-
Headphone output power
Sto to tocno oznacava, glasnocu koju player isporucuje u slusalice?
Pretpostavljam da nema veze s kvalitetom (cistocom, jasnocom) zvuka, osim sto vjerojatno playeri s jacim output powerom isporucuju jednaku glasnocu s "pola snage" u odnosu na one sa slabijim, tj. zvuk na istoj (max.) glasnoci je manje distorziran.
Meni je prilicno bitno da je zvuk (pre)glasan.
iRiver (europske verzije) ima limitiran output power na 2x15 mW ili 2x18 mW (ovisno o modelu) po kanalu.
Novi modeli iAudio-a imaju 2x30 mW.
Jedan model koji jos nije izasao (takodjer iAudio) ce imati 2x47 mW (?!!).
Za Creativeove i druge bitnije modele nisam nasao te podatke.
Sad ne kuzim... Zar je model s output powerom 2x15 mW duplo tisi od 2x30 mW (koristeci iste slusalice koje to mogu podnijeti, naravno) ?
Moze li netko, onako otprilike, reci koliko je 2x15 mW glasno na max. volumeu (recimo, u odnosu na SE K750i) ?
-
sve sto si napiso stoji osim da je 2 x 15 duplo "tiše" u odnosu na 2 x 30 jel to nejde linearno, no ovim se nemoraš previše zabrinjavat jel različitim slušalicama ,različitih osjetljivosti ovo možeš korigirat ako če ti zbilja bit potrebo,ja također volim slušat muziku ekstremno glasno i iriver je odlično služio svrsi.
-
Trenutno imam Koss The Plug slusalice, tako da uz te koje ce doci uz player cu imati dva komada i vjerojatno necu kupovati jos neke.
Na 80% sam puta da uzmem neki Cowon iAudio (konkretno F2, eventualno U3 - ionako su prakticki jednaki osim razlike u dizajnu i GUI-u, a to mi je ljepse na F2).
Jedino jos da svladam fobiju od nezamjenjive Li-Pol baterije i na konju sam... :-/
Inace, po svemu osim po bateriji mi se taj F2 cini boljim izborom od iRivera T10. I da, ima 2x30 mW... koliko god to znacilo.