...mali upit uz upload slički u .gif formatu tj. da li se na mob prebaci (putem kabla. IrDA ili BT-a) kao transparentna (mislim na pozadinu) ili je uredno zacrni...
Printable View
...mali upit uz upload slički u .gif formatu tj. da li se na mob prebaci (putem kabla. IrDA ili BT-a) kao transparentna (mislim na pozadinu) ili je uredno zacrni...
Nadam se da sam dobro shvatio pitanje. Odgovor: ovisi, npr. ak je prebacuješ direkt iz windowsa (desni klik na gif, pa send to infrared recipient) onda je transparentna pozadina (bijela), a ako ideš prek SE image editora, onda je crna.
Ma zanima me hoće li prihvatiti pozadinu koja je zadana tj. dali je pozadina gif-a prozirna?
Ne kužim. Ajd pošalji mi taj gif ili ga linkaj pa da ja to vidim i isprobam.
npr. moj avatar ima transparentnu pozadinu (vide se samo slova a pošto je svaka slička četvrtasta pozadina iza slova je transparentna (prozirna) i u biti vidi se boja onog na čega je prikeljena (u ovom slučaju boja pozadine foruma)...
Mene sad zanima ja npr. uplodam gif s transparentnom pozadinom i stavim ga kao sliku kontakta te kad me isti nazove prikaže se prozorčić s obavijesti o pozivu i u tom slučaju se prikaže gif s bojom pozadine prozorčića (e, ovo sam izakomplicirao)...
Ne želim da mi se slika uokviri nego pretopi - stopi s pozadinom prozorčića...
Skužio sam o čemu govoriš. Evo upravo sam isprobao sa svojim avatarom koji isto ima transparentnu pozadinu. Spustio sam ga na mob prek windowsa (onak kak sam gore napisao) i pridružio kontaktu (broj od doma :) ) i nazvo se - pozadina je bila od pozadine prozorčića, ne crna, ali okvir uvijek ostaje kad bilo kakvu sliku pridružuješ kontaktu. E da, probo sam spustit isti avatar u mob preko SE-ovog Image Editora, ali on je ubacio crnu pozadinu. I naravno, u bilo kojem slučaju gif prestaje biti animiran kad ga se pridruži kontaktu, tj. ostaje na početnom frame-u.
Napokon...
Zahvaljujem...
(još samo da nabavim IrDA za komp ili BT...)