Ajmo ljudi spasite kino Europa....potpisite se...
http://www.dajmikino.org/peticija.php
Printable View
Ajmo ljudi spasite kino Europa....potpisite se...
http://www.dajmikino.org/peticija.php
Kad sam ja bil mlad to kino se zvalo Balkan, naravno da sam potpisao.
A čuj, imate cinestar... mi u Osijeku Europu i Urania...
E sad... što se mene i svih mojih koje znam tiče, ne zanima nas toliko kino, jer svatko od nas može nabavit projektor, može nabavit i film, i imamo nekako bolju atmosferu kad smo u kućnom kinu nego u nekom kinematografu...
E sad Cinestar je kao fora.. al ono, Kina moraju uvesti nešta revolucionarno da bi bila zanimljiva...
Recimo masažne stolice, vibrirajuće stolice, ono, kina u recimo Engleskoj su toliko bolja nego ova... em imaš full support em ono, bude doživljaj ne samo gledanje filma neg i sve oko njega...
Tak da što prije ja osudim ova kina na propast il će se povećat broj pirata hehe ( potraga za filmovima ) em će se mozda uvest nesta revolucinarno po mojoj ili nekoj drugoj ideji... stoga ne potpisujem... heh ;D
Evo ovako. U Dubrovniku postoji samo JEDNO kino, na gradsko područje od cca 80 000 stanovnika. To je maleno kino, ne znam može li primiti 200-tinjak ljudi. Naravno, Cinestar je još daleko od dolaska u Grad.
Npr. Šibenik je ostao bez iti jednoga kina.
Nikoga nije briga što te ustanove polagano izumiru.
Koliko sam upoznat, Zagreb ima 10-ak kina ako ne i više. Razumijem nostalgiju ljudi koji su u kinu Europa proveli neke lijepe trenutke, ali mislim da je u odnosu na čitavu Hrvatsku jednostavno nezahvalno potpisivati peticiju za spas tog kina.
@Krompirko Mogao si svoje mišljenje zadržati za sebe, tebi u Osijeku je potpuno svejedno koliko i kakvih kina ima Zagreb, dok nama koji smo tu bliže nije baš svejedno.
@Mobyy a i svima ostalima sa sličnim mišljenjem, zašto iz vas progovara poznati hrvatski jal? I u Karlovcu je slična situcija pa sam ipak potpisao peticiju prije neki dan. Vrijeme koje ćete provesti uvjeravajući ljude da ne potpišu peticiju duže je od vremena koje bi potrošili na potpis peticije.
A i ako ne želite pomoći nemojte ni odmagati.
Ma ne dam kino, ne dam.
I ja gledam pirate, i ja odem u multiplexe, ali bogme kadgod igra nešto što je za kino (Ratovi zvijezda, LOTR, takve stvari), i ako ga ima u "malim" kinima, idem tamo. Jbiga, odrastao sam u tim kinima, kad je video bio rijetkost.
Sljaka, ne radi se o jalu, iskreno!= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Svi, kojima je stalo do spašavanja kina Europa naravno da će postupiti po vlastitom nahođenju i potpisati peticiju.
wtf? jel si došo gledat film ili je on tu sporedna stvar= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
osobno odlazim u cinestar u prosjeku 4 puta mjesečno,itenzizet je bio jednak i prije nego je multipleks otvoren po ostalim kinima u Zgu, uglavnom Broadway i kino Zagreb,što se tiče peticije dajem glas jel smatram da je ovo kulturološki bitno mjesto.
Kod nas uopce nema postenog kina..zadnji put u kinu sam bio u 4. osnovne, sa skolom...
Nemozes curu odvest u kino... nista...
Naravno da cu potpisati peticiju, katastrofa je da smo ostali bez kina Zagreb, a sad bi nam i Europu uzeli... Cinestar i Broadway sam uvijek izbjegavao u sirokom luku, ne svidja mi se atmosfera, sve smrdi na konzumerizam u najgorem obliku. Al kako stvari stoje, vise nitko nece imati izbora....
hah,neznam zašto se toliko pljuje po multipleksu,po svemu je bolji od konkurencije( koje zapravo nema)...a kad se Broadway otvorio one su dvorane bile namještene stolac na stolcu ,samo da dobe kvantitet, komfor je bio na nuli a pogotovo ljudi sa malo dužim udovima (mislim na noge jasno)...ostala kina su uglavnom oskudno opremljena zastarijelom tehnologijom i neimpresivnom dijagonalom platna u odnosu na veličinu dvorane ( pogotovo Europa ,no uzevši u obzir čemu je dvorana prije služila i tradicija neka opravdano no to nemogu reč za ostale, npr Grič, to niti nebi nazvo kinom),zato neču nabrajat prednosti Cinestara no po mojim kriterijima nema ozbiljniju zamjerku.
