Vlasnici p910 i p900 da vas pitam razmisljate li o prelasku na p990?
Meni je nekako taj telefon ruzan, i ne znam... Ja necu
Printable View
Vlasnici p910 i p900 da vas pitam razmisljate li o prelasku na p990?
Meni je nekako taj telefon ruzan, i ne znam... Ja necu
eto, ak nećeš ti, onda neću ni ja.... ;D zasad ne... ima vremena ;)
ja neću, čekam neki P1000:spin:
Nema šanse.
Mislim nije uređaj loš nego su ga prekasno izbacili na tržište.
Pošto imam Varia i P900 ne vidim zašto bih imao nešto poput P990 još uz njega.
A i da nemam mob mislim da mi P990 ne bi ušao u uži izbor za kupnju.
Jednostavno kasni sa inovacijama (kada se sjetim koliko su dugo petljali oko njega...evo izlazi....ne izlazi....evo sad će....a ipak neće...).
Ona bedasta tipkovnica...ma daj, ako nisu vidjeli koliko je ona na P910 beskorisna, i još ju sada stave na tjelo uređaja....biseri.
Aplikacija za UIQ 3.0 još nema dovoljno, ekran je mali (bolje bi im bilo da su izbacili tipkovnicu i stavili veći ekran.
Hvala bogu što imam Vario, to se zove tipkovnica.
Ja samo razmišljam o prelasku na P910 :thumbup: ;D
Edit: prešao bi samo radi memorije inače mi je P900 savršen u svakom smislu.
prema svim tekstovima koje sam pročitao dosad o p990 ( uživo ga nisam isprobo) zaključio sam da bi prijelaz sa p900,910 bio jedino za višegodišnje korisnike tih prvih modela,koji su odani pxxx seriji od početka (rkao Bimbi :-)
ps. @AutoXpert nakon što sam nabavio p910 nikako mi nije "lego" kako je to bio slučaj sa 900 modelom,a razlika je premala da bi bilo isplativo ,moj ti je savjet da ga ne mjenjaš.
ako i kada nabavim P910 zaposlit ću kohara da ga stavi u kučište od P900. to će mu biti prioritetan zadatak, nema da ne može. ;D ;D
tipkovnica je problematična pošto nema iste konektore
morat će to napravitili će dobit "BAN" :deal: nema kaj se neda napraviti, pa ljudi na mjesec lete. ima žice i tinola-......... :thumbup:
Slažem se sa Sodomom, velim da je prekasno izašao.= Citat =:
Izvorno postao sodom
Postoje daleko bolji modeli za isto ili manje novca.
@AutoXpert
pa samo flashaj taj svoj P900 sa software-om P910 i imat ćeš svu njegovu funkcionalnost kao i mogućnost stavljanja kartica većih od 128MB. :)
ja bi presao na p990... da nemoram nista nadoplatit :D
ne nebi...
p910 rulez! kao sto je redking rekao, prelazim tek na neki p1000. a i to ce brzo doc...
A znate gdje ima novih baterija za p910?
Malo sam se raspitivao, neki kažu moraš čekat par mjeseci, neki ne žele naručit. A cijena je oko 350kn ? To mi je puno.
Mene najviše muči na p990 vanjska tipkovnica, puno pišem poruke na vanjskoj tipkovnici (te dosta radim na njemu u vožnji) i jako je dobra, a ta na p990 mi se ne čini tako brza. A kad se makne tipkovnica kao da sam kupio m600 2000kn skuplji i bez kamere koju ne trebam.
Tipkovnica je dobra na P990 (mislim na vanjsku).= Citat =:
Izvorno postao mortal
Hvala bogu više je nalik na onu na P900 nego na onu na P910.
Ova na P900 mi je bolja, tipke nisu spojene i imam dobar osjećaj pod prstima di je koja tipka kada ne gledam.
Za bateriju ne znam.
Ja u svojem imam ovu od 1260mAh, možeš ju i naći na nekim drugim SE uređajima poput Z1010.
Odlična je i drži 6 dana na P900
čuo sam da se 900 kad se prefleša počne zamrzavat i lagano srat. zato nisam baš ziher u to flešanje. to bi i ja najradije , jer je 910 oduran u odnosu na 900. moj 900 je fakat predobar. ja imam frenda koji je strašan hardveraš , al on najradije ne bi flešo.;D frka ga je
Što se tiče baterija čuo sam da su kineske (neoriginalne) čak i bolje od originalnih, a duplo i više jeftinije.
I ja sam sa P900 prešao na P910 i sada mi je žao, strgam prste pišući poruke. a sad za P990 ne znam...:spin:
moje se koristenje tog telefona svelo na zakljucak da je spor ko magla i vratih se na N9500. stvarno je bio spor sa telefon tog razreda kvalitete. A kad sam nakalemio i Blackberry samo kaj se nije pocell bacat po podu od muke. valjda ce novi FW rjesiti sporost.
Meni se ne sviđa to što je display puno manji na P990...mogu si nabaviti puno manji mob sa takvim displayom, a ne da furam ciglu sa sobom...
al' da ga ne bi probo', uf ;D
Ja sam prešao sa P910i na P990 i u najkraćim crtama mogu reći da se s financijskog stajališta to ne isplati jer nekih velikih dobitaka i nema.
