slika na kojoj je samo viljiv objekt :D recimo cvijet a ostalo na pozadini je sve bijelo!?! :rolleyes:
Printable View
slika na kojoj je samo viljiv objekt :D recimo cvijet a ostalo na pozadini je sve bijelo!?! :rolleyes:
Jel ti to nas zezaš ili...;D= Citat =:
Izvorno postao jooker
Misliš u nekom software-u ili sa aparatom?
Otvori sliku sa photoshopom ili nekim drugim slicnim programom i izrezi pozadinu.
sa foticem!!znam da se stavi neka pozadina .. recimo bijela!! ja sam pokusao slikati s pozadinom od papira ali vide mi se prijelazi!! sorry sto postavljam tako glupa pitanja, eto novi sam u tom podrucju. :licklips:
bilo bi mi drago kada bi mi uspjelo ovako kako sam ja slikao, samo da se ne vide prijelazi! slikao sam bogomoljku u kutiji oblozenu papirom ( pokusao sto jednolicnije i bez vidljivih prijelaza) slika mi je mrak sjena sve, ali eto kao sto rekoh, ima prijelaz. dali moze to kako bolje? :) pozdrav
Gle, to se radi obično sa dve bljeskalice i dosvjetljivačem na bjeloj pozadini uz veći otvor blende i da je pozadina odmaknuta od objekta.= Citat =:
Izvorno postao jooker
Kakvi ti se prijelazi vide.
Jel bi mogao opisati što točno radiš (jel stavlješ cvijet na papir pa slikaš direktno i kakav apart koristiš itd...).
Ali onda opet sve se to da zaobići u PS-u uz malu uporabu layera :)
imam kompaktni digitalac. jos malo ;D steta sto sam objekt pustio na slobodu, jer joj nisam bio u stanju uhvatiti veceru. :D ali bit ce!
Uz kompaktni digitalac će to ići malo teže.= Citat =:
Izvorno postao jooker
Moj savjet je da to onda radiš preko dana kada imaš dosta svjetla pošto ti bljeskalice neće pomoći, a onda to doradiš u PS-u.
Sretno :thumbup:
ovako se slika objekat na jednobojnoj pozadini, pozadina (u ovom slucaju bijeli papir) je savijen tada se ne vide prijelazi.http://img438.imageshack.us/img438/6015/slikayq5.jpgnaravno, vrlo je vazno i osvjetljenje.