-
Java
Kupio sam C60 i data kabel za njega.Skinuo sam sa www.my-siemens.com C60 explorer i skinuo sam neke java igre s interneta i htio bih ih staviti na svoj mob ali mi to nikako ne uspijeva. File s igrom sadrzi *.jar i *.jad file sve sam pokusavao ali nikako da uspijem.Melodije i slike idu bez problema ali ovo nikako.
-
Teško je sad govoriti napamet, jer nisam imao taj model. Vjerojatno se radi o istoj stvari kao i kod M(T)50 i C55. Ta dva modela službeno mogu mijenjati java aplikacije samo putem WAP-a. Neslužbeno, ali potpuno točno, postoji program JAVA enabler koji omogućuje da ti modeli koriste Data exchange software i putem kabla mijenjaju java aplikacije, melodije i sl.
Da li isti program radi i sa C60 ne mogu reći. U svakom slučaju kako se radi o novom modelu potrebno je pričekati kako bi se stvari rasčistile jer informacije u početku ne moraju biti točne.
Isto tako, ako taj program radi i sa C60, moraš znati da gubiš garanciju.
-
-
sta ne bi c60 trebao imati aktiviranu javu?!
-
Sumnjam, ali ako ima onda bi ga Data exchange trebao prepoznat kao vanjski disk.
-
...gledo sam ja...nema posebni folder za javu kao u M55,nego se,izgleda,kao što "šljaka" reče može samo skinut preko Wap-a...
-
U C60 se može ubacivat sve ko i u M55,osim waw tonova zvona. Program je Siemens data suite za S-M-SL 55, i komp ga vidi kao removable disk. Zna?i preko explorera direktno ubacuješ java aplikacije u folder JAVA/jam i radi - provjereno.
-
...ispravak...skini data exchange,spoji mob i onda otvori u data exc. folder JAVA,te tamo ubaciš koplet cijelu igru(i .jar i .jad datoteku)...
-
Ma .jad file je nepotreban, igra će normalno radit bez njega, on služi samo za download igre...
-
neki mobovi mogu raditi bez njega, a neki nemogu
-
Ja mislim da svi simensi mogu radit bez njega... M55 može, S55 može, mislim da i sl45i može, za to nisam posve siguran...
-
mislim da mt50 ne može. SL45i može raditi bez jad datoteke i SL55 isto
-
Ma m50, mt50 i c55 moraju imat .jad jer su oni prije java enablera i bili predviđeni za download jave s wapa...
-
-
...nisam probavao bez .jad datoteke,al ona ne zauzima puno mjesta stoga nemam ju potrebe izostavljat...
-
Da, nije velika, ima oko 5 kilobajta, ali kilobajt po kilobajt, 'Memorija puna!'... Taj jad ti treba jedino ako tu igru misliš preinstalirat, tj. skinut s wapa. M55 radi bez toga normalno, ne brini...
-
...ma kakvih kilobayta,imaju manje od 500 BAYTA...
-
To ti ovisi... One igre koji ma .jar ima 15-25 kb imaje .jad od 500 bytea, a igre od 300 kb imaju .jad od 5 kb...
-
@ Gen Mo'kai a takvih od 300 kb ima jako puno, zar ne?
-
Ma nema, ali to nije vazno, moram nekako pokazat da sam bar djelomice u pravu :-) ...
-
-
...možda ima,al ja još nisam vidio takvu igru... :beer: ...
-
Ima "Mobi Sutra", to je hm... mobilna verzija kama-sutre...
-
...jel imaš...di je mogu skinut...
-
http://www.javasl45i.prv.pl/
Stranice su ti na nekvom poljskom ili nešto slično, Ali malo gleday, idi logikom, pa češ nač...