tj opcijama iliti mogučnostima ;D
Kompromis izmedu toga, no srecom danas postoji vise slicnih uredaja od kojih ce ti se bar jedan svidati... Tako da su uglavnom funkcije prve, pa onda izgled, no ne bi kupio nesto jako ruzno (doduse, imao sam n-gage :) )
Pošto da 3230 ima procesor od 120MHz ili tak nekaj slično, uzet ćemo u obzir da je dosta ograničen, pogotovo sa brzinom pokretanja aplikacija, za razliku od 6630 i sličnih uređaja...inače, K800i ima zbilja sve živo kaj jedan dummy mob može imati i zato mislim da se po funkcijama nemre mjeriti sa Kg800 kojem je primarna svrha šminka...= Citat =:
Izvorno postao sodom
Pa naravno da ima dummy i power dummy mobiteli... ;D Ali bi ja još dodao i ultra dummy mobiteli...= Citat =:
Izvorno postao sodom
Ultra dummy: stari mobiteli (tipa 3310), siemens A5x (recimo), nokia 2100
dummy: lg kg800 , siemens cxx , nokia 6610
power dummy: K800, 6280...
;D
Dobro sad, nemreš stavljati Nokiu 6610i i LG Kg800 u isti koš, jer je Kg800 naspram 6610i kao BMW naspram Tavrije ;D= Citat =:
Izvorno postao Ico
a ne,ne dopuštam ovo ;D
dummy i smartphone su jedina moguča podjela i zemlja je ravna ploča.
ono...citam te vec neko vrijeme...tu i tamo= Citat =:
Izvorno postao El Niño
znas sta frend...poslala bih te jedno tjedan dana da kopas kanale
pa tjedan dana da cuvas koze
i jos tjedan dana da zivis bez gela za kosu
omfg:evil: ;D
meni je oboje podjednako bitno. ne bih nikad uzela mobitel koji mi se uopće ne sviđa, a ima fenomenalne funkcije, niti lijep mob koji ima lošije osobine.
uvijek tražim neku ravnotežu...a to nije lako! tako da bi kod mene od hrpe mobitela, koji se pojave na tržištu svake godine, u obzir došla samo 1 ili 2 modela.;D
naravno, i cijena igra značajnu ulogu...
Hm...ako gledas npr. da su ti bitne samo funkcije, a ne izgled onda ubijes i funkcionalnost uredaja. Kaj hocu reci - ako mobi ima sve kaj ti treba ali ti je tlaka to koristiti jer ti je fizicki nefunkcionalan onda ti ne sve funkcije svijeta ne pomazu.
Recimo ja sa davno kupio nekakvu rabljenu 3250 da vidim jel mi se dopada koncepcija smartphone-a i zakljucio da je sve super ali ju jedva koristim (naravno ovo je sve subjektivno - ima ljudi koji se super snalaze s tim mobom)...tako da sam ju bacio u prodaju za dva dana i kupio si 6600 sa kojom sam bio odusevljen.
Recimo situacija sa E900 Samsungom - ne pada mi na pamet ga uzeti jer su mi one soft touch tipke uzas, a mob je prekrasan (opet subjektivno).
Mislim da je na trzistu toliki izbor modela da si svatko moze naci nesto sta ce mu udovoljiti zahtjevima.
Meni idealan telefon - d500 i po izgledu i po funkcijama :thumbup:
Opet imas ljudi koji ga nece ni pogledati i tako u nedogled...
Pa iskreno ni jedno ni drugo, važno je jedino uzet mob i isprobat ga. I ovako, kao i većina korisnika ovog foruma, mijenjam prebrzo mobitele da bi se zabrinjavao ima li baš sve što od mobitela tražim.
funkcije pa izgled,sta ce mi ljep mob bez funkcija
ovi novi mobitel sto sam kupio je bio solidan po funkcijama ali presudio je njegov izgled
funkcije pa izgled