koliko je najveca kartica koju ste koristili
i da li se moze podijeliti u dvije particije
Printable View
koliko je najveca kartica koju ste koristili
i da li se moze podijeliti u dvije particije
Ja koristim od 512Mb, a ima korisnika foruma koji koriste karticu od 1GB...
Što se tiče particija, mislim da se to nemože napraviti... A iskreno i nevidim čemu... Lijepo si napraviš foldere i po njima sve razvrstaš... :spin:
Ja sam uzeo neki dan karticu od 2 GB (250kn) i radi ok!
2 gb za 6280?! zar 6280 nema prosirivu memoriju do 1gb?!= Citat =:
Izvorno postao kizo_vu
koju karticu si uzeo i jel ti se Galerija usporila? i sam razmišljam o kupovini neke malo veće kartice
Dobra cijena. Ja trebam micro SD i za 280kn je samo 1GB. Htio sam pitati jel postoji razlika u tim karticama, kao npr. za fotiće- Hi-speed i obične, ali može bilo kakva?= Citat =:
Izvorno postao kizo_vu
Nije mi jasno ni kak MicroSd u jednom dučanu dođe 280, a u drugom 430kn... Any idea?
Sa novim Firmwareom 6280 podrzava miniSD kartice do 2GB bez ikakvih problema i usporenja. Razlika između normalnih i hi-speed kartica se primjeti jedino u Card Readeru i fotiću. Tko je i gdje nabavio 2GB karticu za 250kn da si i ja nabavim...
kada formatiram miniSD putem sticka koji format da odaberem
NTFS
FAT32
FAT
Ja sam ju na kompu formatirao u fat32 (ako se nevaram)...
Ali kad sam ju ubacio na mob, onda sam ju sa mobom još foramtirao, tako da onda definitivno mora raditi...
ma ja sam ju formatirao s sd formattier v2.0
i od onda ju mob ne pozna
ako netko ima neki dobar tool da ju spasim jer je od 1Gb
ja sam kupil u hami karticu od gige za 6280,180kn,nisam nist formatiral nit nist...samo plug&play i radi ...trebal sam ju formatirat?
Ako baš morate formatirat kartice preko kompa onda UVIJEK u FAT.
Preporučljivo je formatirat ih telefonom u kojem će se koristit.
Ja kad sam ju formatirao, samo sam stavio karticu card reader i formatirao ju pomoću windows_a (nikakav poseban program nisam koristio) o onda bi karticu stavio u mob i sa mobom ju još jednom formatirao... Onda bi sve radilo ko urica... :thumbup:= Citat =:
ma ja sam ju formatirao s sd formattier v2.0
i od onda ju mob ne pozna
ako netko ima neki dobar tool da ju spasim jer je od 1Gb
Probaj ju staviti samo u cardreader i formatirati sa windowsima... :rolleyes: :spin:
ja imam od gige,zasad nisam imao problema, a nisam je formatirao...
Ima ti dosta razlike u karticama pa tako i u samim cjenama! prvo je brzina čitanja i pisanja a samim time ti i mobitel dela brže ako je moguće prije doć do podataka a i razlika je u garanciji...= Citat =:
Izvorno postao darkovsky
Hm.. pa kolko sam ja skužio, razlika između nekih brzih i normalnih kartica se na mobitelu ne vidi. Drugo je ako se stavi u card reader, al to mi ni nije bitno. Nek me netko ispravi ak griješim= Citat =:
Izvorno postao perodot
U pravu si. Kada mobitel radi s karticom nema razlike osim kod trensfera podataka na mob tada bi trebalo bit brže!= Citat =:
Izvorno postao darkovsky
E dobro onda. Bitno mi je za sam mobitel, ak bu prebacivao kaj sporije, nije bitno, tj. ne vrijedi dodatnih 100 i više kn. Hvala!= Citat =:
Izvorno postao perodot
da li moze netko poslati mi one hidden folders sa original nokia miniSD kartica
vjerujem da mi zbog izostanka doticnih nece procitati moju, a ne znam kojim softom da ih skinem jer su zasticeni
nema ti to veze, onda ne bi citao ni jednu drugu karticu koju kupis a nema te fileove, ti fileovi su ionako zasticeni i ne moze ih se kopirati= Citat =:
Izvorno postao bulletdb
što se više isplati uzet od 1 gb ili od 2 logično bi bilo od 2 ali hoće li to štekavati pri snimanju i hoće li puno usporiti mob ????
jel ti 2gb uopce potrebno???
Tocno to brba... Mislim da je 1GB sasvim dovoljno, mozda cak i previse, ako uzmes u obzir da se neradi o smarphoneu :)
kupi si 1gb, to ti je 100kn i zaboli te... ja sam imao 512 mb, i opet nikak da je napunim...osim ak mislis natrpat mob sa mp3, a to mi je..........
da mislim natrpat mob mp3cama i videima
mene samo zanima oće li štekat