pa ima li ko? što mislite o tome?
nego trebao bi nešto kupiti a nemogu nisam zaposlen i nemam svoju karticu...
Ako netko kupuje tamo mogao bi mi nešto kupiti pa mi pošalje pouzećem :)
Printable View
pa ima li ko? što mislite o tome?
nego trebao bi nešto kupiti a nemogu nisam zaposlen i nemam svoju karticu...
Ako netko kupuje tamo mogao bi mi nešto kupiti pa mi pošalje pouzećem :)
ovo bi se moglo pretvorit u anketu no nema veze, ebay je skup, zbog same postarine dok stigne izdaleka, no ko bi jos volio rizikovati svoj bankovni racun nekome ko radi s drugog kraja zemaljske kugle, ali im je ponuda predobra da bi sve bilo istinito, sve je to pomalo sumnjivo
to je najnormalniji način trgovanja u zapadnim zemljama,samo što smo mi takav narod pun nevjerice pa nam je teško povjerovati u takvo nešto...
putem interneta se tamo obavljaju ama baš sve kupnje od novina do peciva i vjerovao ili ne nitko te ne zariba:spin: pay pala nema još u Hr . pa je to mali probelm,,,
to je sasvim istina... ali nekuzim zasto peticije da se napravi paypal hrv kad bi ga koristilo 5% ljudi jer ostatak nebih volio rizikovat svoj bankovni racun duuhh ...= Citat =:
Izvorno postao smogovac
ovdje nema dovoljno novca da se rizikuje, a ameri npr. nije im vecini problem kupiti ni kola preko neta, pa ako ih neko prevari oni nisu na velikom gubitku
ne može se generalno reći da je "bay skup . poskupljuju ga jedino razne hrvatske administrativne izmišljotine. ja bi kupovo preko njega, al transakcija bilo koje sume preko naše banke košta 200 kuna. inače za zadnje što sam tražio bila je jet-kaciga koja ovdje stoji 1200 kuna ("bay-59Eur-nova) tražili su 200 kuna za transakciju+event. carina + poštarina + ko zna što još?
ja sam narucivao iz amerike i sve je stiglo lijepo zamotano, vjerno slikama i neosteceno (ali ne preko ebaya)
vecini im nije problem kupit auto preko neta !?!?! sta je tebi covjece, sta ti mislis da amerikanac kupi auto na ebayu za $10000 i seller mu jednostavno ne dostavi auto i on si moze zadrzat tu lovu ?!?!= Citat =:
Izvorno postao dino123456789
covjek sta ti mislis da pare u americi rastu na njivama ? ovdje(USA Canada) ti je vecina na kredu, auta+kuce+godisnji odmori na visu
uradi research jer izgleda da nisi dovoljno upucen kako ebay radi
preko ceka i shta si kupovao???mene zanima jer bi meni trebalo par stvari iz usa-a....= Citat =:
Izvorno postao madDogg
ima čovjek pravo , u americi je sve džaba, i socijalna pomoć je veća nego kod nas plaće. a nemaju ni osobne iskaznice, svi su đon smit ili đon dou, ili se zovu kak hoće. ;D i benzin im je badava, pa se samo vozikaju
mozes kako hoces= Citat =:
Izvorno postao Mrkwa
ja sam im poslao novce;D
pa mislio sam dal si to preko neke internet str ili....???i shta si kupio ako nije tajni i si kakve carine platio i kak si dostavu rjeshio??= Citat =:
Izvorno postao madDogg
nama da gorivo košta milijune u sred tjedna bi bila gužva u zg-u :p= Citat =:
Izvorno postao tj1
da prko str. i onda preko maila carinu nisam placao jer je bilo stavljeno pod gift= Citat =:
Izvorno postao Mrkwa
ali mislim da ti najvise 200 kn moze kostat ovisi sta narucis
akosta narucujes javi da podijelimo racun i da meni nesto narucis;D
ja bi isto naručivo, možeš reći s koje stranice?= Citat =:
Izvorno postao madDogg
Govori se da će E-bay stići kod nas...sada koliko je to istina i kada će biti ne znam točno ali prvi znakovi da se nešto sprema je i sama činjenica da je Plavi Oglasnik na internetu dopustio brojeve bez ikakve naknade (mislim da nije u svima ali u 90% rubrika)!...
