Imam jednu particiju od 35GB i hti bi joj oduzet 6GB i napraviti novu particiju od 6GB. Kako da to napravim????????
Printable View
Imam jednu particiju od 35GB i hti bi joj oduzet 6GB i napraviti novu particiju od 6GB. Kako da to napravim????????
uzmes partition magic, i podjelis :)= Citat =:
Izvorno postao Jericho
evo upravo probo ali ne mogu jer particija ja NTFS pa ju ne moze resize= Citat =:
Izvorno postao prpic
Može, može !
Izgleda da imaš demo verziju softa, pa imaš ograničenje, ili pak neku prastaru verziju programa u kojoj se to još nije moglo.
Skini noviju full inačicu programa i tvoji problemi su riješeni :thumbup:
jesu ti bitni podaci na HDDu?
ako nisu, možeš to napraviti u computer menagementu ( koji je u administrative panelu ) odmah ga imas sa windowsima...
= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
da bitni su
i andrija je demo je ali rijesio sam sve tako sto sam ubacio stari hard i na njemu sada imam slobodnu particiju. Svejedno hvala svima
Ja sam bez ikakvog problema podijelio particije
Najbolje ti je prije instaliranja windowsa podjelit disk na particije
Može se i ovako bez problema, sam je najbolje da taj disk koji dijeliš ili spajaš bude prazan. Meni je ispalo bez problema:thumbup:
Da ne otvaram novu temu...
Imam problem kod dijeljenja particije sa Partition Magicom 8 (nije demo).
Sve sam napravio po helpu i tutorialima, resize postojeće particije, kreiranje nove od ostatka...
Dakle, kako kažu slika govori 1000 riječi :D evo jedne:
http://img128.imageshack.us/img128/2...0143cj4.th.jpg
Disk je uredno defragmentiran, particija je logička NTFS, podaci su mi jako bitni :D pa ako netko zna rješenje... Ako sam nešto izostavio pitajte
Možda ti ovo nešto pomogne http://www.anetforums.com/posts.aspx?ThreadIndex=18460= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Sređeno
chkdsk /f je sredio stvar (iako neznam što je to popravio al ajde...)
Sad je gore Ubuntu :D idemo kemijati...
Vuki tnx :thumbup:
ja jedino preporučam acronis disc director (ili otprije partition expert) za baratanje, splitanje, resizanje i svašta drugo na prarticijama, hardovima...
Partition Magic