Izvorno postao kerozin
Tastatura je full kvalitetna, cak je i vanjska na razini boljih tastatura iako je recimo malo tvrdja od 6630.
Unutarnja je super, treba ti par dana da se naviknes i onda pisanje ide rekao bih duplo brze nego na vanjsku. Mehanizam otvaranja se cini robustan.
Telefon dosta skripi, tj. zadnja strana je dosta sfusano napravljena, tastatura se kad je zaklopljena pod relativno lakim pritiskom pomice lijevo/desno.
Brzina je prosjecna, na razini 6630, OS je sam po sebi barem meni preheben, imam i Windows mobile 5.0 i ovo je svjetlosnu godinu bolje napravljeno. Web browser je klasa za sebe - cudo nevideno jedino sto zdere memoriju koje bas i nema :-)
Kamera je smece, fokus je jako los. Boje/kontrast itd su relativno ok. 6630 je imala bolju kameru iako samo 1.3mpix slike su bile ostrije. Video snimanje je zato jako jako dobro za jedan telefon.
Display je preheben, rezolucija je bolesna za tu dijagonalu.
Wlan radi super ali je totalno gluh. Svejedno nikad vise necu telefon bez wlan-a uzet, SIP je isto jako dobro implementiran i radi se doslovno o killer feature-u.
Blackberry connect nisam probao jer jos nemam account.
Kvaliteta zvuka kod razgovora/glasnoca i RF osjetljivost je odlicna. Bolja nego 6630.
Zvuk na zicanom HF-u je pretih, mjuza i dalje nema bass-a itd. iako ima kao neki equalizer ali bi trebalo probat sa nekim normalnim slusalicama a ne sa onim smecem.
Uredaj definitivno nije mainstream i za svakoga ali meni osobno je predobar, jedina ozbiljna zamjerka se odnosi na totalno usranu kameru - sramota.