kupio sam philips 170c 17'. sve je super osim što ima 1 mrtav pixel. nije da sam neka picajzla, ali mi nekak smeta. kak se to može riješit?
hvala
Printable View
kupio sam philips 170c 17'. sve je super osim što ima 1 mrtav pixel. nije da sam neka picajzla, ali mi nekak smeta. kak se to može riješit?
hvala
Provjeri koliko mrtvoh pixela dopušta proizvođač.= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
Ako ne dopušta niti jedan onda ga odnesi na garanciju.
No obično dopuštaju nekoliko tako da ćeš u tome slučaju morati živjeti s time i nadati se da ih neće biti više kasnije.
Koliko znam, Philips ne dozvoljava ni jedan mrtvi pixel... Možda imaš sreće...
da mislim da je ovako kako friški kaže,ja imam hyundai i jedan stuck piksel isporbavo sam različite toolove za to ,no nije mi pomoglo.
obrati pažnju dali je to mrtav piksel ili dali ima jednu od rgb boja,..ako ima boju onda nije dead nego stuck piksel i možeš ga ispravit
To je hardverska greška vjerojatno u tranzistorima boja.= Citat =:
Izvorno postao sodom
Ne pomažu tu nikakvi tool-si
ha,editiro sam brzinom munje :) znam da je hardverska greška.
hyundai ima 3 godine garancije na 0 mrtvih pixela...
osim toga, obično pomaže da malo kvrcneš monitor, kao kad si se igrao sa špekulama, malo ga kvrcni ( al nemoj macolu opalit ) i vidi... tak sam ja solvao 2 zamzunga :thumbup:
nisam znao ovo za garanciju,nisam niti provjerio zapravo
kvrco sam ja več njega i stisko na tom mjestu,palio gasio,ostavio da mjenja boje u različitim intervalima svašta,no on je i dalje tu,več smo se sprijateljili :)
Samo ti njega kvrckaj, pa kad ga naljutiš a on dovede kompanjone... ;D ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao sodom
evo baš sam ga malo kvrcnuo i mrvi pixel je promejnio boju iz žute u crvenu. Onak kao da se pixel malo smanjio. ali još uvijek je tu:(= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
Samo ti tuci sine;D
Probaj još koji put... Ne prejako...
-pa znas onu sta neide milom ide silom!!!:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao a.k.
kvrcam ja al pixel mjenja boju iz žute u crvenu. neće nestat. pošto navijam za manchester stavio sam da ostane crveni pixel:)= Citat =:
Izvorno postao a.k.
Zaboravi na njega. Ne možeš ga na žalost ukloniti nikako, to je sigurno, ma što ti ljudi napričali.
Hm, meni da se tak nešta dogodi na monitoru koji nema garanciju na mrtve pixele, ja bi mu sam napravio štetu i odnio ga na reklamaciju.. LOL= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
a bed.
pošto mi sad komp treba neću ga nosit na servis, al za nekih mjesec dana kad rješim ispite onda ću probat to sredit
a di ti je taj pixel kaj ti tak jako smeta???
lol nisam znao da se treba tuć monitor... a bože sve to govori kolika je kvaliteta tih novih stvari... :spin:= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
sredina gore. nije da mi jako smeta al kad sam već dao 1750kn........= Citat =:
Izvorno postao geniusboy
Odnes ga u servis i oni ce ti zamjeniti za novi, sumnjam da ce ici popravljati to.Sve mozes rijesiti u par sati.
Mislim da tu nema zamjene-pomiri se s tim.Rijetki su proizvođači koji imaju nultu toleranciju za pixele.Znam jer sam dobio takav odgovor za svoj dead pixel-naviknul buš se na njega.
Mislim da će mu ga zamijenit u servisu jer sam i ja negdje pročitao,kako je već član frish-KI naveo, da philips nema tolernaciju prema mrtvim pixelima - dakle,ako imaš jedan - možeš reklamirati. Osim ako naši distributeri ne muljaju tj. ovisi gdje je kupljen,ali mislim da sam baš vidio reklamu jednom od neke naše firme gdje stoji da philips lcd ne smije imat ni jedan mrtvi pixel.= Citat =:
Izvorno postao pugy
samo ti nosi u servis. danasnji lcd NE SMIJE IMATI niti jedan mrtvi piksel.
a zašto je to tako?= Citat =:
Izvorno postao nkos500
Ako je Philips onda bi mogao imati PerfectPanel, odnosno jamstvo da nećeš imati takvih felera.= Citat =:
Izvorno postao nkos500
S njihovog sajta:
"And thanks to a feature called Perfect Panel you will always have a dot defect-free display."
Edit: sad vidim da si napisao i naziv monitora i koliko vidim 170c nema PerfectPanel... Izgleda da ćeš se morati pomiriti s tim, odnosno sprijateljiti kao Sodom :D