-
iriver
pozdrav grupi!
proslo je dosta vremena od kada sam zadnji puta posjetio ovaj forum!
opet je doslo vrijeme kada razmisljam o kupnji mp3 player-a.
procitao sam vec tonu recenzija i svega i svacega tako da mi je vec puna glava prednosti i nedostataka odredenih modela ... lol
ovako:
prije nekih godinu dana, nakon citanja neke recenzije u globusu, odlucio sam kupiti sony nw-h5 ... crni model, 20GB, super izgled, cijena ... nekih 1800 kn ako se dobro sjecam ... poceo sam malo citati razne recenzije po netu i naletio sam na neki forum na kojem se vec debelo raspravljalo o tome kako pucaju te plasticne tipke na doticnom playeru ... oni koji su vidjeli player ili ga imali u rukama znaju otprilike o cemu je rijec ... cak sad svojedobno i napravio topic na tu temu ... nakon podosta razmisljanja odustajem o tog player-a ...
dosta dugo nakon toga, iznenadio me sony novim modelima nw-1000 i nw-3000, a koliko sad vidim i nw1300 ... opet idem ja citati recenzije ... gledati fotke i sve ostalo ... zakljucak: super player, ali software je tradicionalno los koliko sam shvatio ... sad se bacam na trazenje alternative ...
ne znam kojim principom dolazim do iriver h10 verzije od 20GB, no ima i verzija od 6GB ... nekako vise naginjem prema ovoj verziji od 20GB za nekih 1800kn .. jedini ducan gdje sam nasao tu verziju od 20GB je u karlovcu ... to mi je ipak predaleko ... pokusati cu se jos raspitati kod nekih trgovaca u zagrebu ...
uglavnom, zanima me vase misljenje o doticnom ili doticnim playerima ... iriver ... ZA i PROTIV ... da li recimo podrzava 'album art' izmedu ostalog? koja je caka s onim rockbox-om? sto se sve moze pomocu toga izmijeniti na player-u? da li postoji za kupiti kod nas i daljinac te kakva zastita za player? da li se player puni preko struje ili/i preko usb-a? da li moze funkcionirati kao prijenosni hard disk? ...
vidim da je otvoren jos jedan topic s slicnom ili istom temom, no nije bas informativan ...
hvala svima na odgovorima!
p.s. koje bi bile idealne slusalice kao zamjena za ove koje se dobivaju u paketu?
-
Trebao si to pitanje postaviti u tom topicu... iiver H10 topic, jer sam slično pitanje i ja postavio...
Pa bi zamolio moderatora da to tamo prebaci...
i ja sam čekao taj H10, ali ga nije bilo, a kad sam zvao nobilis informatiku (oni imaju H10 20GB, tj imali su), rekli su mi da bi trebao doći krajem 9tog, početkom desetog mjeseca...
Čini mi se da može funkcionirati kao prenosivi hard... ako sam dobro pročito na netu...
Čini mi se da forumaš: franziskaner (ili tako nekako), posjeduje iRiver H10, samo neznam od koliko GB...
-
da odgovorim na tvoja pitanja,najprije rockbox ne podržavaju svi modeli irivera več H100/115 H120/140 H320/340 H10 20GB H10 5GB.
album art podržava rockbox,original firmware ne,a fora sa rockboxom je da je jedan čovjek kupivši archosov mp3 player bio frustriran malim brojem opcija i odlučio je nešto poduzeti glede toga i voila ,open sorce fw je nastao,pa ako si i sam spretan u programerskim vodama nebo ti je granica ;) može se svašta,nem smisla opisivat,najbolje je da proučiš pa da vidiš
kad kažeš daljinac ,pitam za što? h serija?! ne ,moraš naručivat izvana
puni preko struje ,opet što? h serija? da i jedno i drugo može s time da se može podesit da se pri spajanju player ne puni
i posljednje kao eksterni disk rade svi iriverovi playeri uz odgovarajuč fw.