Kako klonirati grafičku da se može spojiti kabelom kompić i tv?
U trgovini su frendu rekli da samo treba kabelom spojiti kompić i tv,klonirati grafičku i može na tv-u gledati filmove.
možda netko zna kako to ide?
Printable View
Kako klonirati grafičku da se može spojiti kabelom kompić i tv?
U trgovini su frendu rekli da samo treba kabelom spojiti kompić i tv,klonirati grafičku i može na tv-u gledati filmove.
možda netko zna kako to ide?
Klonirati??= Citat =:
Izvorno postao pepelepe
Ne znam, ja znam samo da možeš spojiti sa tv-om preko s-video kabla, vga ili kompozitnog na scart na tv-u ili ako ima s-video ili kompozitni input.
on je spojio kabel i tv,a na tv je sve samo plavo i asad ne zna kaj treba napraviti da može film vidjeti
S kojim kablom je spojio (koji konektori)= Citat =:
Izvorno postao pepelepe
= Citat =:
Izvorno postao observer
to ne znam,sada radi pa mogu ga popodne pitati.
može klonirati, to znači da se vidi i na ekranu i na TV-u..
neka pogleda u settingsu grafičke, tamo će mu biti slika monitora i TV-a, i ima opciju clone kad spoji na TV..
neka proba malo prokužiti..
= Citat =:
Izvorno postao Bronth
A gdje se inače nalazi settings grafičke?
Aha,misliš na extended desktop?= Citat =:
Izvorno postao Bronth
desni klik->properties->settings->advanced= Citat =:
Izvorno postao pepelepe
ili negdje u control panelu, ili ti je pokrenut negdje već manager, pogledaj u tray-u.
= Citat =:
Izvorno postao observer
Ok hvala,budemo to isprobali jer ako samo treba klonirati mislim da to ne bi trebao biti veliki problem.nadam se.
Hvala na pomoći
Mogao si napisati koaje graficka ATI ili Nvidia:thumbup:
Ako je ATI grafička treba za filmove uključit theatre mode - kada se pokrene film u prozoru na monitoru pokreće sa na TV-u u full screenu. Inače je ista slika i na monitoru i na TV-u. A za dobit titlove na tv-u(pretpostavljam da zbog gledanja filmova spaja na TV) treba uključit opciju da ih iscrtava na overlay površinu - u BSplayeru opcija "draw subtitles on overlay surface", u drugima je vjerojatno slično.
Ako je nvidia grafička ista je stvar samo ne znam kako se točno zove opcija. I kad već pričamo o spajanju preko tv-out-a, najbolja slika je preko S-video kabela, ali može i preko kompozitnog - možda se neće vidjet razlika, ovisi na kakav tv se spaja.
I stvarno - u tim kompjuterskim dućanima ne znaju ništa objasnit - samo zbune ljude - kaže klonirat grafičku da se napravi pametan pa ti znaj što misli pod tim. Klonira se slika na drugi izlaz a ne grafička. I da pokažu čovjeku na nekom od strojeva koji im tamo ničem ne služe nego da vrte neki demo, vjerujem da se ne bi previše pretrgnuli od posla.
Evo moja j klonirana evo slike
slika
http://img232.imageshack.us/img232/5...ranagv2.th.png
Ma nije to klonirana grafička već ti se dodatni ekran povezuje preko grafičke i prikazuje kao dodatni adapter.= Citat =:
Izvorno postao sipe
@blueled da bolja je slika preko s-videa, ali ljudi imaju toliko problema s tim izlazom za ne povjerovati (zbog nekompatibilnosti sa nekim tv-ima).
Imaš pravo,ali vrijedi probati pa ako radi - slika je jednako dobra kao sa linijskog playera. Još ako netko ima Plasmu, šteta spajat preko kompozitnog kabela - bit će vidljivo mutnija slika. Inače moj frend je na Gforce 6600GT imao problema sa spajanjem preko kompozitnog kabela-nije imao boju, zaboravio sam u čemu je bio problem.= Citat =:
Izvorno postao observer
Možda bi trebalo spomenuti i to da ako se nekome dogodi da sve podesi kako treba a stalno ima vertikalnu liniju u duginim bojama koja prelazi preko ekrana - ukoliko ima spojen satelitski receiver neka ga isključi iz struje. Meni se to događa dok je Neotion sat. receiver spojen. Ne znam da li i receiveri drigih marki rade takve probleme.
Problem se javlja kod s-video kabla a ne kod kompozitnog.= Citat =:
Izvorno postao blueled
Stvar je u chrominance kanalu kojeg dosta televizora ne prepoznaje preko scarta već samo luminance.
Zato dobiješ desaturirani signal.
Eh sad, nekad je stvar samo u postavkama pa se to da rješiti mjenjanjem frekvencije i formata prikaza (NTSC->PAL), tada je to softverski problem, a nekada treba kratko spojiti određene pinove na scart-u da bi se doveo chrominance kanal do interface-a na tv-u (no to je mrvicu kompliciranije) ako je hardverski problem.
Ako na kompozitnom kanalu nije imao saturacije vjerojatno je samo bila stvar u softverskim postavkama, jer su kod njega i chrominance i luminance modulirani u jednom kanalu.
Pogledati ovdje:
http://en.wikipedia.org/wiki/S-video
http://en.wikipedia.org/wiki/Composite_video
http://en.wikipedia.org/wiki/SCART
Moram samo napomenuti ovdje da ima strašno mnogo slučajeva da ljudi preko s-video->scart kabla nisu mogli dobiti boju.
Ako nema boje, samo se kratko spoji 20. i 25. pin na scart adapteru...
Evo čovjek je dao rješenja...u biti idem i ja probati da vidim jel radi ;D= Citat =:
Izvorno postao domy_os
EDIT: koji 25 pin????
SCART nema 25 pinova.
Uspjeli smo spojiti i sve porihtati kako treba,sve radi.
Hvala
Možeš reći u čemu je bio problem?= Citat =:
Izvorno postao pepelepe
= Citat =:
Izvorno postao observer
Mislim,nije u ničemu bio problem nego nismo znali kako se to klonira grafička tj. slika, nikad za to kloniranje nisam čula a nigdje i nije pisalo clone nego smo samo stisnuli zelenu kružić na monitori i tv-u i primjeni i eto slike.