Koje su cijene baterija za navedeni mobitel i koji je najveci kapacitet?
Printable View
Koje su cijene baterija za navedeni mobitel i koji je najveci kapacitet?
mislim da je najveći kapacitet 970mAh, to ti je ona baterija koja se stavlja u N70, N72 i E60...= Citat =:
Izvorno postao SEGA
BL-5C, dođe u mobisu 300Kn
Da to za mobis znam, ali mislim da je u obicnim trgovinama nesto jeftinije. Zato sam i otvorio ovu temu, mozda netko zna koje su cijene baterija izvan mobisa. Jos jedno pitanje; Dali BL-6C stane u 6630?= Citat =:
Izvorno postao Ico86
BL-5C 970mAh 299,00KN mobis standardna baterja u vecini mobitela
BL-6C 1070mAh 260,00KN mobis 1mm deblja od BL-5C ali na nekim mobitelima tipa 6630 je moguce staviti ali je potrebno doraditi masku.
Jesi siguran da je samo 1mm deblja? To bih lako mogao dobiti na kucistu.= Citat =:
Izvorno postao amdhammer
1mm se može dobit na kućištu, samo ga malo sa unutrašnje strane izbrusiš...
Najbolje ti je otić u dućan i vijdet koliko je zapravo deblja 6C od 5C... makar mislim da nije više od tog 1mm
-mislim da bi trebao samo malo zbrusiti one 2 dugacke crte ispod poklopca!!
To cu vidjeti ovaj tjedan, imam dva kucista. Jedno je vec trash pa cu na njemu izbrusit te dvije crte i nadati se da ce stati unutra.
Nasao sam tocne podatke: BL-5C /5,3 mm/ ; BL-6C/6,25 mm/
Takodjer sam nasao podatak da baterija bl-6c ima nekakvu crtu na sebi koju bih takodjer trebao izrezati. Zato evo jos jednog pitanja; Dali je to istina da ona ima nekakvu crtu na sebi?
-ja kolko se sjecam se ne sjecam nikakve crte!= Citat =:
Izvorno postao SEGA
e te dvije linije na maski je dovoljno maknuti, baterija je jaca za 30% a stane u kuciste od 6630 kada se maknu linije i obruse rubovi na samoj bateriji.
cini mi se da mi je baterija na 6630 jako slaba...
BL-5C original Nokia je 300kn, sto mi je malo previse novaca...
BL-6C je 270kn, po kapacitetu jaca baterija od BL-5C, a zasto je jeftinija?
by the way, ne da mi se modificirati poklopac da bi stavio BL-6C...
vidim da postoje zamjenske baterije koje dimenzijama odgovaraju BL-5C (Koracell), pa me zanima isplati li se dati novac za zamjensku ili je najbolje kupiti original?
thx
Ma, ja sam kazao da stavljam život svoje 6680 na kocku, samo da mi baterija ne traje po 1,5 do 2 dana!
U pravilu ne bi trebalo biti razlike između Koracell i original Nokijinih baterija. Ako je voltaža OK, nema problema.
Da, preporučam ti zamjensku Koracell.:thumbup:
ja sam bil potpuno zadovoljan sa bl-5c u 6630 i 6680,dok sa istom baterijom u n70 i ne bas,a da sam na tvom mjestu nebi nikad pilil i doradjival bilo kaj na mobu,kupil bi novu bl-5c,i formiral ju kak treba,mora drzat 3 dana(meni barem je,nekad i duze,ak nisam bas jahal po mobu)
... i na kraju, kada kupim novu bakteriju; treba li ju formirati ili su to priče za plašenje male djece? :bunny:
Pa ono... nije nužno, ali se preporučava da ju prvi put isprazniš do kraja, i onda ju puni, punui... (podosta ju treba punit, 12-14h), i onda još jednom/dva (makar i nemoraš) puta tako i to ti je to...
Jedino što je dobro, s vremena na vrijeme, ispraznit mob do kraja, i onda ga ponovo napuniti (opet male duže)... ;D
Ja na mobitel puno pričam. Čak sam zato i reducirao SMS, na nekih 30-ak mjesečno. Recimo, dnevna spika od pola sata na 6680 i baterija jedva izdrži do kraja drugog dana.= Citat =:
Izvorno postao zweitakt
Vidiš, meni je iskustvo s N70 jeko dobro (naravno što se baterije tiče)-jedini Symbian kojem je baterija, uz dosta priče preko dana trajala puna dva dana i nešto sitno sati!:thumbup:
yet another question;
gdje kupiti na netu zamjensku bateriju?
u Osijeku nisam imao srece po raznoraznim GSM Shopovima, nasao sam Koracell od 600 mAh i jos lopovi traze 100kn ;D
Tako sam i ja nasao BL-5C od 550mAh za negdje 50kn, ali je to za symbian premalo.= Citat =:
Izvorno postao sendjo
a original je od 900 mAh
ja zadovoljan sa svojom BL-5C, drži 2-3 dana, a dosta drkam po njemu, igre, filmići... valjda sam ju dobro formiro..
Ja kupio na e-bayu novu origigi BL-5c za 0.01 GBP + 4.6 GBP za dostavu. Sveukupno oko 50kn me koštala i radi ko singerica.