U Kutini postoji "kino" u koje nisam zašao godinama, upravo zato jer se u njega ništa ne može/ne želi ulagati... U kino odem jedino u Zagreb i to u te multiplekse, jer upravo oni danas jedini nude pravi kino doživljaj... Ne trebaju mi masažni stolci i slične kerefeke, ali baš ne želim ući u zadnju rupu, gledati preko nečije glave, jedva čuti zvuk sa prednja dva zvučnika ili gledati sliku koja prelazi na zastavu uz platno... Peticiju sam, naravno, potpisao...
potpisala.........
Ja idem u kino praktički svaki tjedan (i to samo u Cinestar) tak da bi pošizio da nema kina...u kinu Europa sam bi zadnji puta prije 12 godina i pamtim ga kao super uređeno i komforno kino, kao da si u kazalištu :)
I, naravno, potpisao sam peticiju :thumbup:
ja sam tamo daaavno gledala herkulesa sa s tetom i njenom frendicom i frendom i nisu nas pustili s kokicama unutra pa su oni meni stavili kokice ispod jakne,izgledala sam ko medo brundo :notooth:
New York, Los Angeles, Chicago, Paris, Barcelona... svi veliki svjetski gradovi imaju svoje multiplekse i moderna kina sa hrpom dodatnih sadržaja, ali svi oni isto tako imaju i stara, ajmo reć 'barokna' kina, bez svakojakih 'zanimacija' i upravo u takvim kinima se redovito održavaju svjetske premijere velikih kino hitova. Što mislite da je jedan LOTR ili kakav hollywoodski hit imao svjetsku premijeru u nekakvom multipleksu? Ne. To se redovito radi u 'tadicionalnim' kino dvoranama.
Zagrebu definitivno treba jedna takva dvorana, a kino Europa je upravo ta.
Naravno da sam i ja odrastao na kinu Zagreb, Balkan i inima, te znam da što ta kina znače za nas, a usudio bih se i reći da predstavljaju kulturnu ostavštinu. Nažalost, kino Zagreb je već zatvoreno.
Iskreno, ja obožavam ići u multipleks, to priznajem. Pretpostavljam da većina kino posjetitelja isto tako voli ići u multipleks, tako da je djelom i naša krivica (nas filmofila i kinofila koji idemo u multiplekse) što kinematografi propadaju. Jednostavno mi je daleko jednostavnije - sparkam se u garažu, nemam frke sa traženjem pakringa ili vremenskim neprilikama, odem gore, nakupujem si gigantske kokice, tacitose sa sirom, cola... sve što možemo ponijeti sa sobom :D a onda uživancija. Obožavam ići u kino (multipleks), tako da čak i kad imam neki film doma (prije nego je stigao u kina) ne želim ga gledati, da si ne pokvarim doživljaj. No usprkos svemu tome i dalje mislim da je jedno kino poput kina Europa potrebno Zagrebu, ako ništa drugo, onda zbog (makar i domaćih) premijera ili barem puštanja starih crno-bijelih filmova (čemu je nekad služila Kinoteka).
Potpisao peticiju.
Takva kina u centrima grada ostavstina su kulture i nikako ne bi smjela biti ugasena i prenamijenjena u kojesta.
Naravno da cu potpisati...samo me smeta ovo ime Europa...ne znam koga je toliko smetao Balkan...ja bi vratio to ime!
Kako je WB i napomenuo premijera najvecih kino hitova vani se desavaju u kino dvoranama sa pedigreom, a to definitivno nisu multipleksi.
ljudi pa ovo je ipak zagreb, (hrvatska) ovdje ništa ne ostaje čitavo
a ljudi sa tvojim stavom doprinose tome.= Citat =:
Izvorno postao ijelec4
ne ja sam protiv toga ja ne bih ništa rušio ja sam za zagreb kakav je samo govorim o stvarnom stanju u držaVI= Citat =:
Izvorno postao sodom
ja sam protiv svih ovih sranja koja, uvaženi :retard: radi po zagrebu.:rifle: :wall:
podržavam temu.:thumbup:
Stvarno bi bilo steta da nestane kino :-/