-
Sta bi vi odi prominili?
Sastavia san jednu konfiguraciju u HGspota za 6.725 kn:
MBO ASROCK, s. AM2, AM2XLI-ESATA2, ULI M1697, BUS 2000 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR2, LAN, ATX 2 (Nemaju nista maticnih za AM2
----539 kn
---------------------------------------------------------------------
AMD Athlon 64 3800+, 2400 MHz, 512 kb c., socket AM2, BUS 2000
MHz----941 kn
2 kom. RAM, 1 Gb, DDR 2, PC-5300, 667 MHz, KINGMAX---- 1340 kn oba kom.
Neonovo kuciste s napajanjen 400W----222 kn
VGA PCI-e EVGA, 7900 GT, GeForce 7900 GT, 256 MB, tv-out, Dual DVI (Recite mi jel dobra ova graficka jer neko kaze da je odlicna, a neko katastrofa) ---- 2.291 kn
HDD SEAGATE Barracuda seriall ATA II 7200.9 Plus 160 GB 8 MB cache 7.200 rpm ---- 470 kn
--------------------------------------------------------------------
PIONEER DVR-111DBK 16x dual layer 8x bulk pakiranje ---- 295 kn
--------------------------------------------------------------------
Zvucnici LOGITECH, x230 subwoofer i 2 satelita
-------------------------------------------------------------------
neka tipkovnica i neki mis ----241 kn
==========================================
==========================================
Najvise me muci graficka i maticna nije nesto, al ovo je najbolja koju san nasa u HGspota jer nemaju jos nista za AM2 :-/ . Molin vas recite sta bi vi prominili na kompjuteru!
-
Prvo, promjenio bi konfiguraciju opcenito...
Ne isplati ti se NE uzimati X2 procesor...
Po meni bi bilo bolje da se držiš intela i DDR2 memorije, tako da bi ja stavio intel dc procesor, matičnu neku 775 sa 945 intel chipsetom..
Moraš DEFINITIVNO uzeti bolje napajanje...
Nemoj štedjeti... ovo nije konfiguracija od 3000 kuna da moze ici neki jeftinjak.... ovdje struju trosi procesor, graficka, štošta toga i to stvarno dosta crpi, pa je preporučeno napajanje od 350 kn minimalno, neki fortron... ili chiftek...
dakle umjesto amda i njegove ploče uzmi ovo:
Intel® Pentium® D 915
u kombinaciji sa ovom pločom:
ASROCK, s. 775, 775XFire-ESATA2
ako je pak frka sa nofcem, i Intel D820 će poslužiti svrsi... ( cijena je 916 kn a ne 1916, to je greška kod njih )
ako sam sastavljas računalo, onda je gro bolji izbor uzeti matičnu u vemilu recimo jer HGspot ima slabu ponudu matičnih...
za intel bi ja preporučio ovu:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...13213239130242
-
Ovako prijatelj mi je uzeo sličnu konfu sa lcd-om iz hgspota ali za matične nemaju puno izbora meni je prijatelj uzeo ovu asrock koja mi se lčini dobra najviše zbog toga jer ima vanjski sata priključak evo ti tema http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=24835
-
Slazem se sa kolegom, ja preporucam AMD-ov proesor al samo drugu matićnu ploću, ko i svugdje preporućujem DFI!
Jer ta je ploća puno bolja...
-
ja bih uzeo bolju plocu, disk >200gb (stvarno su male razlike u cijeni) i brand napajanje
-
uzmi si neki intelov dvojezgreni proc. i ne zaboravi neko brand napajanje