moj frend kupuje pda. odlučio je dati cca 2000 kn i nije pre zahtjevan... treba mu uglavnom zbog kalendara i organizatora, da nije velik i težak, da ima ic ili BT te wlan...
što mislite o HP iPAQ rx1950?
hvala unaprijed u njegovo ime...
Printable View
moj frend kupuje pda. odlučio je dati cca 2000 kn i nije pre zahtjevan... treba mu uglavnom zbog kalendara i organizatora, da nije velik i težak, da ima ic ili BT te wlan...
što mislite o HP iPAQ rx1950?
hvala unaprijed u njegovo ime...
nemoj njega, rađe uzmi nekog drugog..
meni su štekali filmovi, baterija traje dugo, ali i surfanje mi nije nešto..
ima slab procesor i malo radne memorije..
prodao sam ga prekjučer, jer mi je bio stvarno prespor..
što bi mu mogao drugo preporučiti?
evo moja preporuka http://www.dealtime.com/xPO-Dell_Axim_X5_400_MHz= Citat =:
Izvorno postao symibman
eva ja sam imao PPC iPAQ 1940, stariji model od 1950, predobar je..
ništa mi nije štekalo, sve glatko išlo..
ima BT i IC, ali nema wLAN..
skype koji radi na 400+ procesorima mi je bez beda i bez štekanja radio na 266 njegovih MHZ..
i ima jako dobar zvuk za slušanje MP3-a, ali ima i jako slabu bateriju..
meni bi trajala kojih 3-4 sata max, dok kod 1950 bi mi trajala cijeli dan, uz to da samo slušam muziku i možda zaigram igricu..
ali također možeš kupiti i jaču bateriju za ta dva modela jer se može mijenjati..
i veliki problem kod 1950 je Windows 2005, iako je nov, sa ovoliko radne memorije i storage memorije, windows radi presporo a i malo je programa za njega, te ako se par programa stavi na njegovu storage memory koja je i tako mala, jedva da radi, za razliku od 1940 kojem taman pristaje windows 2003 i sve glatko ide..
neznam šta da ti preporučim ali čuo sam za iPAQ 4150, koji je skoro isti kao 1950, no ima 400MHZ, i isto ima wLAN, ali ima Windows 2003 koji mu valjda dobro pristaje i ne šteka..
ima oglas na newsima da jedan tip prodaje za kojih 1500kn..
nadam se da sam ti malo pomogao u izboru, jer ja imam takvih iskustava i još par ljudi..
cheers..
Meni je rx1950 odlicno radio (isprobao sam ga tek na sat i nesto vremena), surfanje, multimedija, sve je bilo odlicno.
No Dell Axim X5, najbolji PDA sa kojim sam imao cast raditi, dobar procesor, dug battery life, ima problematican ROM, no izdan je A06 update tako da niti to nije problem.
E sad, malo je široko područje.= Citat =:
Izvorno postao symibman
Da li kolega želi samo novi uređaj ili može ući u izbor i polovni što bih ja preporučio.
Zašto, očito je, cijena im drastično pada zbog kvantitete.
Također da li bi htio samo pocket pc platformu ili tu ulaze i Palm bazirani uređaji.
Ja bih mu osobno preporučio da pogleda po oglasnicima uređaje poput:
Palm tungsten C (320x320 3in ekran, qwerty tipkovnica, 400MHz intel, wlan)
iPaq 4150 (320x240 3,5in, 400MHz intel, wlan i bt)
iPaq 5550 (320x240 3,8in, 400MHz intel, wlan i bt)
Toshiba e800 (640x480 4in, 400MHz intel, no nema interni wlan)
sve ove uređaje će uspijeti nabaviti polovne ispod 2000 kn (ja se nisam opekao kod kupnje, samo treba biti strpljiv).
Također u obzir mogu ući i ostali uređaji sa mogućnošću proširivanja sa CF wlan karticama.
Organizator i kalendar imaju praktički svi uređaji unazad više godina.
Tungsten C sigurno nece naci, kod nas je jako rijedak, a E800 dolazi u dvije varijante, sa internim BTom, ali bez WiFija i sa internim WIFiem i bez BT-a. No ima CF karticu i moze se ubaciti i WiFi i BT. I taj VGA ekran treba uzeti sa rezervom, on ne radi po defaaultu nego mu treba hack ili programcic koji enabela VGA.
Da znam to za e800.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Također ne rade svi već samo neki programi u vga rezoluciji. Isprobao sam.
Što se tiče CF wlan kartice nisam mislio samo na e800 već na daleko širu paletu računala koji podržavaju takvo proširivanje, tako da može praktički birati.
Tungsten C jest rijedak ali se da naći, kolega je jedan nedavno naletio na jedan (na žalost brzo ga je prodao...i zaradio :eat:), zato sam i rekao da treba malo strpljenja.
Novo nikako ne bih savjetovao kupovati, dva puta sam se opekao.
Također još ne savjetujem uređaje koji su u nazovimo to probnom radu sa win2005. (mislim na one prve verzije na koje se instalirao win 2005).
Ništa važno, ali eto bacio oko na temu pa me odvela do
http://www.pdavijesti.com/mambo/http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a070.gif
vjeruj mi, imao sam 1950, 5 dana, tako da, dobar je za muziku ko i svaki drugi, no filmovi i videi užasno štekaju, uređaj ima memory leek, i o tome sam čitao na netu, i nema puno software-a za 2005, tako da preporučam 4150 kojeg nisam imao, ali vidim da je malo bolji, ili taj Tungsten C
Također ne bi bilo loše pogledati da li može doći do " HP hx4700".
Imao sam prilike raditi na njemu i mogu reći da je stvarno dobar (640x480 ekran, 624MHz intel i velika baterija, također posjeduje i wlan i bt i irda).
E sad...koliko mu se kreće cijena ne znam ali mogu reći da vrijedi svake lipe.
Također valja spomenuti kako je na tržištu i SanDiskova SD wlan kartica a ne samo CF što drastično proširuje izbor uređaja.
Ovo o softveru je glupost, normalno sam instalirao svaki program bez problema na WM 5.0.= Citat =:
Izvorno postao Bronth
Radi se o SDIO kartici, koja kod nas kosta do 1300 kn (za usporedbu, u inozemstvu je oko 600 kn). A 4700 je los izbor ako se namjerava igrati, jer nema tipicne gumbe nego nesto kao touchpad.= Citat =:
Izvorno postao observer
http://www.pdavijesti.com/mambo/inde...d=18&Itemid=41= Citat =:
Izvorno postao Vuki
Pogodi tko je izvrsni urednik :smurf:
Uh rospaya daj molim te spoji ta svoja tri gornja posta...ovako me zaboli glava čim sam pogledao ovu neorganiziranost :thumbup: (šala)= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Ne znam zašto bi kod 4700 taj touchpad bio tako loša stvar.
Čovjek nije rekao da se hoće samo igrati na njemu već surfati preko wlana, organizator....(poslovnjak valjda...pa oni se ne igraju ;D )
Ne znam stvarno, meni je bio odličan, no onda opet svako ima svoje navike kao što mnogi ne vole touch screen a ja ne mogu bez njega.
Meni je bio koma, kao da nisam imao gumbe na PDA...= Citat =:
Izvorno postao observer
WM2005 nema toliko dobrih programa i nema ih puno za razliku od 2003--
99% su medusobno kompatibilni tako da ti usporedba ne stoji.
Rospaya ima pravo.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Nije stvar u kompatibilnosti već je stvar u tome što je to još relativno svjež sustav, koliko sam vidio po forumima znalo se naći dosta bugova u win2005, pogotovo na onim prvim modelima uređaja koji su izašli bazirani na tome sustavu.
da, zato ti kažem, ne uzimaj si još 1950 jer je meni bio prilično nestabilan i spor..