-
Problem sa Sony DSC-S80
Stvar je sljedeća...navedeni digitalni fotoaparat sam normalno spajao putem USB-a na komp i nisam imao ništa instalirano, osim drivera za kabel...fotić (odnosno, karticu mi je prepoznavao kao vanjsku memoriju) i nikad nije bilo problema...
No, dogodilo se sljedeće...neki dan sam ga spojio sa USB-om kao i inače kako bi na fotić prebacio neke fotke s mora da si ih frend prebaci na svoj komp...no, kada sam prebacio dio fotki i krenu prebacivati sljedeću polovicu, veze između kompa i fotića se jednostavno prekinula iz čista mira...odonda, kada pokušavam spojiti fotić, napiše mi da ga ne može prepoznati i da je taj "USB device" koji pokušavam spojiti u kvaru, odnosno da ne radi kako treba...pokušavao sam ponovo instalirati drivere za USB kabel, instalirati drivere za USB port, ali ništa ne pomaže...fotke koje sam stavljao nisu bile zaražene nikakvim virusima, niti su imale kakav defekt...
Zato bih molio pomoć od ljudi koji se kuže u ovaj problem ili mi servis ne gine...
Zahvaljujem! :thumbup:
-
ja ću biti kratak: ili je "riknuo" aparat ili je riknuo USB na računalu. Naime imam iskustava da USB jednostavno prestane davati dovoljno struje i čudne stvari se događaju (jučer radi danas ne radi). Ako ste ikako u mogućnosti spojite se na drugu USB utičnicu, direktno na komp, bez USB hubova. Dakle aparat, kabel , računalo: ako i tada ne bude poboljšanja, onda je vjerojatno aparat(bilo bi najbolje da probate na nekom drugom kompu) I za zadnje, čemu driveri za aparat ako su (i da li su ) Win XP u pitanju...
-
Tako i spajam uređaj, pomoću USB kabela na računalo, ali mi pokazuje da USB jedinica ne radi kak spada. Očito se radi o fotoaparatu...moram priznati da me Sony razočarao i da si takve stvari jednostavno ne mogu dozvoliti, jer aparat imam nekih 8-9 mjeseci...
Nadam se da to ide pod garanciju, jer ga za dan-dva nosim na popravak i nek ga izvole popraviti...
-
Probaj posuditi citac kartica pa probaj preko njega prebaciti slike, da vidis dali je do aparata ili racunala
-
1. Ljudi, kupite si card reader. Ova napravica doci ce handy u mnogo slucajeva. Pored toga card reader brzi je i pouzdaniji nacin prijenosa podataka. Nadalje gotovo svi koji se danas daju kupiti podrzavaju gotovo sve bitnije memorijske medije, tako da ce se i tu mnogo puta pokazati njihova korisnost, jer cese moci komunicirati i prenositi fotke sa kartica koje vas foto aparat ne podrzava (korisno kod razmjene fotografija).
2. Card reader trazi manje com. podataka od USB porta i ne riskirate razne nekompatibilnosti.
3. Phyto...ti ucini sljedece: posudi od nekoga card reader i zatim provjeri ispravnost memorijske kartice. Nadalje ako je kartica OK, instaliraj drivere od aparata ne neko drugo racunalo, u koje ga nisi stekao i isprobaj cijelu stvar onda na tome racunalu, ako i dalje ima problema stvar je u aparata...dakle servis, ako na drugome kompu sve radi stvar je u tvome kompu (ili USP port ili Win XP).
-
Kartica radi, to je provjereno...još jedino da probam sa drugim računalom...makar, mislim da je računalo uredu, jer sve drugo kaj se ukapča na USB (pa i taj di sam probao fotić) radi bez problema...
-
Evo, dao sam frendu fotić da ga isproba i na svom kompu, ali ni njemu ne radi, što znači da ke ipak problem u fotoaparatu. Nemam namjeru kupovat card reader jer jedina mem. kartica koju imam je ta u fotiću, nego ću ga lijepo odfurat na servis, imam garanciju i neka ga lijepo poprave...fotić nije padao, zbilja s njim rukujem za 5 i onda se ovo dogodi...*ebote Sony! :-/
-
I nemoj prihvatiti nikakvu "svoju" krivnju ili ikakve nadoplate u ovlastenom servisu. Jednostavno aparat je riknuo u garantnom roku i oni ga imaju popraviti ili zamijeniti. Tu se nemoj dati zaj...vati.
-
Odnio sam ga danas na servis, uzeli su mi garanciju i račun i biti će gotov za nekih 15 dana...brzina im je vrlina ;D