cuo sam da athloni imaju neke probleme sa pregrijavanjima.rekli su mi neki da su crkli za nekih pol god,drugi kazu da su to gluposti
jel zna neko nesto o tomu?
Printable View
cuo sam da athloni imaju neke probleme sa pregrijavanjima.rekli su mi neki da su crkli za nekih pol god,drugi kazu da su to gluposti
jel zna neko nesto o tomu?
= Citat =:
Izvorno postao denis.ii
Ja imam Athlon 3000 i uopće se ne pregrijava. Neznam tko ti je to rekao, možda je mislio na neke starije. A komp već traje 1 i pol godinu, to znaći ne pol godine.
Taj ko ti je to reko je stvarno pametan i sigurno neki Intelovac koji nije čuo za ništa drugo osim Pentiuma 4 (koji je sad već prastar proc).
Stariji se jesu, ali ja imam doma AMD 3000+ i radi od 9 ujutro do 12 navečer i nemam problema s pregrijavanje. Na njemu je najobičniji hladnjak za 80kn. Kak domi veli, oni koji su zatucani u Intel ne respektiraju amd, koji je po meni za igranje i slične spike daleko bolji od Intela. Ak se dvoumiš uzmi AMD :thumbup:
ovako u danasnje vrijeme, Intel ima vecu temperaturu nego AMD, dok je prije bilo obrnuto, ja imam doma strojn jedan koji radi AMD Athlon XP 2200+= Citat =:
Izvorno postao denis.ii
njemu je normalna temperatura 60 stupnjeva...što znaći da su napravljeni za takve temperature...
a ovo ko ti je reko to je glupost, živa glupost i zavidnos na AMD zbog toga sto od intela daje bolje performanse pri nizem taktu, a i tu je i cijena jos...:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Istina. Ja imam prescotta kojem je normalna temperatura 70C i atlona kojem je cca 40C. ali prescott ima jako velik prag tolerancije- automatski se gasi kad temperatura pređe 100C tako da ni grijanje nije neki problem, kupiš zalmana bilo kojeg ili vulcana, promijeniš mu ventilator da buka bude na prihvatljivoj razini i to je to.= Citat =:
Izvorno postao microhard
= Citat =:
Izvorno postao AXL
Athlon 64 je kralj temperatura, mewtneš mu koju goćeš shutdown tep. i radit će ko bebica...
Čime se vi opterećujete...
taj koji ti je to reko gadno je nest zabrijo. ja imam amd 64 3200+ venice , i temp. mi je u igrama pod opterecenjem nejde preko 43, a ovako mi je 31.
to jos ide i manje, sa noramalni coolerom kaj dobijes u amd-ovoj kutiji temp.ti je oko 28 stupnjeva pod igrama 35, al sve zavisi o hladnjaku i strujanju zraka kroz kuciste:turn: :lol:= Citat =:
Izvorno postao danijel_13
ovo su gluposti , netko ti prica gluposti .
Kakve veze ima kolka je temp procesora ak radi????? :zzz:
Tak i onak kod kritičnih temperatura BIOS resetira komp pa....
Stavi vodeno hlađenje i nemaš problema s temperaturama ili još bolje, smrzni kučište na ispod -50 C i mogel buš klokati do 20 ghz - ludnica . :turn:
isuse koja provala . pa kaj mislis da je isti zivotni vijek proca ak je u idle na 30 ili 90 celzijevaca ? bitno je itekako .
ovak ima veze jako teperatura sa procesorom, scim manja temperatura, stabilnost je veca, mogucnost zamrzavanja je manja i usput brze procesor rai..= Citat =:
Izvorno postao geniusboy
to ti je kao i auto, odrei 100 metara duljinu ceste, i kreni od pocetka i probaj scim prije stic do kraja i stopaj, znaci tih 100 metara ti auto prode za npr10 sekundi, a probaj to navecer napravit kada je temperatura manja, i kada je zrak hladniji, pa ce bit 8.5 sekundi..tako ti je i sa procesorom!!!!:ban: