Zanima me da li UMTS mobiteli imaju nekakav bluetooth servis (gateway ili tak nešto) koji bi laptopu omogućio surfanje po internetu preko UMTS-a.
Ne uspijevam ovo naći na netu, pa me zanima iz prve ruke od ljudi koji imaju UMTS mobitele.
Printable View
Zanima me da li UMTS mobiteli imaju nekakav bluetooth servis (gateway ili tak nešto) koji bi laptopu omogućio surfanje po internetu preko UMTS-a.
Ne uspijevam ovo naći na netu, pa me zanima iz prve ruke od ljudi koji imaju UMTS mobitele.
postoji Dial Up servis i onda na kompu odabires da se spaja preko BT modema ili DUN modema (ovisno o softu na kompu).
Da, ali onda se spoji preko modema koji je klasični dial-up modem i nije ni blizu UMTS brzinama.
Ja bi htio iskoristiti UMTS na mobitelu kao konekciju na internet na laptopu. Zanima me da li je tako nešto moguće ili jednostavno moram kupiti PCMCIA od T-Coma koji služi u tu svrhu.
To je dialup protokol koji nema veze sa brzinom. Odaberes da se spaja preko Bluetooth modema i poziva *99#. Daljnji parametri ti ovise kod kojeg si operatera i koji tarifni model koristis za prijenos podataka. Zato ti je pametno u profilu na forumu ispuniti sto vise detaljaa kako bi ti se odmah moglo dati vise potpunih informacija.= Citat =:
Izvorno postao mariob
Evo pa pročitaj http://e1000.sitesled.com/surfanje.htm
potpisujem...
da napišeš koju mrežu koristiš pri tome dobio bi još više detalja. diakl up, BT ti nema veze, od mobitela prema davatelju usluge je bitno
Evo, sredio profil. Operater je T-Mobile.
Na onoj stranici o E1000 spominju samo VIP. Carnet Mobile izgleda isto ide samo preko VIP-a.
Ovo mi je sad skroz novo. Znači li to da bi na taj način mogao na laptopu složiti i GPRS pristup preko starog S55 (znam, ne spada u SE) do dok ne stigne W850i?
EDIT: Našao sam sve na T-Mobile stranicama.