-
NOD 32 i ADSL
Ljudi, događa mi se u zadnje vrijeme, točnije ima 4 dana otkad sam uveo (dobio MaxADSL) da me NOD32 dnevno pita da ga upgradeam, što i učinim, ali ne kužim kako i zašto on traži svakodnevnu nadogradnju? Kupio sam NOD32 legalno, u 11mj. lani. Znači, prošlo mi je godinu dana i sad nakon toga imam ovo.
Osim toga, stalno me pita nešto za nadograditi-Internet Explorer, Adobe Reader itd.
Jesam ja to pokupio neki virus?
-
Vjerojatno je uključena opcija automatskog traženja nove verzije samog programa pa te zato pita.
A i licence za antivirus traju obično godinu dana pa ti je vjerojatno prošla.
Dok za update definicija meni zna nekad i po 5 puta dnevno sam napravit update.To označi da radi sam i bez pitanja potvrde jer će uvijek imat najsvježije definicije virusa i ostale gamadi.
Za internet explorer mi je malo sumnjivo a Adobe reader je isto normalna stvar da traži update-ali i to bi se moralo moći isključit u postavkama.
-
Uf, sad mi je lakše!
Mislio sam da sam pokupio neki virus ili što već.
Obično je taj upgrade NOD32 jako malen, traje do 5 sec.
Reci mi, sad kad mi je prošla licenca, što mogu raditi? I dalje brani moj lap od svega ili ne?
-
Brani, ali ti je update onemogućen. Za to postoji jedan fix koji ga produži na 16 milijuna dana no o tome ne smijemo ovdje. :)
-
Kad ti je update onemogućen, to ti je isto kao i da ga nemaš. Skini novu verziju programa i fix ili kupi novu licencu ako si baš navalio da ti bude legalan.
-
Ja iman nod 32 sta traje 30 dana.Uspija san ga zeznit priko one poznate sheme pa mi radi i dalji al se dosta ceces update-uje, al sam, samo me obavjesti kad je gotov.Sad pise da je; database version 1920!