e postoji mozda koji program za symbian mobove s kojim bi se mogla otvorit garazna vrata koja imaju daljinski koji ih otvara pomocu irde?
Printable View
e postoji mozda koji program za symbian mobove s kojim bi se mogla otvorit garazna vrata koja imaju daljinski koji ih otvara pomocu irde?
Ha, zgodno pitanje!
Ali mislim da takav program još ne postoji, odn. bilo koji mob (Symbian) nema mogućnost IrDA komunikacije dulje od neka 2-3 metra, tako da i postoji, morao bi doći baš tik do vrata i pritiskati dok IC oko ne prepozna naredbu.
Uglavnom, Sizifov posao.
Novi daljinski upravljači imaju više rotirajućih kodova kao i kod daljinskoga za auto tako mislim da je nemoguče kopirati.
A i dodatni daljinci su oko 100 kuna pa mislim da nije problem u tome nego da želiš drugome otvarati vrata, jelda??
Da.
Prvo nemaju domet za dovoljnu jačinu signala.
Druga stvar je u kodovoma (pa ne želiš valjda ostaviti nezaštićen port da ti svatko upadne), ne možeš upariti mob i prijamnik.
Treće...radije odi u čipoteku i sam sastavi daljinski i prijamnik.
Imas shema hrpetinu na webu ako ne znaš sam.
Meni je to bio maturalni rad prije dosta godina.
I mislim da garažna vrata s daljincem ne komuniciraju preko IC-a nego RF-a, barem je kod mene tako s elektro kapijom...
Ma mogu i preko "plavog zuba" ako ih hoću tako složiti. ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao domy_os
Šalim se...imarazličitih izvedbi.
Prije su starija neka bila na principu IC-a, ali su naravno RF raširenija i pouzdanija i imaju veći domet.