E sada kada bi još ebay sa sobom dovukao i PayPal (što je također nekako za očekivat i vrlo moguće)...e to bi bilo lijepo :spin:
ja sam nešto mislio naručivat preko ebaya te sam se raspitivao za paypal i onda sam im poslao mail pa su mi odgovorili da rade na tome da dođu i kod nas. to je bilo prije par mjeseci. moglo bi to znači bit vrlo brzo.
Kupio sam do sada preko E-baya auto radio iz USA i MP3 player iz Hong Konga. Auto radio sam licitirao za 40 $ i još toliko troškovi dostave. Paket je stigao za tri tjedna. Radio točno takav kako je bilo opisano na E-bayu. MP3 player sa sa 2GB memorije sam izlicitirao za 0,99 funti.
Obje transakcije plaćao sam putem Western Uniona (u svakoj poslovnici HP).
U načelu sve se može dogovoriti sa prodavačem. Treba izbjegavati one koju traže isključivo plaćanje preko paypala i obratiti pozornost kuda je prodavač spreman isporučiti robu (ima ih dosta koji se ograničavaju na prostor sjeverne amerike). Nakon što osvojiš proizvod za koji se natječeš, kontaktiraš prodavača i pokušaš dogovoriti da robu šalje najjeftinijom mogućom uslugom.
Cijene se mogu provjeriti na stranicama USPS-a (US postal service).
Mislim da iza E-baya i Paypala stoje isti vlasnici, pa je sigurno da ako E-bay pokrene stranice za prostor Hrvatske, da će i Paypal stići.
nadajmo se...
ebay je vlasnik paypal-a= Citat =:
Izvorno postao HelloMoto
nekuzim zakaj narucujete preko ebay usa,zar nije jeftinije preko ebay germany,ili ebay uk???
jeftinije je i prebacivanje novaca,a i postarina.ja uvijek kupujem preko ebay-a.cijene su zbilja nize nego u ducanu.evo bas sad hocu starom kupit motorolu v1050,na ebayu kosta 75 eura + 7 eura postarina,a u vodafone ducanu kosta 129 eura,a mobitel je nov novcat.24 mj garancija,kud ces bolje.
ja na ebayu ak ikako mogu,tj ak su vece sume,placam sa kreditnom karticom.ovdje kod nas u D ak ti neposalje to kaj si kupio a platio si kreditnom karticom dobijes novce natrag(sve sredi recimo visa).dok ak prebacis novce s racuna to nije slucaj.
da kucnem od drvo,dosad nisam nikad problema imao,a narucivao sam i stvari iz ebay usa,ebay australije i preko ebay france.(iako me je moram priznat prvih par puta zbilja bilo trta ;D )
Našao sam si neki predmet za kupit(100kn) na ebuyu i kako da platim čovjeku?
jesi probo karticom?
Koja kartica, gledao sam netko je spominjao kreditnu, no međutim imam običnu karticu za tekući i drugu za žiro, mogu li mi one poslužit...?
Samo Visa Electron i moraš tražiti broj za autorizaciju od banke jer kod nas ne štampaju taj broj na debitne kartice! To ti je onaj 3-znamenkasti ili sa 4 znamenke,zaboravih!= Citat =:
Izvorno postao mulder
meni je prijatelj nedavno preko priajtelja :) narucio kola za biciklu , posto prijatelj ima pay al slalo mu je prijatelju :) u miami i onda iz miamija u st...
čak,znači može se visom electron plaćati?a šta bi točno značio taj broj za autorizacije?da to nije nešto na šemu trajnog naloga,da oni mogu bez tvog znanja skinuti lovu sa računa?= Citat =:
Izvorno postao fliponja