zanima me ima li itko na forumu da zna da hoče ili da može
odkodirati mda vario ili da barem zna nekog tko može
naravno uz adekvatnu naknadu
hvala
Printable View
zanima me ima li itko na forumu da zna da hoče ili da može
odkodirati mda vario ili da barem zna nekog tko može
naravno uz adekvatnu naknadu
hvala
Skoči do mene u Rijeku (biraj koju ;D ) i ja ću ti to napraviti
ako ti nije baš ono, kuiš pri ruci (ili nozi WTF??) onda pročitaj hrpu stranica na http://forum.xda-developers.com/ i napravi sam
malo sam pročital i nekak nisam siguran da bi to dobro ispalo
tamo nekaj spominju ako imaš boatloader 1.06 ne diraj ništa
a kod mene je 2.21 tak da sam malo u banani
Vario ti otkljucavaju decki iz T-Mobile heldpeska besplatno slanjem koda na email. Posalji im email (helpdesk@t-mobile.hr) i reci da zbog koristenja posla moras cesto putovati izvan HR i da koristis strane kartice, ili smisli vec neku drugu glupost, i ljudi ce ti zatraziti IMEI broj nakon cega ces dobiti unlock kod.
IMEI->Start/Setings/System/DeviceInformation/Identity
Ja sam na svom Variu jedno vrijeme koristio TELE2 bez beda.
Garanciju zadrzavas, ako se desi da Vario mora na servis, sacuvaj si mejlove od helpdeska i po potrebi ih predoci kao dokaz da nisi sam radio unlock, i nema problema.
Evo mejla koji su meni poslali:
Postovani gospodine Zmiricu,
zahvaljujemo na strpljenju te Vam saljemo kod za otkljucavanje MDA
Varia: 98652193.
Za sva dodatna pitanja ili nejasnoce, budite slobodni obratiti se na istu e-mail adresu.
Srdacan pozdrav
T-Mobile Hrvatska d.o.o.
Sektor za brigu o korisnicima
p.p. 526, 10002 Zagreb
Kontakt broj: 098 1500
Telefaks brojevi: 098 1560, 098 1570 (za racune)
E-mail:
Web: www.t-mobile.hr
Gdje ukucati taj kod koji dobiješ od T-Mobila
Zahvaljujem na pomoči:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
= Citat =:
Izvorno postao drbizar
Ugasi Vario, ubaci karticu koju do sad nije podrzavao (TELE2, VIP) i upali Vario. Kod podizanja systema javit ce ti poruku da imas SIM karticu koja nije podrzana i ponudit ce ti da za nju ukucas kod. Upises kod, klik OK, i peglaj.
:-)
Ovo je tocan naputak sto je "g4nd" opisao uz dodatak da vise nikada ne mora ukucavati kod.= Citat =:
Izvorno postao g4nd
U pravilu cim se kod ukuca telefon se ponasa kao da nikada nije bio zakljucan.
EDIT: sad sam tek vidio par postova vise i mislim da nece ici sa kodom ako uredaj nije kupljen za punu cijenu - bez ugovora.
Ne zelim pokvariti veselje ali nikakva putovanja ili slicna isprika njima nije bitna jer T-mobile ima ugovore sa cijelim GSM svijetom :deal:.
:-/
Zahvaljujem budem probao kad dođem doma sa posla dali to kod mene klapa ja sam ga isto kupio u povoljnijoj tarifi. Poslao sam E-mail službi za korisnike i oni su mi poslali kod.= Citat =:
Izvorno postao g4nd
Javim se čim probam:comp: :comp: :co
Sve sam napravio kako ste me uputili i VARIO se ODKLJUČAO bez problema , Još jednom zahvaljujem svima na pomoči.:comp: :comp: :comp: :comp:= Citat =:
Izvorno postao drbizar
= Citat =:
Izvorno postao drbizar
Odlicno, cestitke.
:thumbup:
ok koliko sam skužio ekipa iz helpdeska otključava vario koji je kupljen po povoljnijoj cijeni recimo u tarifi flex 300 uz ugovor na 2 god.
