Papa danas razmatra zahtjev za ukidanje celibata
Iz Monitora:
= Citat =:
Papa Benedikt XVI danas je u Vatikanu sazvao sastanak glavnih savjetnika kako bi razmotrili zahtjeve katoličkih svećenika koji se žele oženiti. U zadnjih nekoliko godina nekoliko tisuća njih napustilo je Crkvu kako bi se oženili. U svijetu ima oko 400,000 tisuća katoličkih svećenika, a prašina se podigla zbog ekskomunikaciranog (oženjenog) zambijskog nadbiskupa Emmanuela Milinga koji je krajem rujna zaredio četvoricu oženjenih svećenika. Milingo je dalje pritisnuo Vatikan najavivši medijima skup sa 1,000 oženjenih svećenika i njihovim ženama od 8.-10. prosinca u SAD-u. Njegov glavni argument je da je 140,000 svećenika moralo napustiti crkvu zbog ženidbe, te da se većina njih želi vratiti u službu
Dakle, da otvorimo kladionicu?
Oće, neće, oće neće ;D
Osobno imam poznanika koji je napustio službu zbog svoje Fate, s kojom je BTW bio 10 godina u vezi dok je bio župnik u jednom mjestu u Dalmaciji. I sad lijepo ima 3 sina, a radi neki usran posao. Studirao je u Rimu, čak je i doktorirao......pa ću se zbog njega radovat, ako ukinu celibat, jerbo će se onda vratit u crkvu gdje mu je i mjesto.
Šta mislite o ovome, ekipa?
Inače, ja sam u crkvu išao dok su me tjerali, tako da zadnje vrijeme (nekih 20 godina) odem samo ako je neka svadba/sahrana, ali bez obzira što to nije moja sfera interesa, ipak će mi biti drago da ukinu celibat, jerbo mislim da će to direktno utjecat na društvo u cjelini.