-
Ubio zvučnike
evo kakvo sam sranje napravio, imam 2 linijska zvučnika samsung od po 200W, i na njima slušam SVE: linija je spojena sa kompom (kabel sjedne strane banana -ulaz na matičnoj i sdruge strane činč-ulaz na liniji, i premještam ta kabel (banana ulaz) na tv kad gledam tv, filmove itak...
e sad se meni valjda od svakodnevnog premještanja kabla sjebo ulaz banana i kad spojim na tv počne zujit (moram ga malo naštimavat da bude čisti zvuk...)
e što se sad dogodilo> ja tako danas slušam na tim zvučnicima MTV na najglasnije (skoro) i odjednom počne zujat, i tako je zujalo nekih 10 sekundi na jako glasno (nije me bilo u sobi da odma ugasim)
e sad zašto uopče ova tema> od TADA mi je ZVUK na tim zvučnicima MUTAN!!!!!!!!!! MUTAN!!!!!! (šta god pustim na njih - radio tuner, cd, tv ili komp, znači nije kabel koji pravi zvuk mutnim nego... SAM UBIO ZVUČNIKE!!!
očekujem pomoč!!!!!!
-
mislim da ako si ih fizicki zjebo nema pomoci, odi u chipoteku i kupi iste takve zvucnike i zamijeni ih na kutiji
-
ošle membrne... ****** killa moraš paziti malo...
-
-
Nažalost nisam tu pametan, ako je ošla membrana nema ti druge nego kupiti nove zvučnike pa ih ušerafit u stare kutije ako nešto vrijede, ako se radi o nekim lošim jeftinim plastičnjacima najbolje ti je ne zezat se s tim nego kupit par novih zvučnika.
-
nisu plastični nego je baš fino drvo...
sa nekakvim spojem vani...
a marš............................. sve samo troškovi a u p m
-
Evo našo sam sliku mojeg hi fi-a!
http://www.e-katalog.kiev.ua/jpg/4306.jpg
slika je mala pa se ne vidi da su kutije od svijetlog drva, dakle ista takva
-
Pa ovako skini zaštitne mrežice te pregledaj membranu te ukoliko nema napuknuća uključi liniju te ukoliko se središte membrane pomakne prema napred i ostane tako bez previše titranja probaj ga lagano gurnuti prema unutra (bez primjene pretjerane sile) te ukoliko ni tada se ništa ne popravi prosvirao si zavojnicu na zvučnicima te pošto je to cijela nauka za popraviti (a i ne znam tko bi se tim bavio) preostaje ti kupovina novih...
Možda bi se mogao obratiti Europatrade-u imaju li kakav servis za ovo...
-
-
sad sam probao izgleda da ja tu ništa nemogu napravit...
pošto su novi zvučnici il daj neki sajt da ne kopam sad
(zvučnici, bez kutije)
-
-
štel bi samo da pitam: kakvi meni trebaju > dubokotonski, visokotonski, srednje dubokotonski, širokopojasni...
-
Pa prvo pogledaj kaj imaš sad u tim kutijama. Uglavnom, bitno je da dimenzije pašu rupama na kutiji na koje ćeš ih našerafit...
Po slici ovaj najdonji je dubokotonac, iznad je srednjetonac, gore visokotonac, a na vrhu čini mi se srednjetonac iako ne mogu to vidjeti tako...
-
pa ovo dolje nije zvučnik, več tunel od subwofera, ovo malo iznad je neki mali zvučnik, pa nije valjda i on ošo, a ovaj največi glavni zvučnik je postavljen vodoravno ispod one plastike gore, koja se neda skinut... (ima šerafe i pokušavao sam al nejde...)
moram nač negdje veču sliku kutije zvučnika, inače model linije je samsung MAX-N75
-
prva pomoč
evo čitam ove postove i divim se: prvo ovakove linije su za malu djecu i ništa ozbiljno,zatim nije preporučljivo navijati ih preko 75% snage jer deformiraju zvuk i rade na granici mogučnosti ,dalje u slučaju kratkog spoja zv.izlaza moguče da je stradalo izlazno pojačalo,dalje postoji mogučnost uništenja skretnica ili kondenzatora zavisi kako su građeni zvučnici.
e sad preporuka , uzeti drugi zvučnik (naravno ispravni ) i probati kanal po kanal sa tvoje linije kako bi se uvijerio u ispravnost linije ako je sve ok i ton te zadovoljava onda su zvučnici prdn... na rosu ako ni sa drugima ne rade onda je greška u izlazu pojačala.
svoje zv.možeš probati i na drugoj liniji.
što se tiče popravka zvučnika postoji jedan striček koji to radi a tel.možeš dobiti na PM .prije svega treba popraviti(čitaj kupiti nove) kablove .evo toliko za sada ako želiš druge info stojim na usluzi
ps .koliko piše da su snage zadnja strana u Wat
-
Koliko ja znam ima negdje na Trešnjevci neki tip koji popravlja zvučnike. Pitat ću i sutra ti javim. Inače bilo bi dobro otvorit sve gdje štekaš kablove i provjerit da se nisu spojevi rasklimali.
-
ma ne piše niš odostraga o snazi, samo model...
nije to linija za malu djecu nego je bila skupa i dobro služila
(nikad nisam slušao na MAX, jer je to užasno glasno)
evo našo čišču sliku
http://www.paylesselectrical.co.uk/maxn75.jpg
-
= Citat =:
Poslao: flOorKilla
ma ne piše niš odostraga o snazi, samo model...
nije to linija za malu djecu nego je bila skupa i dobro služila
(nikad nisam slušao na MAX, jer je to užasno glasno)
evo našo čišču sliku
http://www.paylesselectrical.co.uk/maxn75.jpg
ok nađi koji je tip iliti oznaka pa pokušaj naći na netu.da ja pogledam nemam vrem. za tražiti.
mene zanima jesi probao ovo što sam ti napisao kako bi saznali u čemu je problem a ko je problem u zv.to čemo lako riješiti .ali prije treba lokalizirati kvar.
bitno je saznati snagu pojačala
-
ok nastavit čemo to u nedjelju, sad mi se fakat neda, u sutra idem u rjeku na fax
btw fala kaj se trudite!
-
kaže frend da je možda kondenzator ošo... a možda skretnice... a možda membrane... tak da................ neznam što ču jer ja se ne kužim u to.
-
jesi probao druge zvučnike ako je izlaz ok moraju raditi ok a ako imaš čime možeš te krepane donjeti pa da vidimo o čemu se radi . membrana nema utjecaja na simptome koje si naveo osim ako je potrgana ili je zavojnica zv. van centra(obično kada padne zvpa se jezgra pomakne ) kondenzatori nisu problem samo treba vidjeti vrijednost istih .to su bipolarni sad zavisi koliki evo toliko za info pa odluči što češ napraviti
-
pa nemam drugih zvučnika u kuči...
-
pa ja sam ti dao prijedlog a ti odluči što češ
-
kako se zove ta linija piše naprijed neka oznaka
-
mislim da sam več napisao gore: samsung max-n75 (3cd changer)