-
problem s dvd snimačem
redom, imam lap top Acer TravelMate 245LM s TOSHIBA DVD-ROM SD-R6112
prije par tjedana sam zakačio neki worm koji je napadao tekstualne datoteke pa sam odlučio da vratim back-up od prije pola godine ali problemi su krenuli
back-up je bio na DVD- romu (koji je normalno i snimljen na laptopu i več 3 puta korišten do sada) i nisam ga mogao "otvoriti" niti njega niti ijedan drugi DVD- koji sam imao iako su cd-ovi išli bez problema. ludio sam par dana i taman kad sam već bio skoro i odustao slučajno sam u domu pronašao nekakav DVD+ i ubacio ga u drajv :loco: i uređaj ga je prepoznao. NIKAD RANIJE NISAM MOGAO "OČITATI" NIKAKAV + MEDIJ ni cd ni dvd.
odletio sam do lokalnog internet kluba i presnimio back-up s DVD- na DVD+ disk. ubacio ga u drajv, estartovao računar i sistem se vratio u normalu (back-up je uspio) ali i dalje ne mogu otvoriti DVD- diskove
pokušao sam preko Nere snimiti bezze nešto na prazan DVD- i uspjelo je :loco: ali ne mogu ga očitati..........................
komu god sam ovo spomenio blijedo me je pogledao. nitko nikada u mojoj okolini nije imao problem sličan ovomu.
s Toshibine web stranice sam skinuo novi firmware, instalirao ga, restartovao računar i opet isto.
CD- rade kako bi i trebali ali DVD- ne..................
Ima li itko ovdje ikakve ideje kako bih mogao ovo srediti..........
PLEASE HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
moguce je da ostecen laser, a posto mu je laser dvojni, moze citati cd ali ne i dvd..
to bi bila najgora solucija, jer potreban je novi uredjaj :(
-
najviše me čudi to što ranije nije mogao čitati ni DVD+ ni CD+ diskove a sad može DVD+ i normalo CD-. probao sam sinoć nešto bezze nasnimiti na njemu i CDovi idu i dalje bez ikakvih problema a Nero mi je prikazao da i snimanje na DVD- ide OK, ali ne može očitati
ne kontam
-
Otkad postoji CD-R i CD+R? :D Očito sam nešto propustio... :D