Pozdrav svima,
kako skinuti sa kompića npr.melodije.slike i slicno u SonyEricsson T610?
Hvala
Printable View
Pozdrav svima,
kako skinuti sa kompića npr.melodije.slike i slicno u SonyEricsson T610?
Hvala
Najlakše je pomoću BlueTooth-a (koji se ušteka u USB) na kompu, a i jeftiniji je od Data-kabela i IrDa porta. U slučaju WinXP ne bi smjelo biti problema u uspostavi komunikacije između PC-a i T610.
cekajmalo si siguran da je jeftinije
Nije jeftiniji....
Data kabel u Electromagic-u: 320 KN= Citat =:
Poslao: Dentist
Najlakše je pomoću BlueTooth-a (koji se ušteka u USB) na kompu, a i jeftiniji je od Data-kabela i IrDa porta. U slučaju WinXP ne bi smjelo biti problema u uspostavi komunikacije između PC-a i T610.
IrDa: oko 250 KN
BlueTooth Dongle: 241 KN (toliko sam ga platio)
Je. Ima BT USB-a i za 200-njak kuna. Najbolje rješenje. Nakon toga IrDA.
Mislim da je BT puno bolji jer ne novija tehnologija čije vrijeme tek dolazi i sve je više uređaja koji podržavaju taj način bežične komunikacije (printeri, skeneri, kućno umrežavanje i slično). Na nekom forumu sam pročitao da se s data kabelom i IrDa-om mogu samo usklađivati telefonski imenici, adresari i rokovnik između T610 i Outlooka. Nemam pojma da li je to točno, nisam provjeravao u praksi nego odmah kupio BlueTooth, a to mi je savjetovao i prodavač u comp-shopu. Nisam se pokajao što sam ga kupio.= Citat =:
Data kabel u Electromagic-u: 320 KN
IrDa: oko 250 KN
BlueTooth Dongle: 241 KN (toliko sam ga platio)
Ima IRDA adaptera za 70 kn. Spojis na maticnu i to je to.
Mogu samo zamisliti kako je divno raditi sva ta prebacivanja na relaciji PC<->T610 dok je mobitel "zarobljen" na 10 cm od IrDa-a!? :( Osim toga, danas se vecinom prodaju računala s 2 god garancije, a ugradnja takvog IrDa podrazumijeva otvaranje kućišta i gubitak garancije ili nošenje računala u trgovinu gdje je kupljen radi ugradnje. Sve u svemu, živo tlačenje i to na kvadrat.= Citat =:
Mislim da je BT puno bolji jer ne novija tehnologija čije vrijeme tek dolazi i sve je više uređaja koji podržavaju taj način bežične komunikacije (printeri, skeneri, kućno umrežavanje i slično). Na nekom forumu sam pročitao da se s data kabelom i IrDa-om mogu samo usklađivati telefonski imenici, adresari i rokovnik između T610 i Outlooka. Nemam pojma da li je to točno, nisam provjeravao u praksi nego odmah kupio BlueTooth, a to mi je savjetovao i prodavač u comp-shopu. Nisam se pokajao što sam ga kupio.
BlueTooth: gurni i radi. :)
10 CM !?!? IrDA ima domet i do jedan metar
Strašno velika razlika!= Citat =:
Mogu samo zamisliti kako je divno raditi sva ta prebacivanja na relaciji PC<->T610 dok je mobitel "zarobljen" na 10 cm od IrDa-a!? :( Osim toga, danas se vecinom prodaju računala s 2 god garancije, a ugradnja takvog IrDa podrazumijeva otvaranje kućišta i gubitak garancije ili nošenje računala u trgovinu gdje je kupljen radi ugradnje. Sve u svemu, živo tlačenje i to na kvadrat.
BlueTooth: gurni i radi. :)
Bitno je da tebi dobro ide podjebavanje drugih kad je povrijeđena tvoja taština.= Citat =:
Poslao: sezam-picika
ne ide ti bas kvotanje?
ne ide ti bas kvotanje?
Sory, bio sam brisao post pa sam ga sad opet stavio jer sam vidio da si me kvotao.
Meni nije nista povrijedjeno. Samo kazem da je IRDA jeftin (jeftiniji od BT-a) i da ima domet oko 1 metar do 1.5 metara.
NHF (No Hard Feelings) :)
OK. Najjeftinije ne mora biti i najbolje tj. optimalno. Bitno je što dobivam za svoj novac i sve druge okolnosti koje idu uz to.= Citat =:
Poslao: sezam-picika
Sory, bio sam brisao post pa sam ga sad opet stavio jer sam vidio da si me kvotao.
Meni nije nista povrijedjeno. Samo kazem da je IRDA jeftin (jeftiniji od BT-a) i da ima domet oko 1 metar do 1.5 metara.
NHF (No Hard Feelings) :)
Dentist mislim da bi bilo dosta quote-anja. Nema ovo baš smisla. Inače, FYI, IrDA podržava slanje slika, tema, melodija, ma što god ti padne na pamet, i nije 'zarobljen na 10 cm', nego ide daleko više, evo meni je uspjelo i preko ogledala na preko metar udaljenosti.
BTW, 'ugradnja' IrDA je ista ko i za BT - preko USB-a, dakle nema otvaranja kućišta i gubitka garancije. Jest da je BT najelegantnije, ali IrDA je sasvim zadovoljavajuće za te novce.
gdi ima za kupit jeftin bt
E a gdje mogu kupiti taj IRDa adapter u Zagrebu?
Hvala! :D
radi se o tome da telefon mora biti usmjeren prema IrDA adapteru i obratno. pa ima adaptera koji se ugrađuju na panel od compa (5,25 i 3,5).= Citat =:
Poslao: whiteboy
i nije 'zarobljen na 10 cm', nego ide daleko više, evo meni je uspjelo i preko ogledala na preko metar udaljenosti.
BTW, 'ugradnja' IrDA je ista ko i za BT - preko USB-a, dakle nema otvaranja kućišta i gubitka garancije. Jest da je BT najelegantnije, ali IrDA je sasvim zadovoljavajuće za te novce.
druga stvar je da IrDA koja se šteka na USB košta kao i BT možda i skuplje.
Bluetooth je definitivno najudobnije i povoljno riješenje!