Sjećam se kad je frend uzimao mob da su mu u t-mobile-u rekli da ga stavi u punjač 24 sata te da ga tek onda upali... čemu?
Sjećam se kad je frend uzimao mob da su mu u t-mobile-u rekli da ga stavi u punjač 24 sata te da ga tek onda upali... čemu?
Kada kupiš novi mob onda je baterija već donekle puna.
Najbolje je nju isprazniti, a zatim staviti da se napuni do kraja. 24 sata se ne puni nijedna baterija tako da je to čista provala:wstupid:
Ipak, dobro ju je napuniti do kraja, a zatim kad se isprazni do kraja opet napuniti do kraja. To je dobro zato što se baterija u prvim punjenjima "formira", a ukoliko se ne formira kako treba onda neće imati svoj maximalni kapacitet iako će naravno raditi normalno.
EDIT: koja je ovo glupost?:evil:
Postaviš pitanje, a onda ga promijeniš nakon odgovora grrrrrrrrrrrrrrrr
nisam vidio da si odgovorio... tema je opet tu pa izvoli:spin:
Ja kad god sam uzimao novi sam ga ispraznio dok mobitel sam se ne ugasi i tada sam stavio da se puni tijekom noći (znači nekih 8 sati) i onda opet dok ne crkne i onda opet tijekom noći. Tako 3 puta... kasnije normalno punim. Kažu da za ove nove nije potrebno ali ja stavim, štetit nemože pa za svaki slučaj.
Tako sam napravio i sa ovom nokiom sada.
pravilno punjenje.....nakon što se isprazni potpuno do kraja baterija koja je tvornički napunjena...... najpreporučljivije je punit 10-12h.....jer nakon onih 2-3 sata kad se bat napuni i pokazuje da je puna.....ona se još uvijek sitno puni.....to je upravo taj proces formiranja.....
al ovo 24 h je čista glupost.....ne valja ni previše punit jer tako može doć do oštećenja.......
al evo kad sam ja uzeo još davno v300 2mj starog od jednog tipa , koji ju naravno nije punio kako treba..... trajala je 2 dana..... nakon što sam par puta napravio ovaj postupak dogurala mi je i do 3 i pol dana.....
offtopic:
citao sam clanak u kojem je pisalo; "da su znanstvenici u irskoj na tragu neprekidnog izvora energije" , uglavnom za manje baterije laptopa i mobitela. ontopic:
sto se tice punjenja , ja nikad nisam to radio niti slusao njih uvezi tog prvog punjenja , ja punim mobitel dok ne blinka "battery full" !
meni su isto kada sam kupila svoj mobitel rekli da moram minimalno puniti 12 sati..neznam zasto!?:-/
Da se formira baterija,novo je novo.= Citat =:
Izvorno postao christina
Prodavači mobitela, a koliko vidim i mnogi drugi, žive malo u prošlosti. Nekih 5 godina otprilike ;D.
U to vrijeme, baterije uz mobitele dolazile su prazne i neformirane, o razlozima toga možemo kasnije, tako da je bilo nužno napraviti pravilno formiranje baterije kako bi ona ispravno radila i daval puni kapacitet.
U današnje vrijeme, baterije dolaze pune i formirane, a kako se formiranje baterije radi samo jednom, zaključak izvucite sami.
Isto tako poznato je da baterija tek nakon nekoliko ciklusa punjenja i pražnjenja dostiže puni kapacitet, ali to nema veze s formiranjem baterije.
Za kraj, punjenje od nekih 12-14 sati (toliko traje formiranje) nije potrebno, ali neće ni naštetiti bateriji jer će mobitel sam prekinuti punjenje kad se baterija napuni.
prema tvornickim uputama vecine proizvodjaca bateriju treba neprekinuto puniti 12-15 sati,a nakon toga ponoviti jos bar dva puta proces punjenja.
= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
to meni nije jasno..jer baterija kada se napuni ,mobitel sam prekine punjenje ..i nekuzim sada smisao toga da mora mobitel jos ostati ukljucen u punjac ako je napunjen?!? buu :confused: :confused:
:wstupid:
Potvrđujem ovu izjavu jer sam o toj temi razgovarao u nekolio navrata sa svojim bratićem koji živi i radi u Švedskoj, baš na odjelu na razvijanju novih tehnologija pod okriljem SonyEricssona i kao potvrđeni poznavalac mobilne tehnologije izjavio da kod novih modela možemo totalno zaboraviti zastarjelost formatiranja starih sistema baterijskih napajanja mobilnih aparata!!= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
(ako se pitate dali sam se okoristio s položajem svoga bratića moram žalosno izjaviti da nisam :(
- pošten i budala su brača ;D )
Nove se baterije nemoraju formirati jer su već formirane... iako im to ne škodi nije potrebno :spin: :spin: :klap: :spin: :spin:
:klap: svaka cast..cak smo i dosli do zakljucka.. :klap: ;D ;D
:closed: :)
O formiranju i punjenju baterija već je pisano više puta, ali uvijek se nađe netko tko pokušava otkriti toplu vodu. Već mi je dosadilo stalno objašnjavati iste stvari tako da Vuki ima :beer: a možda i više, a ovo je :closed:= Citat =:
Izvorno postao Vuki