Dakle, kao i što sam naslov govori, koja je bolja grafička
Printable View
Dakle, kao i što sam naslov govori, koja je bolja grafička
Isto sranje, drugo pakovanje. Na obje je isti GPU, jedino je na 9600 za nijansu brži (325 MHz u odnosu na 250 MHz kod 9550), ali tebe ništa ne koči da klokneš malo. Dosta 9550 (a i 9600 jer je isti GPU) kartica ide na preko 400 MHz za jezgru, a memorija više-manje, ovisi koliko je ns (nanosekundi). Ako već uzimaš neku od te dvije, nipošto ne uzimaj SE modele jer svaki ima 64-bitnu memorijsku sabirnicu pa time i duplo manju propusnost. Gledaj da ima 128-bitnu memoriju. Moja preporuka je Gigabyteova 9550 sa 128 MB 128-bitne memorije. Dobra kartica, pasivno hlađenje, kloka se na 400/500 MHz efektivno (gore je 4 ns memorija).
Ne kupujem, samo mi je trabala usporedba.
Znači 9600 SE se da klokat (jezgra) preko 400 MHz sa pasivnim hlađenjem
Namjeravam uzet neki vent za grafičku(9600 SE) i onda clockat jezgru oko 400MHz i više
Kažem ti, velika većina se da klokat, ali uvijek postoji ono "ali"... Meni je kroz ruke prošlo 10-ak takvih kartica i skoro sve su išle preko 400 MHz, mislim da je jedna stala na 390 MHz. Pitanje koliko ćeš dobit na klokanju kad je sabirnica uska.
čuj tino...
9600 kartice su ti se klokokale u svoje doba...
da bi na max payne 2 igri i GTA 3 dobio nekih 10 FPSa više...
klokat sada 9600 je apsurd... sve što ćeš dobiti je više grijanja...
U novim igrama klokanu vs default karticu, neće se osjetit...
U današnje vrijeme, klokanjem neznam npr. 7600GS navlačiš ju na 7600GT te dobivaš neke perfomanse... i to je super... a 9600Se mislim... ta kartica ti je danas za office i povremeno igranje igrica starih...
ako je pasivna, eto bar ne zuji, al i zbog toga još nije za klok...
Barem dere Carbon i Pes 6;D ;D
Inače, jako razmišljam o kupnji nove:thumbup: