Zanima me slijedeće...
Koliko posto (odprilike) se baterija više troši kad je uključen Bluetooth?
hvala
Printable View
Zanima me slijedeće...
Koliko posto (odprilike) se baterija više troši kad je uključen Bluetooth?
hvala
Negdje sam pročitao podatak (mislim da je bio Motorolin) da se bat. prilikom
upotrebe bt-a (znači samo bežičnog h-freea) troši 10-15 % više nego pri
"normalnom" radu,mada se meni čini da je ta potrošnja i veća pošto se meni
bat. puno prije isprazni kad u autu koristim bt-slušalicu.
Što se tiče potrošnje bat. pri uključenom bt-u,dok je mob. na stand-byu,
mislim da i to po nekoj logici dodatno utiče na potrošnju bat. ali neznam u
kojoj mjeri.Nisam dosad nigdje čuo ili pročitao točan podatak a ukoliko neko
zna bit ću mu zahvalan ako ga podijeli sa nama!
Ja mislim da je sama potrošnja pri uključenome BT tek neznatnih 5%
ali kada se aktivno koristi potrošnja raste i do 20%.
Bar tako kažu moji izvori!;)
Slažem se sa Vukijem.
Mada to ovisi o uređaju i kolike je snage odašiljač, ali očekujte za negdje 20% brže trošenje bat. kada upotrebljavate BT.
troši dosta... ja koristim skriveni mod blua, naime s tim modom vide me samo osobe koje me imaju na listi... što znači da nemoram nikada palit gasit blue... stalno je upaljen sa skrivenim načinom... dakle gotovo nikako ne troši u tom modu a vide me oni koji želim da me vide...
Čuj ne znam kakav je to mod ali on i u tome modu mora trošiti jer odašiljač odašilje da bi te i ti ljudi koji te imaju na listi mogli prepoznati, zar ne.= Citat =:
Izvorno postao Compov
je ali to je 1% veća potrošnja... pa i mob mi veli da u tom modu gotovo niš ne troši...= Citat =:
Izvorno postao observer
a ne kuzim bas ovo. to bi znacilo da bluetooth ima 2 moda.= Citat =:
Izvorno postao Compov
prvi je onaj 'find me' kad odasilje signal koji je svima vidljiv.
drugi bi bio neki prikriveni mod, ali kao sto je vec netko rekao, mob i dalje mora siriti signal okolo jednakom snagom, iako on bio prikriven.
jedino ako je caka u tome da on ipak nije non -stop upaljen (iako korisnik misli da je) nego se sam pali (bez pitanja korisnika) kad ga 'pikne' odredeni bt signal (moba od korisnika na listi dopustenih)
to je moj teorija
= Citat =:
Izvorno postao Pacman
i da, prema takvoj teoriji, ako imamo dva moba u izoliranom sustavu i ako su oba u PRIKRIVENOM modu, tada se nebi nikad uspostavila komunikacija među njima, jer svaki bi mob čekao da prvo primi signal od drugoga ( da ga PIKNE) a tek onda bi odašiljao informaciju... nelogično
.. ako bi svi mobovi bili u PRIKRIVENOM (pasivnom) modu, nitko nebi komunicirao..
prvi zakon kibernetike: ( Brian Rudoll, 1923. CCCP) obrada informacije moguća je samo uz implementaciju akceptiranog i transmitiranog signala