Imam jedan,pomalo glupi problem.
pišem diplomsku radnju slovima Arial 12 i kad hoću u Sadržaju pored naslova staviti brojke stranica,brojke mi plešu.
nikako ih ne mogu dobiti jedno ispod druge i to ravno.
kaj da radim?
Printable View
Imam jedan,pomalo glupi problem.
pišem diplomsku radnju slovima Arial 12 i kad hoću u Sadržaju pored naslova staviti brojke stranica,brojke mi plešu.
nikako ih ne mogu dobiti jedno ispod druge i to ravno.
kaj da radim?
Upotrijebi tabove. ;) U kutu između horizontalnog i vertikalnog ravnala imaš jednu tipku koju ćeš postavit tako da izgleda kao preslikano slovo L. Potom označiš cijelu stranicu i klineš gore na ravnalu pri kraju stranice, tj. kod same desne margine. Kreneš pisat sadržaj i svaki puta kad budeš trebao napisat broj stranice, klikni tipku TAB na tipkovnici kojom ćeš pokazivač bacit na mjesto di si stavio tabulator i tu onda upišeš broj. :)
Ok,hvala.
Sutra budem to probala,danas mi se više neda s time zaje...
Znači s time bi mi moralo pisati ravno brojke ili ima još koji način?
Sadrzaj se inace radi automatski, odnosno prema stlyu koji si koristila za naslove, podnaslove itd. te onda automatski napravi brojke i sve ostalo.= Citat =:
Izvorno postao pepelepe
Ovo kaj ti radis je pogresno i to je zapravo pjeshice, onak je po pravilima i auotmatski, te ovisno o tome kad i gdje nesto promijenis, sadrzaj ti se automatski update sam, ovak opet morash rucno mijenjat.
Dakle ak si koristila bilo standardne stlyeove ili svoje vlastite napravi si automatski sadrzaj:
Insert > Index and Tables > Table of Content
ovo gore je skroz ok, najbitnije od svega je da se sadržaj sam updatea u ovisnosti o promjenama samog sadržaja radnje, kojeg uvijek ima, no problem se javlja kad postoji više podnaslova u sadržaju, onda se zna dogodit da nikakao sadržaj ne bude poslagan po tvojoj želji, da bude nepotrebnih X.Y.Z. podnaslova, no i to se da riješit, al to je već malo kompliciranije. Ako imaš čist sadržaj sa recimo samo jednim podnaslovom u jednoj temi, onda ova stvar vrhunski funkcionira.
to sto veli zero...tak je meni bilo kad sam pisala maturalnu :) imala sam hrpu podnaslova i dogodilo mi se da nekih uopce nije bilo,pa sam morala sam unositi (jer druckcije nisam znala) onda bi mi se sve ostalo poremetilo...ajoj...kad se sjetim...jedva jedvice sam nekako uspjela...i kad sam sve fino isprintala i uvezla i slicno,kad sam isla detaljno gledat skuzila sam da opet fali neki podnaslov...posizila sam...tako da...
napravi kako ti je smrt rekao,trebalo bi funkcionirati...
a o cem je diplomski? :)
Evo uspjela sam,imam i ja hrpu podnaslova tako da je bilo dosta posla s time.
Sve sam to uspjela poravnati sa tipkom tab
Hvala na pomoći