Prijatelj ima e550, pokvario mu se zvučnik, pa ga je promijenio. Ali zvučnik se opet pokvario... (pa je kupio nokiu) Pa bih ga ja onako malo flashao, jer nemam što raditi... Što mi preporučujete. A možda i zvučnik proradi. :thumbup:
Printable View
Prijatelj ima e550, pokvario mu se zvučnik, pa ga je promijenio. Ali zvučnik se opet pokvario... (pa je kupio nokiu) Pa bih ga ja onako malo flashao, jer nemam što raditi... Što mi preporučujete. A možda i zvučnik proradi. :thumbup:
http://www.v550-site.com/
e550=v550 ;)
Moj frend je isto tako imao problema al sa slušalicom na e550. Probao sam sve živo preko gain tablea al se nije dala pojačat i jedva se čuo sugovornik. Jedan dan sam ju flashao i slušalica proradila. Još mi nije jasno kak..= Citat =:
Izvorno postao gLemon
koristio je gain table sa mobitela a taj sa moba je bio sjeban. (greška u jedom bit-u) i zato nije uspio. uzeo je novi flash, preflashao i zvučnik je proradio samo zato što je taj flash sadržavao ispravan gain table i zato je proradilo. To je bio slučaj na svim TRIPLETSIM-a sa 4FR flashom, no kad se preflashao na 55R, 58R, 72R, 75R ili sa starijim 35R, 37R, 38R. A i bilo je sa jednim flashom i od e550/v550 (R376) samo neznam sad točno koji. Nadam se da ti je sad jasnije.:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Igor99
Ja mislim da nije problem u gain table_u jer je on neko vrijeme imao sasvim normalan zvuk u slušalici i onda mu je odjedamput počelo zaje***** . Flashao sam mu ga prije jedno mjesec dana i od onda radi normalno.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
Možda si u pravu glede gain_table_a da je bio zeznut- imao t-mobile soft prastari soft, ali nije mi jsno jer je jedno vrijeme normalno radila i onda je počela zezat. On nije niš radio po gain_table_u jer on ni nezna kaj je to.
Napravi slijedeće:
Otvori gornji dio preklopa, flat iznad zvučnika zalijepi selotejpom preko zvučnika i između zvučnika i metalnog okvira, koji je odmah pod plastičnom maskom uguraj papirić ili slično tako da dobro pritisne kontakte sa flat kabela na zvučnik.
Zvučnik će čudesno uskrsnuti, probano na više modela. Posao gotov za 10 min :thumbup:
Možda ti se čini smiješno, ali probaj :comp:
= Citat =:
Izvorno postao andrija
sad mi lik kaže da mu je upao mob u lokvu, pa sam ga ionako htio otvoriti. Hvala
dobro andrija govori. ako je samo tako krepao, onda je zbog kontakata. ili su oksidirali zbog vode, ili je potrebno samo malo pritisnuti flat. to se može riješiti pritezanjem vijaka koji drže prednju masku, ili sa umetanjem papira ili prozirne folije. ja sam to napravio na nekoliko modela i stvar provjereno funkcionira! :thumbup:
= Citat =:
Izvorno postao GoGs
ok. mob je tu sad ga samo treba otvoriti. A kako? Vidim dolje i gore dva šarafa, da njih odšarafim ili? I za to mi treba torx/zvjezdasti odvijač, ali koje veličine?
torx 6 ti treba...
ma ni ne mora biti torx, možeš i sa običnim samo da ide unutra i lagao odviješ i skineš. samo pažljivo da ne podereš glavu vijka.= Citat =:
Izvorno postao gLemon
= Citat =:
Izvorno postao GoGs
probat ću, pa javim... btw ovo je e550 u kućištu od v300... Ima li kakve razlike između ta dva moba i v550, osim u izgledu? I može li na e550 neki drugi flash, npr. od v600 ili v620?
e550 ima R376 znaci ide v535,v550,v600i obrati pažnju na ovo i poslje 600 jer je v600 triplets tako da nejde na e550! I na kraju ti još paše v620! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao gLemon
opa... A koje su razlike između e550 i v620 flasha?= Citat =:
Izvorno postao fliponja
Ne bih rekao da ima prevelikih razlika ali to ces i sam zakljuciti ako ga stavis! Po meni je najbolje da staviš original ili v550!= Citat =:
Izvorno postao gLemon
neke dodatne funkcije su uključene. Bitna razlika između v300 i e550 je u tome da e550 podržava videorecording, podržava skinove, bolja kamera, dok TRIPLETSI (v300) to ne podržava!= Citat =:
Izvorno postao gLemon
= Citat =:
Izvorno postao GoGs
a mislio sam na razliku između e550 i v620... Evo sad sam spojio mob s kompom... Pita drivere, ja mu dam p2k drivere, iste koje sam instalirao za L7, na kraju kaže da nije mogao naći odgovarajući softver... wtf?
probaj ponovno. napisao sam da ima samo neke dodatne funkcije uljučene= Citat =:
Izvorno postao gLemon
= Citat =:
Izvorno postao GoGs
neda se! sad sam ljut... još ću probat
u control panelu odi na system i u device manageru uninstaliraj motorola modem pa ponovno.= Citat =:
Izvorno postao gLemon
= Citat =:
Izvorno postao GoGs
probao sam i to. Ali tamo ga nema. Prepoznaje mi samo usb data cable
nisi dobro instalirao drivere... sve ispočetka!= Citat =:
Izvorno postao gLemon
= Citat =:
Izvorno postao prof.Immortalis
po tome sam sve i radio, driveri su radili za L7, uštekao sam e550 i nije radilo, uštekao L7, ne radi, dok je bio uštekan L7 sam instalirao drivere i za njega je radilo, za e550 neće... btw postoji li više vrsta kabela za e550?
ne postoji. ajde ti prijatelju uzmi iglu i baci se na čišćenje kontakata na mobu jer to još vjerovatno nije doživio :D... malo cimaj kabal i proradit će 100%, vjeruj mi. :)= Citat =:
Izvorno postao gLemon