Frend mi ima compu no nikako nisam mogao uci u Biose stiskom tipke "Del" sto kod mene ide??
Ima li druga caka za ulazak u Biose??:-/
Printable View
Frend mi ima compu no nikako nisam mogao uci u Biose stiskom tipke "Del" sto kod mene ide??
Ima li druga caka za ulazak u Biose??:-/
probaj sa funkcijskim tipkama (F1, F2, F3....),a ako nije nijedna onda sa CTRL tipkom.
Druge kombinacije mislim da i ne postoje...
Koju tipkovnicu ima? Ako je USB, probaj ubost PS/2 i onda uć u BIOS.
Ma tipkovnica je njemacka,pa sam donosi svoju no preko del-a nece jer ima problem sa Dvd pržilicom pa hocu da vidim da mu nije disejblovana,jer mu se desava kad stavi cd/dvdnema nista unutra kao da je nisam ni stavio a u Dev.menageru je tu i drivar radi uredno??
Nemoze nitko da pomogne da rijesim frendu ovaj problem
(problem sa Dvd pržilicom pa hocu da vidim da mu nije disejblovana,jer mu se desava kad stavi cd/dvdnema nista unutra kao da je nisam ni stavio a u Dev.menageru je tu i drivar radi uredno??):wall:
Jel mogu samo pitat kakve to veze ima sa instalacijom wina???????????
Ma naslov je onako bezveze ali ima namjeru da mu ubacim friske Winne ali ne mogu bez CD/DVD citaca:thumbup:
postoji nekoliko solucija: provjeri jumpere i nadam se da znas sta je to. druga je da testiras na drugom racunalu ako mozes. treca: izvadi przac i otidji u bios i izaberi load setup defaults, i probaj ponovo, ako nece stavi novi bios. cetvrta: ako imas dsl, skini si vmware i pokusaj napraviti virtualni cd rom daemon toolsom i kad snimis win onda ukljuci przilicu i provjeri je li ju prepoznao. peta: je li sve dobro prikljuceno: kabel za napajanje i ide flat kabel nije ostecen (onaj kabal koji je utaknut u maticnu i u dugi prikljucak na sredini przaca) i probaj s drugim kabelom. sesta je probaj s drugim cd romom. ako prepozna neki drugi cd rom onda je przac dead. imam jedan cd rom koji prepozna sa uzvicnikom (???) i zadam desni klik>eject i izbaci ladicu i stavim cd i vrti ga lampica svjetli ali se nista ne desava. eto citav troubleshooter. ako ne uspije nista otisao ti je opticki uredjaj.
THX ali problem je sto je kompa pod garancijom i ima naljepnicu odozada,planirao sam odavno staviti svoju przilicu ali ga nesmijem otvarati??:)
Probacu ovo sto si mi preporucio ipak ograniceno,jer mu je problem da nosi kompu 120km u jednom smjeru (Zadar) i pitanje hoce li mu odmah napraviti??
Svejedno hvala na pomoci!!;D