Koji bi od ova tri aparata bio najbolji za snimanje objekata u pokretu,konkretno auto utrka:
- canon eos 350 d sa ef 18.55 i 55-200,
- nikon d 50 sa istim objektivima ili
- sony dslr a 100 sa 18-70 i 75-300?
( ništa skuplje ne dolazi u obzir).
Printable View
Koji bi od ova tri aparata bio najbolji za snimanje objekata u pokretu,konkretno auto utrka:
- canon eos 350 d sa ef 18.55 i 55-200,
- nikon d 50 sa istim objektivima ili
- sony dslr a 100 sa 18-70 i 75-300?
( ništa skuplje ne dolazi u obzir).
????
Svi ?!?
Sve ovisi sta se tebi vise svidja ! I koliko love mislis dalje ulagati u opremu !
što se tiče izgleda i težine uzeo bih nikona, ali me stvarno zanima koji bi bio najbolji za snimanje objekata u pokretu ( i to brzih ). što se tiče love, daljnje nabavke ne dolaze u obzir. dali bi koji od kompaktnih zadovoljio koliko, toliko
te uvjete,tj. da fotke budu oštre,jer trenutačno sa fuji s 3000 ne dobivam
dovoljan broj kvalitetnih fotografija.naime sve zavisi od sreće.(inače fotke koje uspiju su zaista dobre). jedino je problem što ih je malo.
Svi aparati koje si naveo će dati kvalitetne fotografije, no za slučaj koji si ti naveo, od aparata s objektivima koji dolaze u obzir, mislim da bi ti najbolji izbor bio Sony sa navedenim objektivima.= Citat =:
Izvorno postao gregor 4
Sony je najmlađi u ovom trojcu te shodno tome ima i neke prednosti. Prvo čip je 10.2 MP (Nikon 6 MP, Canon 8 MP). Drugo, Sony ima jednu vrstu stabilizatora slike u samom aparatu, što je posebno važno za snimanje brzih objekata iz ruke, dok bi kod druga dva aparata trebao ulagati u objektive sa stabilizacijom slike. Osim toga, tu je i mogućnost smanjenja prašine na senzoru. Zatim su tu objektivi iz kita, koji ti sveukupno daju najveći raspon (18-70 i 75-300). Ovo je itekako važno za slikanje iz daljine. Tu su i neke druge prednosti, no već ovo je po meni dovoljno za odluku.