-
N6600 vs. SE m600i
Ljudi, imam n 6600, pa me zanima koje su glavne razlike između nje i SE m600i (osim cijene i činjenice što m600i nema kameru), odnosno jel ga neko isprobo i dal se sve to skupa isplati, mislim zamjena... pomozite....
ps. m600 mi bar ovak na fotkama izgleda mrak
-
-
Vidi što se M600 tiče meni je to zakon mob... Istina da nema kameru, no nekome to i nije nedostatak... Evo imao sam ga prilike isprobati i moram reći da mi se ovaj UIQ3.0 jako sviđa... Vrlo je praktičan, upotrebljiv... Sučelje jako lijepo izgleda... Doduše malkice je sporiji od ovih dummy telefona, ali to već i sam znaš, Symbian je Symbian... Uglavnom što se upotrebljivosti tiče, telefon kao telefon je prilično dobar...
Ona QWERTY tipkovnica je, začudo, ako se dobro sjećam bila QWERTZ! Dakle kao ova klasična... Nije mi to jasno, ali ajde... Navikao sam da na tim uređajima bude QWERTY (kako i piše da je, usput rečeno...)
Što se tiče upotrebljivosti tipkovnice imam neki osjećaj da bih se za 2-3 dana lako navikao na korištenje... Nije toliko nepraktična kakvom se doima... Već u 10-15 min sam postigao solidnu brzinu pisanja... A tu je i prepoznavanje rukopisa ukoliko se nekome da črčkati po ekranu...
Touchscreen je dosta dobar, dovoljno osjetljiv i precizan, nema problema s njime. Također ovaj novi UIQ prilično olakšava korištenje istoga... Sve je dovoljno veliko i pregledno da ne bude nikakve zabune prilikom tapkanja po ekranu...
Jedina mala zamjerkica, ali opet, navikneš se s vremenom vjerojatno, je ta da je uređaj nevjerojatno prilagođen korištenju LIJEVOM rukom... Dakle sa stylusom u desnoj... Jednostavno i onaj jog-dial i sve vuče tamo na lijevo i ma koliko sam se trudio koristiti ga u desnoj ruci (samo jednom rukom) ne ide... No dobro, malo navike s lijevom i one-handed usage je prilično dobar. :)
Zvuk je dosta dobar, glasan, čist... Ekran je također vrlo dobar, nije neki high-end (mislim na rezoluciju), ali i na njegovim dimenzijama 240x320 izgleda jako lijepo...
Eto to bi bio moj mali "review" nakon 20-ak minuta korištenja M600-tke... Sve u svemu sviđa mi se UIQ3.0, i sad sam pomalo zainteresiran za W950. M600 mi nije baš toliko zanimljiv, ne znam, više je poslovni tip, nije baš za mene...