S druge strane ima P990 i dobrih strana odn. poboljšanja. Vanjska tipkovnica je po meni bolja od one na P910 i slična je onoj na P900 odn. meni bolja jer su tipke tvđe. Unutrašnja tipkovnica je sasvim upotrebljiva i uz malo vježbe i s njo m se da jako brzo pisati. Ekran je puuuno bolji od onoga na 910 i to što je malo kraći u korištenju se uopče ne primjećuje. Ekran je sada puno ugodniji za rad sa stylusom jer je tvrd, a ne onako gumen kao prije. OS je nadogradnja staroga (logično, ne) i puno je bogatiji opcijama no brat bratu ta podešenja posložiš jednom i više ih ne diraš tak da po meni to i nije vrijedno razlike od par hiljada kuna.
Uglavnom, da već ranije nisam prodao svoj P910 mislim da ovoga nebi nikada kupio.
Ovako sam morao...
Evo koristim P990 vec par dana...pa moji dojmovi...ukratko:
1. Tipkovnica cisti povratak na P900. Po meni potpuno opravdano jer je tipkovnica na P910 bila korak unatrag i estetski i funkcionalno u odnosu na P900, pa je logicno da na model P990 vrate tipkovnicu vrlo, vrlo slicnu onoj na P900.
2. U odnosu na P910 unutarnja (dakle qwertz) tipkovnica je definitivno veliki korak naprijed. Ne samo da je osvjetljena, ne samo da su tipke vise i pristupacnije, vec su i mnogo preciznije podesene na pritisak tako da su greske rijetke a mogucnosti koristenja unutranje tipkovnice doista velike.
3. Ergonomija i dizajn...mala prednost modelu P990, ponajvise zbog uporebljivosti modela i bez preklopne tipkovnice, zahvaljujuci odlicno rijesenoj qwertz tipkovnici, te zbog inventivnoga nacina rijesavanja i koristenja opcije foto aparata i kamere, koje se vec tredicionalno rabi u novijim Sony Ericsson modelima. Materijeli su takodjer nesto kvalitetniji kod P990.
4. Display je nesto ostriji, ima mogucnosti podesavanja nesto vecega kontrasta i svjetline u odnosu na P910. Na suncu P990 postize prilicno bolje rezultate. SW koji kontrolira intenzitet rada displaya odradjuje odlican posao. Minus modelu P990 jest sto su dimanzije displaya manje u odnosu na P910, poredi inkorporirane qwertz tipkovnice u kuciste aparata.
5. Software...definitivan napredak u odnosu na P910...ipak se radi o potpuno novoj inacici OS - a. Napredak se, treba naglasiti, vidi na opcijama koje se nude korisniku, te u nacinu na koji ih SW distrubuira kreirajuci pritom svaki puta nove izbornike ovisno o modovima u kojima se aparat koristi. Veeliki minus modelu P990 je brzina rada SW - a. Toliko je spor (a pogotovo pri prvome startanju aplikacije, naime aplikacije koje pokrenete ostaju otvorene sve dok izricito u task manageru ne ubijete jednu od njih ili sve po izboru, ili do restarta ili gasenja telefona) da me to dovodi do ludila. Pogotovo zato jer sam navikao na ovakve izbornike i nacin rada na P seriji i uvijek sam par koraka ispred onoga sto on svojom brzinom moze podrzati.
6. Postolje za spajanje sa racunalom je slicno samo sto radi sa nesto drugacijim SW om i ima drugacije sucelje za link na mob, tak da niti stari kablovi koje ste koristili na P900 ili P910, ukljucujuci i punjace, vise ne vrijede. Ovo je po meni minus.
7. E i za kraj sam ostavio ono daleko najgore kod modela P990. Baterija. Baterija je tako prokleto mala i tako prokleto kratko traje da sam doista razocaran. Ponajprije SE (a prije Ericsson) modeli su se uvijek odlikovali velikom autonomijom baterije, cak im je to bila i komparativna prednost u odnosu na modele ostalih proizvodjaca. SE P900 i P910 bili su opremljeni sa baterijama kapaciteta 1250 mAh i doista su na svoje dimanzije i potrebe za energijom imali zavidnu autonimiju. Meni su osobno bili u prosjeku na punjenju svaka tri do cetiri dana. P990 ima bateriju od 950 mAh i to se vrlo osjeti. Ja prosjecno dnevno razgovaram sat 45 min do sat vramane i posaljem 30 ak SMS ova, skinem 10 ak mailova (dakle dva se do tri puta zakacim na WLAN). Mob jedva uspijeva izdrzati dan i po. Jednako sam radio i sa P910 (osim WLAN a ocito) i drzao je tri do cetiri dana.
Nadam se da postoji mogucnost nabavke baterije vecega kapaciteta od ove koja je dosla sa aparatom, jer ako ne postoji...ja cu ovaj aparat definitivno brzo prodati!
Ja sam danas nabavio P990 i još jednu zamjerku bi stavio na brzinu softvera, odnosno imam osjećaj da je kretanje po izbornicima dosta sporo, te da je to bilo malo brže na P900/P910...
Update sto se baterije tice!
Dakle savjetujem punjenje sa prilozenim punjacem (adapter sa 220V) a ne sa kablom preko USB porta! Naime nakon razdoblja formiranja baterije punjenje sa punjacem mi se pokazalo puno ucinkovitije.
Evo, trenutno treci dan od punjenja, uz gore navedeni intenzitet koristenja, a jos 30 % baterije preostalo! Dakle, izgleda da moj primjerak nece u prodaju!