kakav je fotoaparat, dali vrijedi svoj novac i u koju klasu spada, ima li kojeg slicnog sebi od drugog proizvodaca za usporedbu?? hvala
Printable View
kakav je fotoaparat, dali vrijedi svoj novac i u koju klasu spada, ima li kojeg slicnog sebi od drugog proizvodaca za usporedbu?? hvala
u svakom slučaju kvalitetan. gledao sam jednom prilikom negdje na netu koncertne fotografije ostvarene sa S3 (ne znam adresu web stranice, to mi je prijatelj pokazao jednom prilikom) i to izgleda odlično (ne jamčim, ali mislim da fotke nisu bile photoshopirane). fuji izrađuje aparat, dakle potpisuje tijelo i elektroniku, a koristi bajonet za nikonove objektive, što je s jedne strane odlično jer su ti objektivi mrak, a s druge strane nikkor objektivi su najskuplji na tržištu (da, čak skuplji i od canona) tako da taj detalj uzmi u obzir. dobitak u odnosu na nikona je da je S3 tijelo jeftinije od nikona iste klase.
ja da imam prilike i novca (prvenstveno za objektive) uzeo bih S3 bez puno razmišljanja. djeluje robustno i kvalitetno izrađen i slike koje sam učinjene s njim vidio su odlične. nemoj samo razmišljati o ideji da ga uzmeš i staviš jeftine i loše objektive na njega, to je malo promašena ideja. kvalitetniji objektiv na lošijem tijelu je po meni uvijek bolje rješenje od fantastičnog tijela s lošim objektivima.
e, da, klasa.. spada u srednju klasu DSLR-a s tim da je top model tog proizvođača, tako da je kvalitetno izrađeno tijelo, nisu imali na ničemu štediti da bi ostalo za 'jači model'
To je stari model već dvije-tri godine.= Citat =:
Izvorno postao jooker
Nakon njega mislim da nisu izdavali ništa novije (bar koliko znam).
Istina je da je baziran na Nikonovim tjelima (jako je sličan D100 modelu).
Loša stvar kod njega je što je to već aparat u zalazu ma koliko god bio dobar prije.
Ima relativno mali senzor koji u biti radi fotografije 6mp ali zbog saćastog načina slaganja elemenata i dodatnih elemenata u senzoru on na neki način interpolira fotografiju na 12mp (imajte na umu da je kvaliteta fotografija upitna i da 12mp nije njegova stvarna rezolucija).
Koliko god bio dobar prije mislim da je to model poprilično u zalazu bez obzira na njegove veze sa Nikonom, i da bi bilo pametnije kupiti neki od Nikonovih jeftinijih SLR-ova nego navedeni Fuji.
thx na odgovorima!! :)
Vidim da se radi o vrlo starom postu ali eto moram izraziti svoje oduševljenje s ovim aparatom. Kupila sam ga prije 4 mjeseca i uspijela sam ga upecati za 7000kn :D Aparat je MRAK! Iznad je svih mojih očekivanja...
Kako Fuji S3 radi možete vidjeti ovdje:
http://marinshe.deviantart.com
Zanima me dali itko zna gdje ga se moze kupiti?
S3 se više ne proizvodi. Sada je aktualan model S5pro. I jedan i drugi su bazirani na nikonovim tijelima i primaju nikkorove objektive. Bitna razlika je u tome što Fuji ima svoj vlastiti senzor koji ima odlične karakteristike. Izuzetno veliki dinamički raspon. Zato se najbolje pokazao kod fotografije vjenčanja (mlada u bijelom, mladenac u crnom) te kod studjske, portretne fotografije. Nije oličenje brzine, pa tako nije baš referenca za sport. Vlro dobar aparat ako ne slikaš (pre)brze objekte.
Radi se o izvrsnim i prilicno hvaljenim modelima.
S3 se vise ne proizvodi i nije dostupan niti dobavljiv u RH (novi naravno).
S5 je aparat odlicnih karakteristika baziran na Nikon D200 tijelu, ca cipom nesto manje rezolucije (bez interpolacije), ali vecega dinamickoga raspona.
Trenutno je po meni best buy (ulozeno/dobiveno) za ljude koji ciljaju kupnju kvalitetnijih DSLR modela foto aparata.
Generalni zastupnik za RH je I&I (Hondlova 2, Zagreb) www.fujifilm.hr.
Cijena navedenoga modela je trenutno (S5) 7500 kn, sto je po mome misljenju vrlo povoljno za ono sto ovim tijelom dobivate.