obzirom da se nalazim među najvećim stručnjacima za mobove u ovom dijelu evrope ;D , evo dva potpuno različita modela smrtfona , pa me zanima što mislite o njima kao takvima. prednost, mane, opći dojam , kvaliteta?? :thumbup: :comp:
Printable View
obzirom da se nalazim među najvećim stručnjacima za mobove u ovom dijelu evrope ;D , evo dva potpuno različita modela smrtfona , pa me zanima što mislite o njima kao takvima. prednost, mane, opći dojam , kvaliteta?? :thumbup: :comp:
P900:thumbup:
PS.Jel to nautilus na avataru?
je :thumbup: , al nije moj;D , ja sam na P5. I kolko bi mi lik trebo doplatit za zamjenu. ja njemu P900 , a on meni 6681. tak da imam dvije ;D oba su u sličnom stanju, samo on nema USB kabel.
Ja imah oba dva i njokija mi se puuno vise svidjela! Meni symbian nije bas potreban tak da mi se nokiina slicnost obicnom mobu vise svidjela, bolja kamera, bolje tipke... P900 sam prodao nakon niti tjedan dana.
nokija 6681 je bolja
6681 je jednostavnija za koristit
Ja bi se odlučio za Nokiu 6681...
Nekako mi ne sjeda dizajn P900-ke...
A uz to, mislim da se dosta lako naviknut na Symb na Nokiji, dok na SE-u mislim da traži malo više vremena...
Uz to, 6681 ima bolju kameru, i čini mi se da je dimenzijama manja...
Nisam koristio P900, ali jesam 6680 (6681 bez 3G), i mislim da je odličan mobitel. Od P900 ima bolju kameru i S60 Symbian, mislim da je za S60 veća ponuda softwarea.
Ja bi isto dao glas za Nokiu, jer je jednostavnija i ljepša... :thumbup:
kad je symbian u pitanju,uvijek nokia.
OK, svi ti predlažu Nokiu, ali ova dva moba se zapravo ne mogu uspoređivati. U onom za što je namjenjen P900 Nokijica može samo papati prašinu miljama zaostajući za njim.
Touchscreen i duplo veći display sa UIQ Symbian OS-om, ej!
Ako ovo nije dosta, onda recimo pregledavanje Office dokumenata na takvom ekranu je puno lakše, dok je na S60 to gotovo nemoguće.
Jel ko zaigrao kakvu igricu, recimo 3D na P900. Dosta, žao mi je Nokie, u ovom duelu ona nema prave šanse, iako je odličan mob ;D
Pregledavanje Office dokumenata na P900 je prava noćna mora, pogotovo ak moraš pregledavati PowerPoint ili neki PDF dokument...neće ti ga otvoriti pol sata, a i kad ga otvori, užasno sporo se skrola kad npr. ideš prema dolje...na Nokiji je to puno brže, tako da P900 ne može pomoći ni veičina ekrana...druga stvar koja je iritirajuća kod P900 je kaj većina filmova i spotova koje prebaciš na mob prilično šteka (neki više, neki manje), dok se na Nokiji vrte glatko i bez problema...zatim, P900 ima procesor od 156MHz, a Nokia od 220MHz (što samo potkrepljuje navedene nedostatke P900)...
P900 je bio odlična sprava u ono vrijeme kad je izašao, ali mislim da se ne može mjeriti s ovom Nokijom... :evil:
Kvaliteta: 6681
Lakoća korištenja: 6681
Programi: 6681
Kamera: 6681
Display: P900 zbog veličine (isključivo)
Imao sam oba; taj 6681 koji je kod tebe mi je uz 6630 subjektivno najbolji, ujedno i najdraži mobitel ikada; već mi je žao što sam ga dao jer je kupljen u Dubaiju; rađen je za tamošnje tržište tako da je po kvaliteti daleeko daleko ispred P900. :)
naajte molim vas, pokrenite neki symbian prog na S60 Njoki, a onda nađite isti taj prog za UIQ pa vidite "sitnu" razliku ;D
Svi programi su puno funcionalniji i lakši za korištenje na UIQ platformi kojoj pripada P900, a ne Njoka 66nešto.
Evo jednog primjera kako to izgleda na S60
http://img515.imageshack.us/img515/5...p3nokiatk6.gif
a kako na UIQ ;D
http://img515.imageshack.us/img515/3...rmp3uiqyu6.gif
[tap.. tap...po ekranu... ;D ]
Slika govori više od riječi, pa evo slike su tu...pa vidite što je bolje :thumbup:
Nije sve u veličini ekrana i tome kak to sve izgleda. P900 ima veći ekran i više se toga može vidjeti na ekranu odjednom nego na Nokiji...ali to je to, Nokia je bolja po procesoru, brzini i svem ostalom...
= Citat =:
Izvorno postao El Niño
Phyto ti si davno imao p900 i očito nisi na njemu imao nove DocumentsToGo.= Citat =:
Izvorno postao El Niño
I meni je bilo odvratno pregledavati office dokumente, ali nakon što sam stavio nove DocumentsToGo dogodio se pravi preporod.
Andrija ima pravo, ova dva moba se doista ne mogu uspoređivati.
95% ljudi nema potrebu za nečime poput p900 i oni si trebaju uzeti navedenu nokiu.
Za one kojima treba pravi organizator i funkcije koje p900 nudi znati će itekako cjeniti sve te mogućnosti i oni neće niti pogledati nekakvu nokiu.
Zato nemojmo pljuvati po niti jednom modelu, jednostavno nisu namjenjeni za iste korisnike.
Većini vas ne treba p900 i nemojte ga uzimati jer ćete se razočarati.
Oni zaposleni i koji su stalno kratki s vremenom znaju za p900.
Eto to je sve od mene što ću reći.
pa, man!= Citat =:
Izvorno postao El Niño
nije stvar u veličini displaya, već u funkcionalnosti koja dolazi sa tako velikim touchscreen displayom, i da... P900 je bolji u svem ostalom... ;D
p900 je dobar mob sa velikim mogučnostima,ali mi dizajn nije sjeo.(razl. izmedu uiq-a i symbiana je ista razlika kao izmedu symbiana i dummya)
ovo što andrija govori stoji, funkcionalnost, brzina u radu je na strani p9xx serije,što je posebno pogodno za obavljanje nekih zadataka vezanih za poslovne svrhe , kolikogod bio n70 brži na papiru (220mhza) nikako nemože obavljat navedene stvari bez muke,to je čisto stvar slobode stylusom.
Oba su Symbian, samo sto je P900 Symbian OS UIQ UI, dok je N70 Symbian OS Series60 UI.= Citat =:
Izvorno postao sonyck
kisicu nisi skuzio covjeka. Hoce rec da je razlika izmedju symbiana i dummya ocigledna, a razlika izmedju symbiana i uiq isto takva - na strani uiq platforme.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Znaci
UIQ 0000 Symb 0000 Dummy 0000
Dobro je on skužio. Hoće reći da je i P900 Symbian...= Citat =:
Izvorno postao Pharcyde
Symbian se djeli na S60 (N6681,...), UIQ(P900i,...), S80(9500,...) i na S90 (7710).
Ne znas ti mokre kifle, no ovaj puta si u pravu...= Citat =:
Izvorno postao Pharcyde
Heh nisam to dugo cuo, mokre kifle... :king: :headbang:= Citat =:
Izvorno postao rospaya
A kaj ovaj gore brije? :spin:
mislim da onaj koji je imao uiq symbian i onaj "obicni symbian" da zna koja je razlika.