= Citat =:
Izvorno postao 123456
Da ja sam ga uzeo u tarifi 150 i pslali su mi kod:thumbup: :thumbup:
daj molim te reci mi što si u zamolbi (mailu) naveo kao glavni razlog ako nije problem
može i na moj mail viktory@vip.hr
= Citat =:
Izvorno postao drbizar
Pa ne mogu vjerovati!!!
Ja sam ga uzeo isto na pretplatu i trazio sam kod da bi mi na to odgovorili da mi ga ne zele dati jer sam uredjaj uzeo na pretplatu!!!!
Na koji si mail slao???
[QUOTE=tin_zgb]Pa ne mogu vjerovati!!!
Ja sam ga uzeo isto na pretplatu i trazio sam kod da bi mi na to odgovorili da mi ga ne zele dati jer sam uredjaj uzeo na pretplatu!!!!
Na koji si mail slao???[/QUOTE
Slao sam na t-mobile@t-mobile.hr :spin: :thumbup:
Ja sam ga i uzimao za full cijenu zbog tog razloga (i tako je bila borba), ali ocito da se vremena mijenjaju.= Citat =:
Izvorno postao tin_zgb
Sto se mene tice nema vise ni veze jer se Vario kod mene naradio pa mi ni nije zao. :thumbup:
[QUOTE=drbizar]Poslao sam mail na t-mobile@t-mobile.hr i evo odgovora= Citat =:
Izvorno postao tin_zgb
T-Mobile Hrvatska d.o.o. trenutno ne nudi uslugu otkljucavanja GSM
uredjaja, osim u
iznimnim slucajevima i kada nam korisnik posalje kopiju racuna kupljenog
GSM uredjaja po cijeni samog uredjaja.
Da bismo bili u mogucnosti razmotriti Vasu zamolbu za izdavanjem unlock
koda za mobilni uredjaj MDA Vario ljubazno Vas molimo da nam dostavite
kopiju racuna kupljenog GSM uredjaja.
Pa da se ubijes... :wall: :wall:
Netko je lud ili ima dobre veze u T
Neznam u čemu je fora meni su poslali kod za 5-6 dana!!= Citat =:
Izvorno postao kokibj
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
= Citat =:
Izvorno postao drbizar
Nemam blage, necu nista komentirat
Da vam olakšam da se nedavite sa T-Mobile, a krajnji rezultat je isti. Ustvari ovo je puno brže od slanja mejla njima i čekanja na odgovor, traje nekih 5 min sa skidanjem programa i registracijom. :)
1. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=265928
Morate se registrirati i potvrditi registraciju, da bi skinuli file, ako neko ima besplatni server gdje mogu file uploadirati (1.5MB) rado ću ga staviti da se nemorate registrirati. File vam je u prvom postu na dnu, lokiwiz03a.zip.
2. http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=343
Pratite upute, traje oko 2 minute sve skupa, najduže traje resetiranje MDA Varia kako bi mogli kod unjeti, evo copy paste:
Uživajte, ja sam sinoć u par minuta otključao svoj i bratov MDA Vario bez ikakvih problema. :)= Citat =:
2. Remote SIM card and turn on without SIM, then connect USB CABLE to computer ( waiting until both successfully connected)
3.open LOKIWIZ03A folder you just unzip from step 1, you will see anather folder name UTILS,open it and looking for a file name EnableRapi.cab, select this file by clicking right mouse and choose COPY,then go to Microsoft ActiveSync click on Tools and go down and choose Explore pocket pc you will see another open window put your mouse in there by right click and choose PASTE, a file EnableRapi.cab should be there a few second, then run this file on your PHONE (use stylus) then wait until it finish.
4.Back to your computer,make sure your phone and your computer still connected, open Lokiwiz03a folder,you will see a file name LokiwizMsl.bat,double click on it, it should pop a dos window while program running, wait until this great tool finish it's great job, if everything going smooth you should get a SIM UNLOCK CODE at this step ( this is a 8 digit number, write down the 8 digit code and click anykey to close this tool.
5. Power down you phone,put SIM card in the phone (which was locked,as my i put a T-MOBIL SIM in there)power up the phone,you should see a screen asking for unlock code,put a 8 digit code you just get from the previous step,then hit unlock (use stylus)
Moj je G4, znači malo drugačije, al mislim da taj file ide na sve verzije.
probaj nekoliko puta ni meni nije uspjelo od prve