dali je moguce da w810 ima neki senzor kakav imaju nokie,da kada je jako svijetlo,ugasi osvjetljenje tipkovnice???naime,to mi se dogadja,kad ga metnem u mrak sve radi,a ispod svijetla ugasi tipkovnicu.
Printable View
dali je moguce da w810 ima neki senzor kakav imaju nokie,da kada je jako svijetlo,ugasi osvjetljenje tipkovnice???naime,to mi se dogadja,kad ga metnem u mrak sve radi,a ispod svijetla ugasi tipkovnicu.
Sa www.mobile-review.com (nasao preko Google, mogao si i sam):
A small gap above the screen to the right of the main loudspeaker is a light indicator. It activates keypad backlighting in poor light or in the dark. The backlighting is orange and not very bright. Though it is not bright, it will be enough in the dark or in twilight. On the other hand, it will not influence the comfort of phone use. This indicator can’t be set from the menu and influences the screen backlighting in no way.
http://www.mobile-review.com/review/...810/pic010.jpg
fala kolega...:thumbup:
Ali je glupo što taj senzor ne pali/gasi osvjetljenje i displeya, a ne samo tipki...= Citat =:
This indicator can’t be set from the menu and influences the screen backlighting in no way.
Na Nokiji 6630 gasi/pali i ovjetljenje tipki i displey-a...
Zasto displaya? Pa display se ni ne vidi tj. jako slabo se vidi ako nije upaljen backlight, bez obzira na vanjsko svjetlo. Koliko ja znam, danasnji displayi u boji rade tako da se osvijetle ODOZADA (zato se i zove backlight ;) ), dakle nista ne pomaze ako se osvijetli od naprijed, pa cak i danjim svjetlom.
Pa recimo meni na Nokiji 6630, taj "senzor" pali i gasi (donekle) i osvjetljenje ekrana... To se primjeti recimo kad sam u sobi di ima dosta svjetlosti, backligt ekrana skoro pa i neradi, a kad uđem u mračni hodnik, upali se...
ili se to meni samo čini...
Kako god da bilo, taj senzor je dobra stvarčica jer špara bateriju...
Ja bih radije obrnuto napravio - da po danu display jače svijetli, a po noći slabije. Po noći iz blizine je užas gledat u display koliko blješti...
Sa ovim se moram složiti jer bi takva funkcija bila daleko bolja bar što se tiče preglednosti tipkovnice a i mogli su bar staviti i neku bolju opciju podešavanja samoga indikatora osvijetljenosti.= Citat =:
Izvorno postao domy_os
imaš pravo. mene je k700 znao skoro zaslijepit kad bi ga upalila u mraku.= Citat =:
Izvorno postao domy_os
:eek:
pa tako je meni trenutno, kad slusam radio nocu ugasenog svjetla u sobi ubija oci...:-/= Citat =:
Izvorno postao nijala
znam, nažalost, jedino rješenje koje sam našla za to na k700 je da okrenem mob tako da displej bude prema dolje.;D= Citat =:
Izvorno postao dino123456789
To bi bilo jako dobro, ali onda bi trebala biti dva senzora. Jedan za tipkovnicu, a drugi za display. Što možda ne bi bilo komoplicirano, ali bi poskupilo mob.= Citat =:
Izvorno postao domy_os
= Citat =:
Izvorno postao domy_os
i još kad si malo naheren alkoholom ko da gledaš u reflektor!:thumbup: